20.09.2016 Nettitoimituksen ennakko liigakaudelle 2016-17
19.6.2019 15:38 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Nettitoimituksen ennakko liigakaudelle 2016-17

20.09.2016 15:00

futsal_liiga-160.pngSuomalaisten futsal-entusiastien kesäloma alkaa olla lopullisesti ohi, kun liiga potkaistaan käyntiin tulevana lauantaina 24. syyskuuta. Verbaaliset maalailut kausi toisensa jälkeen tasokkaammasta ja tasaisemmasta liigasta alkavat maistua jo joltisenkimoiselta kliseeltä, mutta niin vain on asian laita tänäkin syksynä avauskierroksen alla. KaDyn nettitoimitus laskee kuusi joukkuetta mahdollisiksi mitalikandidaateiksi ja näistä kaksi nousee ennakkokaavailussa vielä kaikkein ylimmäs.

kady-logo300px.pngHistoriallisen kovilla hankinnoilla ja leveällä materiaalilla kauteen starttaava Kampuksen Dynamo sekä kolmatta perättäistä kannua jahtaava, kansainvälisten otteluiden marinoima Sievi Futsal ovat punamustan nettitoimituksen suurimmat suosikit. Muita mahdollisia joukkueita kiipeämään podiumille ja aina vaikka finaaleihin saakka ovat Golden Futsal Team, Ilves FS, Leijona Futsal sekä Someron Voima. Viime kevään mitalikamppailuissa nähtiin uutena nimenä Somero, tulevan kauden läpilyöntijoukkueeksi rohkenemme arvata Leijonaa.

Viimeiset kaksi pudotuspelipaikkaa jaetaan nelikon FC Kemi, Riemu, Ruutupaidat ja Tervarit kesken. PP-70:n ja sarjatulokas PJK:n osana on kamppailla suoraa putoamista vastaan.

Keskisuomalaisin silmin kannattaa seurata myös Futsal-Ykköstä, jossa pelaa tulevalla kaudella kaksi maakunnan joukkuetta. KaDyn kanssa farmiyhteistyötä tekevä Joutsan Seudun Pallo (JoSePa) saa seuraakseen jyväskyläläisen Lohikosken Pallokerhon (LPK). Lajista vähääkään kiinnostuneiden kannattaa etsiä kalentereihinsa ainakin näiden porukoiden välisten ”maakuntaderbyjen” päivämäärät.

Seuraavassa lyhyet analyysit liigajoukkueista.

FCKemilogo.JPGFC Kemi – Perämeren rannikolla voidaan olla tyytyväisiä debyyttikauteen liigassa. Kotisalissa kaadettiin GFT:n ja Sievin kaltaisia mammutteja, sarjapaikka säilyi karsinnoitta ja paikasta kahdeksan joukkoon väännettiin runkosarjan viimeisille sekunneille saakka. Kemissä panostetaan lajin eteen tosissaan ja niin nuorten joukkue kuin edustus kävivät pre-seasonilla hakemassa oppia Kroatiassa. Jalkapallokiireet haitannevat hieman, mutta panostus maksaa hedelmää ja Kemi on vahvoilla kun kapinoidaan viimeisistä pudotuspelipaikoista.

gft_logo.pngGolden Futsal Team (Espoo) – ”Gefti” on napsinut pre-seasonilla muutaman hyvän voiton (Ilves, Sievi) ja oli sekuntien päässä Pohjoismaiden mestaruudestakin. Paketti on monipuolinen ja maamme absoluuttisten huippujen (Autio, Hosio) takaa löytyy niin kokemusta (Lind, Lumivaara) kuin nuorta nousevaa voimaa (Atayi, Oksanen). Tolppien välissä Matias Marjanderilla on iso näyttöpaikka Romaniaan ammattilaiseksi lähteneen Antti Koivumäen seuraajana. ”Kultaiset” ovat ilman muuta finaaliainesta.

ilveslogo.pngIlves FS (Tampere) – Ilves juhli viimeksi mestaruutta kevällä 2014 ja siitä on kulunut futsaldynastian mittapuulla jo pieni ikuisuus. Kokenut ja kaiken voittanut perusrunko on tallella ja erityisen mielenkiintoisena uutena nimenä on mukana brasilialainen Rafa. Ilves ei liene ole alkavalla kaudella kaikkein suurin mestarisuosikki, mutta kuitenkin ”yksi monista”. Ilves vaihtaa taas kotipesäänsä: Tampereelle onkin saatu viimein lajin arvoinen ykkösareena Tesoman uuden hallin muodossa.

kady-logo300px.pngKampuksen Dynamo (Jyväskylä) – Puisevan viime kauden jälkeen Dynamo näytti siirtomarkkinoilla muskeleitaan ja värväsi riveihinsä puolisentoista kentällistä toinen toistaan mielenkiintoisempaa pelaajaa. Mikko Kytölän auktoriteetilla sekä Italian-opeilla oli suuri merkitys vahvistusten naaraamisessa. Ydinkärki on KaDylla on ollut usein ennenkin terävä, mutta nyt löytyy laadukasta leveyttä poikkeuksellisen paljon. Tällä porukalla pitää päästä likelle kannua – nyt tai ei koskaan?

Leijona Futsal (Akaa) – LeiF on leijona_logo.jpgvakiinnuttanut asemansa hyvänä keskikastin joukkueena, mutta puolivälieriä pidemmälle sen rahkeet eivät ole toistaiseksi riittäneet. Nyt harjoituskaudella on saatu sangen mukavia tuloksia ja kokoonpano vaikuttaisi entistä leveämmältä. Serbian maajoukkueringissä oleva Dušan Milojević on ehdolla joukkueen, miksei koko liigan ykköspyssyksi. Matti Anttonen tuo valmennusosaamista Tampereen suunnalta. LeiF:llä on nykyään kirjoillaan peräti kolme pätevää maalivahtia, kun Mad Maxia kannatellut Mikko Ananin vaihtoi Akaalle. Pateja kauden yllättäjäksi on.

PJK_logo.pngPJK (Pirkkala) – Etabloitunut Ykkösen joukkue kipusi alkavalle kaudelle liigaan pitämään Pirkanmaan paikkakiintiötä neljässä. Ykkösen puolustukset olivat viime talvena reikäjuustoa pirkkalalaisten myllytyksessä. PJK on lähtökohtaisesti haastaja, jonka keskeisin tavoite on pitää kiinni liigamandaatistaan. Toni Järvinen, Antti-Petteri Mäkinen sekä Valtteri Similä ovat liigakokemuksellaan keskeisiä PJK-nimiä. Organisaatio vaikuttaa vireältä ja ulospäin aktiiviselta.

PP-70.jpgPP-70 (Tampere) – ”PeePee” menetti eturivin pelaajistaan sekä Sergei Korsunovin että Simo Martiskaisen. Etenkin ”Sege” Korsunovin merkitystä länsitamperelaisille ei voi liikaa korostaa, sillä maajoukkuemiehen oltua kevätkierroksen toipilaana romahti joukkueen sarjasijoitus. Uusia vastuunkantajia siis tarvitaan ja etunenässä Tero Intalalta sopii odottaa suurta roolia. Haastava kausi tiedossa, mutta pitkään yhdessä pelanneella ryhmällä on sarjassa selviytymisen edellytykset.

Riemu_logo_169px.pngRiemu (Jyväskylä) – Liikuntalaisten viime kausi oli kaksijakoinen – cupissa irtosi finaalipaikka, mutta liigan puolella piti tapella aina karsintoja myöten. Peliälykäs Ville Vähäkoitti on suuressa vastuussa niin kentän kuin penkin puolella, mutta liigamittoihin pitäisi saada sisään viime kautta useampia nimiä. Tunteikkaissa Jyväskylän derbyissä Riemu painaa aina veri suussa, mutta kuinka saada tunne mukaan arkisempiin iltoihin. Saumaa on toki yltää pudotuspeleihin.

Ruutupaidat.jpgRuutupaidat (Vaasa) – Vaasalaiset kehittivät viime kauden kevätpuolella mahtavan loppukirin, joka nosti joukkueen sarjan hänniltä aina pudotuspeleihin saakka. Eikä siinä vielä kaikki, vaan ”Ruutu” onnistui järkyttämään vielä Sieviäkin yhden playoff-ottelun verran. Aapo Autio ja Lauri Karri ovat niitä vaasalaisten ydinpelaajia, joilta joukkue kaipaa tehoja pudotuspeleihin vievistä sijoituksista kamppaillessaan. Pykälät 7–8 mahdollisuuksien rajoissa.

sifu.pngSievi Futsal – Kaksi mestaruutta jonoon saaneen ja FC YPA:n jalkapallo-osastolta omille teilleen lähteneen SiFun miehistö on uudistunut hyvin maltillisesti. Näkyvin muutos on tietysti valmennusruorin ottavan Jani Paanasen paluu – ympyrä on siis nyt sulkeutunut koko mitassaan. Paananen toi Oulusta mukanaan lisäksi Juho Väinälän. Muuten keltapaitojen kaaderi koostuu edelleen tutuista tehotykeistä. Kesät talvet lähes epäinhimillistä pelikuormaa kantanut Radik Akhmetkhanov on kärsinyt loukkaantumisista: vieläkö siperialainen pelaajasuuruus nähdään liiga-askeissa? Perustaso Sievillä on kovaa luokkaa ja se on mestarisuosikki numero yksi.

sovo_futsal_logo.pngSoVo (Somero) – Somero kiipesi viime kaudella isojen kerhoon ja nappasi pronssilätkien muodossa ensimmäiset mitalinsa. Tulevaan kauteen ollaan lähdössä entisellä konseptilla eli porukkaa täydennetään varsin korkean profiilin jalkapalloilijoilla, jotka ovat mukana osan kautta. Maestrona hääräilee mahtavat pistesaldot viime kaudella kerännyt Arber Istrefi ja taustatukeakin on mukavasti. Maalivahtiosastolla paluuta kentille on tekemässä takavuosien suurlupaus Joonas Puolamäki.

tervarit.pngTervarit (Oulu) – Oulussa ei ole vielä joukkueesta laajemmin tiedoteltu, mutta konkariosaston Juho Keskisen, Adrian Rizvanin sekä Dritan Stafsulanjatkosopimukset ovat jo selvillä. Tervareiden sävel on soinut sitten hopeakevään 2014 hieman mollissa ja Pyrkän kotilinnakkeen tulisi pysyä likipitäen murtumattomana, mikäli suunta on pudotuspeleihin. Kesken viime kauden alasarjoista löytynyt Rony Knape teki oitis mukavia tehoja ja huhujen mukaan Tervareihin olisi liittymässä nytkin uusia mielenkiintoisia kasvoja.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat