09.09.2016 KaDylle kaksi katalaanivahvistusta - ¡Benvinguts Poli i Santi!
19.6.2019 15:35 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDylle kaksi katalaanivahvistusta - ¡Benvinguts Poli i Santi!

09.09.2016

KaDy on kaapannut riveihinsä taas kaksi uutta täsmävahvistusta. Liigajoukkueen treenivahvuuteen ovat elokuun lopussa liittyneet kokeneet 27-vuotiaat katalaanitoverukset Pol Viada Mañé ja Santi Sardà Lladó. Viada ja Sardà ovat kotoisin Barcelonan kupeesta Sabadellista.

Viada on KaDy-perheelle tuttu mies keväältä 2013, jolloin hän oli vaihto-opiskelijana Jyväskylän yliopistossa. Tuolloin Viada saapui kaupunkiin kesken KaDyn menestyksekkään liigakauden ja oli yhteisellä päätöksellä mukana ainoastaan harjoituksissa; Futsal-Liigan peleissä katalaani oli katsomon ja joukkueenjohdon puolella. Sen sijaan hän edusti KaDyn opiskelijajoukkuetta sekä opiskelijoiden SM-kisoissa että kotimaansa Antequerassa pidetyissä EM-kisoissa ollen ”KaDy Studentsin” ehdottomia avainpelaajia.

Viada on viettänyt viimeiset kaksi vuotta puoliammattilaisena Englannin Birminghamissa, jossa saavutti liigahopeaa keväällä 2015. Sardà on Viadan lapsuus- ja ikätovereita samoilta seuduilta; hän saapuu Suomeen ja Jyväskylään ensimmäistä kertaa.

pol-300px.jpg

Pol Viada: Aloitin futsalin jo 5-vuotiaana koulussa, en ole juurikaan pelannut jalkapalloa koko ikänäni. Olin Jyväskylässä ja KaDyn ringissä jo 3,5 vuotta sitten ja mukana myös ikimuistoisissa EUC-mestaruuskisoissa Antequerasssa. Olimme säännöllisesti pitäneet yhteyttä joukkuekavereiden, erityisesti Mikon [Kytölä] kanssa mahdollisesta paluusta, ja nyt aika oli sopiva.

– Ensimmäinen ammattilaiskauteni [2014–15] Englannissa oli hyvä; saavutimme Birminghamissa hopeaa. Jälkimmäisellä kaudella joukkueemme ei ollut niin kova ja menestys oli vaatimattomampaa; pelasimme muutamia hyviä pelejä mutta hävisimme lopulta ratkaisevat pelit. Oli aika hakea uusia tavoitteita.

– Treenitempo ja fysiikkavaatimukset täällä ovat kovia. Olen päässyt hyvin mukaan KaDyn pelijärjestelmään taktisesti, mutta fysiikan kanssa teen nyt kovasti töitä.

Santi Sardà: Kuten Pol mainitsi, aloitimme futsalin jo 5-vuotiaina koululaisina, joten se on aina ollut päälajimme. Aikuisten tasolla olemme pelanneet Espanjan Segunda B-divisioonassa. On hienoa vaihtaa maisemaa ja tulla tänne Jyväskylään.

santi-300px.jpg

– Kauemmas tulevaisuuteen minulla ei ole vielä suunnitelmia. Keskityn nyt tähän kauteen, haluan nauttia tästä uudesta kokemuksesta, kehittyä pelaajana ja tuoda osaamiseni joukkueemme käyttöön.

KaDyn pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä ei peittele tyytyväisyyttään hankintoihin:

Pol ja Santi ovat nimenomaan futsalpelaajia, he tuovat leveyttä ja lajiosaamista KaDyn rinkiin. Molempien pelikäsitys on korkealla tasolla, fyysisesti he parantavat viikko viikolta. Santin vahvuudet ovat prässipelaamisessa, Pol on puolestaan universaalipelaaja joka pystyy hoitamaan paikkaa kuin paikkaa.

– Mutta mikä ehkäpä tärkeintä, molemmat ovat loistotyyppejä ja todellisia joukkuepelaajia. Tämän tiesimme Polista jo etukäteen, ja se oli iso syy miksi halusimme juuri hänet. Santi on osoittanut olevansa tässä suhteessa varsin samanlainen.

¡Benvinguts Poli i Santi! ¡Forza la connexió catalana!

Katso katalaanien koko haastattelu (englanniksi, ei tekstitystä):


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat