31.03.2016 PLAYOFF-ENNAKKO: lauantaina Espooseen, sunnuntaina Monnarille
19.6.2019 15:23 Uutiset / Jaoston pääsivusto

PLAYOFF-ENNAKKO: lauantaina Espooseen, sunnuntaina Monnarille

31.03.2016

la 2.4. klo 14:00
GFT – KaDy
Opinmäen koulu, Lillhemtintie 1, 02250 Espoo

Liput 10 € / 7 € (vain käteisellä; alle 12 v. ilmaiseksi)
Facebook-tapahtuma (Espoo)

GFT:n aiemmista kotiotteluista on livestriimiä lähettänyt Youtube-kanava Heo Sport (aiemmin Heo Trombit).

su 3.4. klo 16:00
KaDy – GFT
Monnari, Jyväskylä

Facebook-tapahtuma (Jyväskylä)

Lippujen hinnat/kausikortilla:
Aikuiset 10/8 €
Opiskelijat, työttömät, varusmiehet, 7–17-vuotiaat ja eläkeläiset 5/4 €
Liput ennakkoon myös ZUPticketista.

Livestriimi: Lebbiz Productions

Otteluisäntä: Haski

gft_logo.png

kady-logo300px.png

Futsalkausi 2015–16 huipentuu huhtikuun pudotuspeleihin, joissa KaDy lähtee jo ensimmäisen kierroksen puolivälieriin huippujännittävistä asetelmista. Jos vielä muutama vuosi takaperin puolivälierävastus jostain sijojen 7–8 paikkeilta osoittautui Dynamolle alkupalaksi, on liigan kärjen taso nyttemmin koventunut siinä määrin, että KaDy joutuu avaussarjaan haastajan viitta hartioillaan – ilman kotietua.

Ennakkoasetelmat

Pääsiäisen jälkeen pidetyssä valintatilaisuudessa kukaan runkosarjan kärkikolmikosta ei huolinut KaDya, joten vastustajaksi valikoitui sarjanelonen Golden Futsal Team Espoosta. Keskinäisissä runkosarjan otteluissa ei edes jatkoaika tuonut selvyyttä joukkueiden paremmuuteen, mutta Dynamo otti henkisen niskalenkin viemällä voittomaalikilpailut sekä Espoossa että Jyväskylässä. Kotiottelu 31. tammikuuta alkoi karmaisevasti GFT:n kahdella salamamaalilla, mutta shokkialun jälkeen KaDy kokosi itsensä yhteen talven parhaista suorituksistaan. Voittomaalikilpailuja saatetaan tarvita paremmuuden ratkaisuun puolivälieräsarjassakin; niin tasaisista lähtökohdista kilpaan startataan.

(Tätä ennakkoa kirjoittaessa lauantain avausottelu Espoossa oli vielä pelaamatta.)

nippe.jpgjuppis.jpg

Maalivahdeissa löytyy: vasuri Juppis Savolainen vs. oikeajalkainen Nippe Laitinen.

Vieraiden riveistä suurin huomio kiinnittyy luonnollisesti neljä edellistä vuotta Dynamossa maaleja liukuhihnalta taiteilleeseen supertähti Miika ”Maagi” Hosioon, mutta rutiinia ja ratkaisuvoimaa löytyy espoolaisten rosterista erittäin laajalti aina Panu Autiosta ja playoff-konkari Ari Makowskista alkaen. Maalivahtiosastolla voidaan nähdä Suomen maajoukkueen maalivahtien (Savolainen vs. Koivumäki) hermomittelö, joskin KaDyn puolelta seuraikoni Nippe Laitisen peluutus on aivan yhtä todennäköistä. Dynamo saa kapteeni Jukka Kytölän johdolla jalkeille muutenkin parhaan miehistönsä ilman fataaleja loukkaantumis- tai pelikieltohuolia.

KaDy ja GFT ovat menestyneet koko 2010-luvun jokseenkin tasatahtia Ilveksen varjossa napsien himmeämpiä SM-mitaleja sekä Cup-pokaaleja. Pudotuspeleissä joukkueet ovat kuitenkin olleet vastakkain vain kevään 2011 välierissä, jolloin KaDy hävisi kotiottelunsa mutta yllätti ”Kultaiset” kahdesti Espoossa edeten finaaleihin. Lisäksi KaDy pudotti espoolaiset Cupin välierässä 2013 Haaparannalla edeten silloin Cup-mestariksi saakka. GFT ei ole siis koskaan kukistanut KaDya runkosarjaa tärkeämmissä matseissa. Silti tänäkin vuonna heillä on tavoitteenaan vain kultamitalit tuoreen Cup-mestaruuden päälle.

johto-kelhis.jpgLähdemme kauden tärkeimpiin matseihin luottavaisin mielin: alla on jo kaksi ”rankkarivoittoa” GFT:stä,pohtii päävalmentaja Tero Kelhälä. – Tiedetään, että pystytään voittamaan Gefti. He ovat kovia, mutta meille olisi ehkä voinut tulla vielä kovempikin vastus. Ja kukaan ei halunnut valita meitä, sehän on hyvä merkki.

Varmasti vähämaalisia pelejä tulossa, kuten aina meillä Geftiä vastaan, Kelhälä povaa. Yksilötaito voi ratkaista suuntaan tai toiseen; espoolaisista Hosio ja miksei Autio ovat erityisen vaarallisia. Meidän on pelattava vahvuuksillamme leveänä joukkueena, ja onhan meilläkin yksilöitä jotka voivat ratkaista. Toisaalta GFT:lläkin löytyy leveyttä, Kelhälä jatkaa diplomaattisesti – vaieten taktisista yksityiskohdista.

Seuraa tätä

– Miten KaDy onnistuu pitämään arvaamattoman ja alati vaarallisen ”Maagi” Hosion kurissa ja poissa maalipaikoilta? Kuka tekee maalit kiven alla olevista maalipaikoista?

– Meneekö tasainen sarja kuumaksi ja pelaajien tunteisiin? Molemmat joukkueet ovat luonteeltaan siistejä, peliä ja vastustajia kunnioittavia herrasmiesjoukkueita, joten rumuuksia tuskin nähdään. Panosten kasvaessa kaksinkamppailut kuitenkin kovenevat ja taistelu voitosta ruumiillistuu. Kumman joukkueen hermot kestävät painetta ja sarjan tasaisuutta paremmin?

– KaDyn seitsemän liigavuoden aikana joukkueiden välisissä otteluissa kotietu on ollut valttia. GFT on voittanut melkein kaikki Espoossa pelatut ottelut, KaDy melkein kaikki Jyväskylässä pelatut. Kotivoitot riittävät GFT:lle jatkopaikkaan, joten vierasryöstöön on Dynamon venyttävä vähintään kerran. Mahdollinen kolmas ja ratkaiseva osaottelu pelataan Espoossa Opinmäen koululla ke 6.4. klo 19:00.

KaDy vs. GFT kautta aikojen (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup)

9 voittoa, 1 tasapeli, 8 tappiota (maaliero 54–51)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat