26.03.2016 RAPORTTI: Runkosarja päättyi kompuroivaan kenraaliharjoitukseen
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

26.03.2016

Kampuksen Dynamo päätti Futsal-Liigan runkosarjansa lankalauantain kotiotteluun Vaasan Ruutupaitoja vastaan. KaDylle ottelu oli täysin paineeton: viides sija ja pudotuspelipaikka oli varmistettu, mutta pudotuspelien kotietu oli jo karannut. Vieraille ottelussa sen sijaan oli maksimaalinen määrä panoksia: voitolla Ruutupaidoilla olisi mahdollisuus pudotuspeleihin, tappiolla pohjalaisia uhkaisi jopa putoaminen Ykköseen.

Paineeton kenraaliharjoitus ei erityisemmin imarrellut isäntiä. Tauolle mentiin KaDyn kannalta melko vaarattoman tuntuisessa 1–1-tilanteessa, mutta toisen puoliskon ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana vaasalaiset huristelivat 2–4-johtolukemiin, eikä Dynamon aikalisä 32. minuutilla tuonut helpotusta. Ruutupaitojen Lauri Karri(kuvassa), iltapäivän kasvo, roikotti ensin pallon tyhjään KaDy-rysään ja iski vielä viimeisellä peliminuutilla näppärän sivurajapelin päätteeksi neljännen osumansa; loppulukemiksi merkittiin 2–6.

Oli Dynamon kompuroinnin takana sitten ottelun matemaattinen merkityksettömyys tai avainpelaajien poissaolo, molemmat tekijät ovat pudotuspeleissä poissa. Tero Kelhälä lepuutti ottelussa yhden keltaisen päässä pelikiellossa olleita Jussi Kaihlajärveä, Jesse Kalliokoskea ja Jukka Kytölää, jotka ovat ensi viikonloppuna varmastikin askissa. Ensimmäiset liigaminuuttinsa saivat edukseen esiintyneet KaDy III:n Ville Mikkola ja maalivahti Jesús Cabello Torras. Viimeksi mainitun ohella vauhtiin pääsivät toisetkin KaDy-vahdit, Juha-Matti Savolainenja Niila-Ville Laitinen. ”Nipsu” kuitenkin hääri kenttäpelaajan paidassa ja oli pariinkin otteeseen lähellä kaunistella ottelun lopputulosta vastustajan päädyssä.

Lopputulos ei siis huojuttanut KaDyn sijoitusta suuntaan tai toiseen. Ruutupaidoille sillä oli valtava merkitys. FC Kemi hukkasi johtonsa Ilvestä vastaan ja sai vain yhden tasapelipisteen, ja nämä Pohjanlahden rannikon joukkueet päättivät runkosarjan tasapisteissä. Lauri Karrin viimeisen minuutin maali ei todellakaan ollut kosmeettinen, sillä sen turvin Ruutupaidat pääsi myös maalierossa tasoihin kemiläisten kanssa ja taulukossa näiden edelle. Vaasalaiset jatkavat pudotuspeleissä, kemiläisten kausi päättyi tähän.

KaDyn kausi puolestaan jatkuu lauantaina 2.3. ensimmäisellä puolivälieräottelulla. Vastustaja saadaan tietää valintatilaisuudessa tiistaina kello 14.00. Puolivälierien kotiottelu pelataan Monnarilla sunnuntaina 3.4. KaDy-hirviö toivottaa punamustan yleisön sankoin joukoin kannustamaan omansa jatkoon!

Tilastot ja tarkempi raportti löytyvät täältä.