25.03.2016 ENNAKKO: Ruutupaidat vieraana Monnarin "playoff-kenraalissa"
19.6.2019 15:20 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Ruutupaidat vieraana Monnarin "playoff-kenraalissa"

25.03.2016

Futsal-Liiga

la 26.3. klo 15:00

Jyväskylän Monitoimitalo

KaDy – Ruutupaidat

Facebook-tapahtuma

Ennakot: Zupticket

Liput: aikuiset 8 €, alennusryhmät 5 €

kady-logo300px.png

Ruutupaidat.jpg

Kevät alkaa olla jo toden teolla kulman takana, sillä Kampuksen Dynamo pelaa lankalauantaina futsal-liigan runkosarjan viimeisen ottelunsa. Tänä vuonna runkosarjan kamppailu numero 22 käydään kotisalissa Monnarilla ja vastustajaksi eräänlaiseen "playoff-kenraaliin" saapuu vaasalainen Ruutupaidat.

ENNAKKOASETELMAT

KaDyn osalta lauantain mittelö jatkaa Riemu- ja PP-70- pelien mukaista linjaa: punamustalla ei varsinaista panosta ole, sillä runkosarjan sijoitus on betonoitunut viidenneksi. Tämäkin ottelu antaa lähinnä vapautuneen mahdollisuuden viilata pelin eri osa-alueita teräkuntoon ja mikä parasta, tehdä sitä äärimmilleen motivoitunutta joukkuetta vastaan, sillä Ruutupaidoille on vielä kaikki mahdollista aina playoff-paikasta suoraan putoamiseen saakka.

Kuluvalle kaudella liigaan palanneet Ruutupaidat pelasivat synkän syyskauden ja vaipuivat jo todella kauas putoamisviivan alapuolelle. Kevätkierroksen kotipainotteisen ohjelmansa siivittäminä vaasalaiset ovat saaneet päälle todellisen loikkarin ja nousseet pois hänniltä, ainoastaan pisteen etäisyydelle pudotuspeleihin oikeuttavilta sijoituksilta. Ruutupaitojen vahvoja kevätkauden otteita symbolisoi Aapo Aution valinta liigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi. Huippujännittävät asetelmat tarjoava päätöskierros antaa mahdollisuudet moniin skenarioihin, mutta Kadyfutsal.net pitää todennäköisenä, että kolmen pisteen voitto Monnarilla veisi "Ruudun" kahdeksan parhaan joukkoon.

Punamusta ei tokikaan ole huokeita pisteitä kotiluolassaan tarjoamassa. Ensinnäkin runkosarja olisi maukasta päättää viiden ottelun voittosuoraan ja toisekseen Monnarista on pudotuspelien alla syytä rakentaa linnoitus, josta vierailla ei muistojen ohella kotiin vietävää ole. Aivan kaikkia kiviä ei kuppiin kuitenkaan riskin varjolla olla nostelemassa, sillä muutamien pikkuloukkien ja siviilikiireiden ohella peräti kolme Dynamon ehdotonta runkopelaajaa (Jussi Kaihlajärvi, Jesse Kalliokoski, Jukka Kytölä) roikkuu yhden keltaisen kortin päässä pelikiellosta, joten heidän peluutuksensa lienee epätodennäköistä, ellei sitten miehistö jostain syystä hupene aivan käsiin. Tarjolla onkin nyt varmasti peliminuutteja kautta linjan ja liigadebyyttiään päässee myös kärkkymään KaDy III:sta edustuksen rinkiin nostettu Ville Mikkola.

Syyskierroksella joukkueet kohtasivat joulun alla Vaasassa ja tuolloin Dynamo haki niukahkon, mutta varman voiton luvuilla 4-6. Ruutupaidat sai kuitenkin ottelussa punamustan etenkin toisella jaksolla pahaan pinteeseen suoraviivaisuudellaan ja oli varsin lähellä päästä jatkoajalle saakka.

SEURAA TÄTÄ

Nyt jos koskaan on syytä seurata ottelun lomassa tilanteiden edistymistä muilla liigapaikkakunnilla. Kaikki viimeisen kierroksen ottelut pelataan luonnollisesti samaan aikaan ja yhtä lukuun ottamatta niissä jokaisessa on panosta, useimmissa jopa molemmilla joukkueilla. Sijojen 3-6 osalta asetelmat ovat selvät, mutta jakamatta on vielä runkosarjan voitto, viimeiset kaksi pudotuspelipaikkaa sekä liigakarsijoiden ja suoran putoajan kohtalot.

Päätöskierroksen muut ottelut: FC Kemi - Ilves FS, Mad Max - GFT, Sievi Futsal - Riemu, SoVo - LeiF, Tervarit - PP-70.

KaDy vs. Ruutupaidat kautta aikain (Futsal-liiga):

2 voittoa, 1 tappio (maaliero 19-11)

---

Kuluva kausi on nostanut esiin uusia vastuunkantajia Dynamon riveistä ja kenties näkyvimmin on profiiliaan kohottanut kolmatta sesonkiaan punamustassa puserossa pelaava Tuomas Linjamäki.

- Ave "Liima"! Olit alkuvuodesta joitain pelejä sivussa pienen operaation johdosta, onko mies nyt entistä ehompi?

- Ave! Operaatio on poistanut joitain ongelmia, mutta ihan täydessä tikkarissa en vielä ole. Pelikunto on kyllä ok!

liima2.jpg- Tehopisteiden (8+5) valossa olet pelaamassa ns. elämäsi kautta, kommentteja sesongista henkilökohtaisella tasolla?

- Tehopisteitä on tullut ihan mukavasti ja etenkin tehtyjen maalien määrään olen tyytyväinen, koska en ole aikaisemmilla kausilla profiloitunut ollenkaan maalisepoksi. Tehokkuudesta on kiittäminen sekä valmennusta vastuun jakamisesta että joukkuekavereita hyvistä syötöistä.

- Entäpä sitten näkemyksiä joukkueen kaudesta? Ajoittain ollut hieman harmaatakin, mutta nyt saatu mukava voittoputki aluilleen playoffien alla.

- Joukkueen suorittaminen kaudella on ollut melkoista vuoristorataa. "Maagin" poistuminen kultaisten riveihin vei meiltä melkoisesti ratkaisuvoimaa ja useassa pelissä olemmekin painiskelleet maalinteko-ongelmien kanssa. Viimeisimmissä peleissä olemme kuitenkin saaneet tilkittyä oman päämme suhteellisen hyvin. Onnistuneiden pelien jälkeen voimakkain tunne on ollutkin, että hyvän puolustuspelaamisen myötä meillä on edellytykset lyödä kaikki joukkueet tässä sarjassa.

- Mitäs odotat lauantain matsilta? Saadaan ainakin hyvä kenraali pudotuspeleihin kun vastustajalla paljon pelissä?

- Pelasimme Vaasassa syyskierroksella ensimmäisen puoliajan kenties kauden parasta peliä. Vaikka tuolloin RP olikin päästä toisella puoliajalla peliin mukaan, voimme mielestäni luottavaisin mielin lähteä otteluun, sillä kotikentällä pelimme on huomattavasti useammin toimivampaa kuin vaihtelevilla vierasareenoilla. Ruutupaidoilla on nyt voitokkaita pelejä alla ja itseluottamus tapissa. Toivon mukaan tulee intensiivinen peli, joka palvelee meidän playoff-taipaletta mahdollisimman hyvin. Tärkeintä kuitenkin on jättää tuosta ottelusta 3 pistettä Monnarille, sillä lopulta voittaminen on kilpaurheilussa tärkeintä.

- Olet itsekin syntyjään eteläpohjalaisia (Lapua), onko vaasalaisten kohtaamisessa sinulle erityistä jännitettä?

- Mitään erityistä leiskuntaa ei minulle ole koskaan syttynyt vaasalaisia vastaan oteltaessa. Monta kertaa ilkeämielisimmät vaasalaiset ovat pelin tiimellyksessä kylläkin yrittäneet sytyttää piilotettua tulista luonnettani nimittelemällä landejuntiksi, mutta koska juntit ovat mielestäni sympaattisia, en ole osannut hermostua.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat