10.03.2016 ENNAKKO: Lauantaina iltaottelu Tampereella
19.6.2019 15:18 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Lauantaina iltaottelu Tampereella

10.03.2016

Futsal-liiga, 21. kierros

PP-70 - KaDy

La 12.3. klo 18:00

Tampereen messu- ja urheilukeskus, D-halli

Mukavassa kolmen perättäisen voiton myötäisessä kohti pudotuspelejä purjehtiva Kampuksen Dynamo pelaa lauantai-iltana Tampereella runkosarjan viimeisen vierasottelunsa. Pirkkahallin parketilla punamustaa isännöi viimeisistä play off-sijoituksista kiivaasti tappeleva PP-70.

ENNAKKOASETELMAT

KaDy jatkaa runkosarjan ohjelman ruksaamista tyhjäksi sangen paineettomassa tilassa. Paikka kahdeksan joukkoon on ollut jo jonkin aikaa saletissa, eikä kotietua ole toisaalta luvassa ilman GFT:n odottamatonta kompurointia. Viimeiset ottelut antavat siis mahdollisuuden hioa nyanssit kohdilleen ennen tosipelien alkamista ja maanantain mieliä kohottava derbyvoitto tuo punamustalle varmasti vielä omanlaistaan henkistä pääomaa. Kaiken lisäksi tilanne näyttää myös rosterin osalta erinomaiselta, sillä Riemu-otteluunkin saatiin muutamasta sairaspoissaolosta huolimatta väkeä kupongin täydeltä.

Jos on lauantain ottelu Dynamolle kutakuinkin panokseton, niin pudotuspeliviivan tuntumassa tasapainoilevalla kotijoukkueella riittää kosolti pelattavaa suuntaan jos toiseenkin. Tällä hetkellä kahdeksannella sijalla pinnistelevä "PeePee" tarvitsee kipeästi pisteitä, sillä nykyinen saldo ei tule asemien pitämiseksi riittämään ja pahimmassa tapauksessa vaara vaanii länsitamperelaisia vielä liigakarsintojen muodossa. PP-70 on joutunut tulemaan koko alkuvuoden toimeen ilman loukkaantunutta ykköstykkiään Sergei Korsunovia, mutta pisteitä on saatu kerättyä ilman häntäkin ja etenkin Tero Intala on ottanut vastuuta tehoista.

Syyskierroksen kamppailu Monnarilla oli varsin tasainen ja Dynamo väänsi siitä lopulta kiikkerän voiton numeroilla 3-2. Joukkueiden keskinäisissä kamppailuissa KaDy on ollut vuosien saatossa voimakkaasti niskan päällä, kuten tuonnempana tuleva tilasto osoittaa.

SEURAA TÄTÄ

Dynamon maalivahtitilanne alkaa olla suurten otteluiden lähestyessä sellaisissa uomissa, kuin ennen kautta uskallettiin odottaa. Maajoukkuevahti Juha-Matti Savolaisen ja huippukuntoon virinneen Niila-Ville Laitisen muodostama duo ei kalpene vertailussa kenenkään kilpailijan veskariosastolle. Kaksikon takana sparraa vielä Jesùs Cabello Torras, joka on päässyt toistaiseksi edustusmiehistössä askiin ainoastaan Futsal Cupin merkeissä. Saako hyvällä asenteella panoksensa joukkueen eteen tuova espanjalainen näyttöpaikkansa viimeisissä runkosarjan kamppailussa?

KaDy vs. PP-70 kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal Cup):

5 ottelua, 5 voittoa (maaliero 41–7)

JUKKA KYTÖLÄN KOMMENTIT

- Ave "Kajuk". Vielä hetkeksi derbyyn: maukas revanssi taktisesti onnistuneella esityksellä upeissa puitteissa. Voitko vielä osaltasi kommentoida ottelua ja saadaanko tuon yksittäisen pelin annista eväitä mukaan koko loppukautta silmälläpitäen?

kajuk.jpg- Ottelu oli tosiaan tuloksellisesti kiitettävä ja tunnelmaltaan erinomainen. Joukkuetaktiset ratkaisumme ottelun aikana olivat pitkälti oikeita ja oli hienoa nähdä, että saimme laajalla peluutuksella hyvän tuloksen. Kolmen ottelun voittoputkessa on hyvä jatkaa kohti runkosarjan loppua ja pudotuspelejä: puolustuspelimme on parantunut ja etenkin derbyvoitto nostaa joukkueen sisällä tunnelman korkealle. Pallonhallintapelimme ei kuitenkaan ollut mitenkään erityisen hyvätasoista Riemu-ottelun aikana, ja jatkossa onkin syytä kiinnittää huomiota erityisesti pallottomien pelaajien liikkumiseen, kun saamme pallon hallintaamme.

- Lauantaina sikäli samanlainen tilanne kuin derbyssä, että vastustajalla kovasti panoksia mutta KaDyllä ei juurikaan. Minkälaisin teemoin tällaista ottelua lähestytään?

- Lähestymistapamme lauantaille lienee pitkälti samanlainen kuin Riemu-peliin. Lähdemme pelaamaan paineettomassa tilassa ja pääsemme hiomaan pelaamistamme pudotuspelikuntoon. Sopivan prässitason löytäminen ja puolustuspelin tiiviys ovat varmastikin avainasemassa, mutta toki myös pidempien pallonhallintahyökkäysten luomiseen saataneen lauantaina enemmän mahdollisuuksia Riemu-peliin verrattuna.

- PP-70 näyttää vakiinnuttaneen paikkansa liigassa, joitain ajatuksia joukkueesta?

- Pallollista osaamista joukkueesta löytyy kiitettävästi muun muassa Korsunovin ja Intaloiden johdolla. Vaikuttaa, että PP on positiivisessa mielessä eräänlainen katufutisporukka, joka on pelannut kauan yhdessä ja löytänyt viime vuosina futsalinkin. Joukkue on tälläkin kaudella saavuttanut yksittäisiä hyviä tuloksia, mutta vastapainoksi on tullut myös romahduksia ja ennen kaikkea tasaisuus on puuttunut. Nyt PP kuitenkin taistelee kynsin hampain playoff-paikasta ja tarjoaa varmasti kovan vastuksen lauantaina.

- Runkosarja kahta ottelua vaille valmis, minkälaisen "välitodistuksen" antaisit Dynamolle, eli selkeimmät plussat ja miinukset sekä miltä kehityskäyrä juuri nyt näyttää?

- Plussina mainittakoon tiivistynyt oman maalin suojeleminen sekä laaja vastuunkantajien joukko, sillä moni pelaaja on nostanut rooliaan kauden aikana. Puolustuksessa merkkausvirheet ja vaaralliset pallonmenetykset omalla alueella ovat vähentyneet. Maalinteko on toisaalta ollut meille melko hankalaa läpi kauden etenkin ns. kärkijoukkueita vastaan. Erikoistilanteiden sekä nopeiden hyökkäysten hyödyntäminen ovat varmastikin sellaisia asioita, joihin pyrimme kiinnittämään huomiota loppukaudella.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat