07.03.2016 RAPORTTI: Kaupungin herruus takaisin ennätysyleisön edessä
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

07.03.2016 RAPORTTI: Kaupungin herruus takaisin ennätysyleisön edessä

07.03.2016

KaDy esitteli todella suvereeneja otteita kauden toisessa derbyssä. Dynamo määräsi tahdin, kun kotijoukkue Liikunnan Riemu kaatui lukemin 2–6 (0–4). Voitolla vieraat kuittasivat syyskierroksella kärsimänsä dramaattisen viimeisen sekunnin tappion. Jyväskylä on eittämättä punamusta!

Jyväskyläläisjoukkueiden kohtaamiset ovat ennenkin rikkoneet Futsal-Liigan yleisöennätyksiä, mutta nyt rikottiin maaginen tuhannen katsojan raja: 1107 silmäparia on suurin katsojamäärä missään Suomessa pelatussa futsal-pelissä, maaottelut mukaan lukien.

nippe.jpg

Hyvällä liikkeellä pelannut KaDy-hirviö ei antanut Riemulle ensimmäiseen varttiin lainkaan tilaa käyttää vahvuuksiaan eli nopeutta, fyysisyyttä ja aggressiivista prässäämistä, ja myöhemminkin se tehtiin perin hankalaksi. Pallo pelattiin usein pitkänä isäntien päätyyn. Toteutus oli rautaa: maalivahti Niila-Ville ”Nippe” Laitinen (kuvassa) merkkautti itselleen peräti kolme maalisyöttöä ja kuittasi Dynamon parhaan pelaajan palkinnon. Jesse Kalliokoski, Kimmo Tolvanen, Jukka Kytölä, Markus Rautiainen, Jose Ikonen ja Tuomas Linjamäki toimittivat kukin pallon vuorollaan maaliin, ja onnistujia riitti pistesarakkeiden ulkopuolellakin iso nippu.

Punamustien päävalmentaja Tero Kelhälä kommentoi ottelua tuoreeltaan:

– Tänään oltiin onnistuneesti latautuneita. Pelasimme hyvällä aggressiivisella liikkeellä ja kurinalaisesti puolustussuuntaan. Tänään ei jääty liikkeessä jälkeen Riemua. Riemuhan prässää tehokkaasti, ja me otimme sen suhteen mahdollisimman vähän riskiä omassa päässä: pyrittiin siihen, ettei tulisi vaarallisia pallonmenetyksiä.

Riemu on sarjan toiseksi viimeisellä sijalla. Kentällä ei kuitenkaan näkynyt se, että paikallisvastustajan putoaminen huolettaisi KaDya, vai kuinka?

– Jos olisimme voittanet syyskierroksella, lataus tähän peliin ei ehkä olisi ollut näin vahva. Olemme sijoilla 5–8 riippumatta tämän pelin tuloksesta, joten emme saa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle kuitenkaan kotietua. Siinä mielessä tämä oli vähemmän panoksellinen peli meille. Tällainen yleisö ja se, miten syyskierroksella kävi, kuitenkin sytyttää. Nämä derbythän ovat sellaisia tapahtumia, joita haluaisi enemmänkin, ja voi sanoa, että keskisuomalainen futsal-kansa toivoo, että Riemu säilyy karsintojen kautta Liigassa.

Tilastot ja tarkempi raportti löyyvät täältä.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.