06.03.2016 Vastaanottokeskusten mestaruus Puuppolaan ja Kangasvuoreen
19.6.2019 15:14 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Vastaanottokeskusten mestaruus Puuppolaan ja Kangasvuoreen

06.03.2016

Toistasataa turvapaikanhakijaa turnasi lauantaina 5.3. Jyväskylän vastaanottokeskusten futsal-mestaruudesta Vaajakosken liikuntahallilla. Kampuksen Dynamon ja Refugees Welcome Jyväskylä -verkoston vapaaehtoisten järjestämään kilpailuun osallistui kymmenen joukkuetta kuudesta vastaanottokeskuksesta.

Mukaan lähteneiden joukkueiden suuren määrän vuoksi turnaus jaettiin kahteen sarjaan, joten keskusten herruuskin jaettiin – toistaiseksi – kahden joukkueen kesken. Aamupäivän sarjan vei nimiinsä Puuppola, illalla mestaruutta juhli Kangasvuoren osasto 37, jossa pelasi KaDy III:n ja KaDy/Vellamon treeniringeistäkin tuttuja kasvoja.

Vaikka vastaanottokeskukset järjestävät parhaansa mukaan toimintaa asukkaille, turvapaikkapäätöstä odottavan aika kulkee hitaasti. Niinpä turnaus oli ilmeisen tervetullut tapaus. Pitkäveteisyydestä ei Vaajakosken futsal-päivässä nähty jälkeäkään. Monenkieliset kannatuslaulut raikasivat, ja kovalla intensiteetillä pelatuissa otteluissa nähtiin, että futsal on kansainvälinen kieli siinä missä jalkapallokin.

Vastaanottokeskusten asukkaiden keskuudesta löytyy suuri määrä innostusta ja taitoa, ja niin KaDy, turnauksen talkooväki kuin pelaajat itsekin toivovat, että se ei jää huomaamatta seudun urheiluväeltä.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat