18.02.2016 ENNAKKO: Leijona Futsal lauantain vieraana
19.6.2019 15:08 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Leijona Futsal lauantain vieraana

18.02.2016

Futsal-Liiga

la 20.2. klo 14:00

Jyväskylän Monitoimitalo

KaDy – Leijona Futsal

Facebook-tapahtuma

Ennakkoliput: Zupticket

Liput: aikuiset 8 €, alennusryhmät 5 €

kady-logo300px.png

leijona_logo.jpg

Ennakkoasetelmat

Ennen kuunvaihteen maajoukkuetaukoa pelataan intensiivinen yhdeksän ottelun liigaviikonloppu, jolloin haetaan asetelmia kevättä ajatellen sarjataulukon molemmissa päissä. KaDyn kannalta huomio kohdistuu Liigan ylempään keskikastiin ja tarkemmin määritellen sijoille 5–6, kun vieraisille saapuu Dynamon kanssa tasapisteissä porskuttava Leijona Futsal Akaasta.

KaDylle on kertynyt joulutauon jälkeen kolme voittoa ja neljä tappiota – maalierokin on painunut harvinaisesti pakkasen puolelle – joskin vastukset ovat olleet lähinnä liigan kovemmalta puoliskolta. Helppoa ei silti tule olemaan runkosarjan viimeisilläkään kierroksilla: siitä pitävät osaltaan huolta akaalaisvieraat, jotka rökittivät Dynamoa Leijona-luolassaan tammikuussa maalein 5–3 (2–0). Ottelu oli KaDyn yksi surkeimmista kuluvalla kaudella, kun taas ailahtelevasti talven läpi notkahdellut Leijona karjui tuona talvi-iltana vakuuttavasti.

LeiF nojaa Sievi Futsalin ohella liigajoukkueista eniten ulkomaalaisvahvistuksiin: rosterissa on kolme täsmähankintaa, joista etevin on toistaiseksi ollut pelaaja-päävalmentajana häärivä Nenad Veljković. Myös toinen serbi Jovan Stanković on kova luu. Maksimissaan kolmen pelaajan ulkomaalaisrajoitus ei silti ole lähelläkään paukkua, sillä EU:n vapaan liikkuvuuden ohella myös unionin ulkopuolisista UEFA:n jäsenmaista (kuten Serbia ja Georgia) tulevat pelaajat saavat Palloliiton kilpailumääräysten mukaan (luku 5, § 19) kiintiöstä armahteen.liima2.jpg

Kummankin joukkueen pudotuspelipaikka (sijat 5–8) näyttää varsin todennäköiseltä jo nykyisellä pistesaaliilla; ottelun voittaja parantelee asemiaan tässä katsannossa entisestään, semminkin kun tappiolla tai yhden pisteen tasurillakin jäädään vielä reilusti viivan ylle. Tosin sijojen 7–11 joukkueet niin ikään 7–11 pisteen etäisyydellä käynnistelevät yllätysvalmiina raivokasta kevätkiriään. Kotietuun oikeuttavalle sarjan nelossijalle voisi jommankumman joukkueista nostaa ainoastaan täydellinen nappisuoritus jäljellä olevissa peleissä sekä GFT:n samanaikainen romahdus.

Seuraa tätä

KaDy pääsee lauantain otteluun erinomaisessa pelaajatilanteessa: pelikieltoja ei ole ja sairastupakin on tyhjenemässä miltei tyystin. Santeri Paltamaa ei vielä ole pelikunnossa, mutta vähäisestä operaatiosta toipunut Tuomas Linjamäki (oik.) saattaa tuoda tulivoimansa joukkueen käyttöön jo tällä viikolla. Markus Rautiainen (vas.) valittiin varasijalle maajoukkuereissulle Ruotsiin; tuoko nimitys uutta ”buustia” huippulahjakkaan nuorukaisen peliin? Muuten KaDysta Skövden tuplamaaotteluun matkaavat tutut naamat Jukka Kytölä, Arash Muridiyazd ja Juha-Matti Savolainen.

rage.jpgLeijona Futsalin taustajoukot väläyttivät muskeliaan juuri ennen siirtoikkunan sulkeutumista, kun Toijalaan lennätettiin Georgian maajoukkuemies Irakli Todua. Georgia on FIFA-rankingissa sijalla 52. neljä sijaa Suomea perässä, joten Todua voitaneen olettaa selkeäksi vahvistukseksi, vaikkei kahdessa ensimmäisessä ottelussaan tehopisteille vielä yltänytkään.

Erinomaisen KaDy-voittonsa lisäksi LeiF on osoittanut vahvuutta nousten useassa ottelussa tappioasemasta voittoon – viimeksi tiistaina Etelä-Pirkanmaan derbyssä Mad Maxin vieraana. Kääntäen tarkasteltuna Leijonalle ovat otteluiden alut olleet vaikeita ja joukkue on löytänyt itsensä tappioasemasta jo alkuminuuteilla. Tässäkö on LeiF:in akilleenkantapää ja Dynamon sauma iskeä voittokantaan kotisalissaan? LeiF tai emoseura KylVe ei ole koskaan aiemmin hakenut yhtään sarjapistettä KaDyn kotisalista. Lisäksi keskinäisten otteluiden historiaa leimaa suurimaalisuus; Dynamo on latonut vähintään kahdeksan maalia peräti neljässä aiemmassa kohtaamisessa.

Aiemmat kohtaamiset: KaDy – KylVe ja KaDy – LeiF

(Cup 2004, Ykkönen 2008–09 ja Liiga 2012–16)

KaDyn saldo: 7 voittoa, 3 tappiota, maaliero 58–41


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat