31.01.2016 RAPORTTI: GFT-trilleristä voitto pilkuilla
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

31.01.2016

Monnarilla nähtiin sunnuntaina taistelunhaluinen Dynamo, joka nousi takaa-ajoasemasta voittoon. KaDyssa ennätyksiä tehtailleen Miika ”Maagi” Hosion nykyinen joukkue Golden Futsal Team saapui Espoosta Monnarille tuoreina cup-voittajina ja selvästikin tositarkoituksella. Intensiivinen ottelu oli molempien joukkeiden taholta ilmeistä esimakua kevään pudotuspeleistä, ja kun varsinainen peliaika päättyi 3–3 eikä jatkoajalla nähty maaleja, voittaja ratkottiin pilkkukisassa, jossa Dynamo veti pidemmän korren – aivan niin kuin syyskierroksella Espoossakin.

(Kuva: Sami Virtanen)

Vaikka KaDy otti pelistä heti alkuun voimakkaamman otteen, ”Maagi” Hosio aloitti maalinteon laidasta ampumallaan kärkkärillä ottelun kolmannella minuutilla. Hetkeä myöhemmin vieraat olivat jo kaksi maalia johdolla. Laajalla ringillä pelannut KaDy heräsi kuitenkin nopeasti, ja kun kapteeni Jukka ”Kajuk” Kytölä (kuvassa) veivasi itsensä maalin edustalla vapaaseen vetopaikkaan kuudennen minuutin täyttyessä, oli selvää, ettei KaDy-hirviö tule ainakaan helpolla nujertumaan.

Dynamolaisista maalinteossa onnistuivat myös Arash Muridiyazd ja Jere Keskinen, mutta GFT tasoitti tulikuumaksi yltyneen toisen puoliajan puolivälissä. Seuraavan kerran pallon olikin maalissa vasta maalilaukauskilpailussa, vaikka GFT pelasi suurimman osan jatko-ottelusta viidellä kenttäpelaajalla.

Hienolla pelillä saavutettu kahden pisteen voitto näkyi pelin jälkeen niin yleisön kuin pelaajienkin kasvoilla. Eikä päävalmentaja Tero ”Kelhis” Kelhäläkään piilotellut tyytyväisyyttään:

Tämä oli hyvä peli meiltä; tämä oli myös kokonaisuudessaan hyvä peli. Intensiteetti oli pudotuspeliluokkaa: molemmilla joukkueilla oli kova tahtotaso voittaa ottelu. Tällaista pelisuoritusta meiltä vaaditaan jatkossa. Verrattuna vaikka [kahden viikon takaiseen] LeiF-peliin ero oli kuin yöllä ja päivällä.

– Muutamia unohduksia tuli ensimmäisellä puoliajalla, mutta saatiin kuitenkin käännettyä vielä voitoksi tämä peli.

Muutama nimi kiinnitti huomiota poissaolollaan, mutta kentällä kävi kaksitoista pelaajaa, mukaan lukien yksi riveihin palannut pelaaja ja yksi kokonaan uusi kasvo. Ilmeisen hyvä tilanne siis?

Kaikki kokoonpanon kenttäpelaajat kävivät kentällä. Sitä mietin, oliko liian kova paikka laitaa Sami Selmani vetämään debyyttiään, mutta kun Juho Rinne loukkaantui, tuli vähän pivottiongelmaa, joten annettiin pojalle näytön paikka, ja hyvä näin.

– Sadeg Akhawan on tosiaan palannut. Puoli vuotta meni armeijassa ja treenaamatta, nyt Sadeg on ollut pari viikkoa treeneissä ja parantaa koko ajan. Kuukauden päästä hän on jo tosi hyvässä kondiksessa.

Tilastot ja tarkempi raportti löytyvät täältä.