13.01.2016 KaDysta Ilvekseen: haastattelussa Kerkko "Georg" Huhtanen
19.6.2019 14:44 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDysta Ilvekseen: haastattelussa Kerkko "Georg" Huhtanen

13.01.2016

Kuten uutisoimme helmikuussa, KaDyssa pelaajana ja valmentajana yhteensä 6,5 vuotta viihtynyt Kerkko "Georg" Huhtanen vaikuttaa nykyään Ilveksen organisaatiossa. Rautaisena ammattimiehenä ja kokonaisvaltaisena futsal-asiantuntijana tunnettu Huhtanen on siis nyt ehtinyt työskennellä vajaan vuoden tamperelaisten leivissä.

KaDyfutsal.net jututti entistä KaDyn tukipilaria keskiviikon ottelun alla. Huhtanen pelasi Dynamo-paidassa yli 150 ottelua, joista 122 Futsal-Liigaa. Haastattelun lopussa on summattu Huhtasen tilastoja pelaajana ja valmentajana KaDy:ssa vuosina 2008–2015.

johto-kerkko.jpg

– Ave, Georg! Siirryit vajaa vuosi sitten KaDy-valmennustiimistä Ilveksen leipiin. Mitä toimenkuvaasi kuuluu nykyään ja miten olet viihtynyt?

– Ave. Ilveksessä toimenkuvaani kuuluu futsalvalmennus-, valmentajakoulutus- ja pelaajakehitystyötä sekä seuran futsaltoimintojen organisointitehtäviä. Käytännössä näin kilpailukaudella työtehtävät ovat painottuneet valmennustyöhön: U21-liigajoukkueen päävalmentamiseen, aikuispelaajien aamuvalmennukseen, 02–04-ikäluokkien talenttivalmennukseen sekä aikataulun salliessa myös miesten edustusjoukkueen valmennustehtäviin.

Sivutoimisesti olen vielä sotkeutunut Palloliiton futsalvalmentajakoulutus- ja futsalpelaajakehitystyöhön, joten tällä hetkellä kansallinen ja kansainvälistynyt futsaltyömaamme tuntuu kyllä tarjoavan töitä ja mielekkäitä haasteita aivan riittämiin.

– Ilves FS:n toiminta vaikuttaa ulospäin Suomen mittakaavalla verrattain ammattimaiselta. Mitä asioita KaDyn futsal-organisaatio voisi oppia Ilveksen vastaavasta? Entä toisin päin: mitä KaDyssa tehdään erityisen hyvin?

– Merkittävin ero seurojen futsal-organisaatioiden toimintatavoissa lienee se, että Ilves FS pyrkii suunnittelemaan toimintaansa pitkäjänteisemmin ja kehittämään toimintojaan järjestelmällisemmin kuin tuntemani KaDy. Esimerkiksi viimeisen kahden kauden aikana Ilves FS on kouluttanut systemaattisesti kaikkien juniori- ja aikuisjoukkueidensa futsalvalmentajia, solminut ylivuotisia valmentajasopimuksia sekä vahvistanut ikäluokkajoukkuetoimintaansa (vaikkakaan ei vielä tyttöpuolella) futsaltoimintansa jatkuvuuden varmistamiseksi.

Lisäksi seura on panostanut KaDya vahvemmin futsalseura- ja toimijayhteistyöhön niin alueellisella, kansallisella kuin kansainvälisella tasolla, mikä mielestäni on lopulta välttämätöntä suomalaisen futsaltoiminnan edistämiseksi.

KaDy:n futsal-liigajoukkue vaikuttaa kuitenkin onnistuneen löytämään Ilves FS:ää paremmin paikkansa ja kannattajakuntansa paikalliselta urheiluseurakentältä. Seuramarkkinoinnissa on kenties tehty ratkaisuja, jotka voisivat olla eduksi Ilveksellekin.

– Pelasit urallasi Ilvestä vastaan yli 20 kertaa, osan matseista pelaaja-valmentajana. Mitkä ovat ikimuistoisimmat, parhaiten mieleen jääneet kohtaamiset?

– Ikimuistoisimpien kohtaamisten nimeäminen tuntuu vaikealta, koska monistakin otteluista on jäänyt mieleen yksittäisiä unohtumattomia hetkiä. Ristiriitaisimmat tunteet olivat kuitenkin varmasti viime kauden runkosarjan viimeisen keskinäisen ottelun katsomossa Jyväskylän Monnarilla.

– Et ole ehtinyt vielä edes aivan JKKI-ikään (35–). Vieläkö aiot vetää futsalkengät jalkaan? Millä tasolla?

– Vedän futsalkengät edelleen jalkaan lähes päivittäin, mutta tällä hetkellä valmennustyö ja perhe-elämä eivät oikein mahdollista oman pelaajauran jatkamista sellaisella tasolla, joka tuntuisi mielekkäältä. Toisaalta, en ole kyllä vielä ajatellut pelaajauraani päättääkään, joten saa nähdä.

– Kiitokset, Georg. Onnea ja menestystä uusiin haasteisiin!

Kerkko "Georg" Huhtanen KaDyssa 2008–2015

georg.jpgPelaajana (2008–14)

6 kautta, joista 1 Ykkösessä ja 5 Liigassa

Tilastot Futsal-Ykkösessä:18 ottelua, 8 + 10 = 18

Tilastot Futsal-Liigassa: 122 ottelua, 30 + 17 = 47

Lisäksi toistakymmentä Cup-ottelua ja neljät opiskelijoiden EM-kisat (2010–2013)

Saavutukset: 2 SM-hopeaa, SM-pronssi, Cup-mestaruus

Valmentajana (2009–15)

5,5 liigakautta, joista 5 ensimmäistä myös pelaajana

Päävalmentajana Liigassa: 2 kautta (2012–2014)

Päävalmentajana opiskelijoiden EM-kisoissa: 2013, Antequera

Saavutukset: 2 SM-hopeaa, SM-pronssi, Cup-mestaruus

georg_juhlii_sampy_noyrtyy.jpg

Kuvassa: Georg Huhtanen juhlii, Liikunnan Riemu nöyrtyy.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat