12.01.2016 ENNAKKO: Ilves keskiviikon huippuvieraana
19.6.2019 14:43 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Ilves keskiviikon huippuvieraana

12.01.2016

Monnarilla nähdään keskiviikkoiltana Futsal-Liigan klassikkokohtaaminen KaDyn isännöidessä sarjakärkeä, moninkertaista Suomen mestaria Ilves FS:ä. Lisävärinää otteluun tuovat KaDy-dynastian tukipilarien Mikko Takalan ja Georg Huhtasen viimevuotiset loikat Ilves-leiriin. Kevään 2015 välieräsarjassa ja kesän Nordic-finaalissa KaDy kukisti Ilveksen, mutta uusi liigakausi on menty vahvassa Ilves-komennossa – mukaan lukien syksyn avausmatsi YLE:n kameroiden edessä.

KaDy – Ilves FS

ke 13.1.2016 klo 19:00, Monnari

Liput: 8/5 €

Ennakkoliput: ZUPticket

Livestriimi: Lebbiz Productions, Hirviö-TV (Youtube)

Facebook-tapahtuma

kady-logo300px.png

ilveslogo.png

Ennakkoasetelmat

KaDyn ja Ilveksen kohtaaminen ei ylimääräistä hehkutusta juuri kaipaa: kyseessä on kaikin mittarein 2010-luvun Suomi-futsalin suurin klassikkopari. Joukkueet ovat viiden vuoden sisällä kohdanneet neljästi playoffeissa; ensin kahdesti (2011, 2012) finaalisarjoissa, jotka päättyivät kirvelevästi Ilveksen kultajuhliin. Etenkin jälkimmäinen näistä muistetaan huikeana ja tasaisena sarjana. Vuosina 2013 ja 2015 dynastiat loksahtivat vastakkain jo välierissä; vuonna 2013 koko kauden sarjaa hallinnut KaDy joutui katkerasti nöyrtymään kahdessa äärimmäisen vähämaalisessa ottelussa, mutta toisella kerralla (2015) puna-mustat ottivat viimein omansa ja etenivät ansaitusti Ilveksen kustannuksella finaaleihin. Tarkemmin analysoituna KaDy ja Ilves kohtasivat viime kauden liigaparketeilla kuusi kertaa, joista ainoastaan yksi (2. välierä Tampereella) päättyi Ilveksen voittoon, sekin vasta voittomaalikilpailussa.

kady-ilves-cup-004.jpgVielä elokuun Nordic Champions Cupissa Kööpenhaminassa KaDy nousi vaikeuksien kautta voittoon suomalaisten välisessä finaalissa, joka päättyi mahtaviin kultajuhliin. Ilves näytti kuitenkin jo Tanskanmaalla selvästi joukkueelta, joka on valmis liigasyksyyn ja motivoitunut palaamaan kultakantaan yhden laihemman vuoden jälkeen. Tämä on osoittautunut todeksi, sillä Ilves on pelannut todella vakuuttavan kauden voittaen kaikki yhdeksän liigaotteluaan. Näin ollen Ilves luonnollisesti johtaa sarjaa, mitä alleviivaa otteluohjelman outous: heillä on 2–4 ottelua vähemmän pelattuna kuin kilpaveljillään. Erityisesti maaliruisku Timur Inapshban paluu SiFu:sta on auttanut Ilvestä ajoittaisissa maalinteko-ongelmissa; tupsukorvapuolustus taas on tuttuun tapaan ollut betonia aina veskareita myöten.

Dynamon kausi ei ole ollut yhtä voitontäyteinen, mutta kaikki runkosarjan sijoitukset kakkosesta alaspäin ovat edelleen täysin tavoiteltavissa. Tässä vaiheessa on jo myönnettävä, että Ilveksen piste-etumatkan kiinniottaminen vaikuttaa jokseenkin utopistiselta skenaariolta. Paljon on silti panosta ja pelattavaa pudotuspelien maksimaalisen kotiedun osalta, mutta klassikko-ottelulla on myös tavallista runkosarjaottelua suurempi henkinen merkitys. Kolmen tai edes kahden pisteen voitto suvereenista kuntopuntarin ykkösestä valaisi varmuudella uskoa oman tekemisen voimaan ja horjuttaisi voitosta voittoon marssivaa Ilves-laumaa mehevällä tavalla. Yhden pisteen tasuri tai puhdas tappio puolestaan alleviivaisi syksyllä havaitun marssijärjestyksen sanomaa työntäen Dynamoa kärkikahinoista ainakin hetkellisesti kohti ylempää keskikastia.kaihlos-lahikuva-2015.jpg

KaDy porskuttaa lupaavassa kolmen ottelun voittoputkessa, joskin vielä joulukuussa pahoin yskähdellyt peruspeli osoitti kunnollisia paranemisen merkkejä vasta viime lauantaina Valkeakoskella. Etenkin kapteeni Jukka Kytölän panos kaikilla pelin osa-alueilla on tällä hetkellä mittaamaton. Tuomas Linjamäki on juuri nyt elämänsä kunnossa; nähdäänkö ”Liimalta” kovempaa mittaria vastaan yhä nappisuoritus? Ikiliikkuja Jussi Kaihlajärven (vas.) akillesjänne on kestänyt pelaamista hyvin; ”Kaihlo” on pelaaja, joka ei tarvitse erityisiä motivaatiopuheita keskiviikkoista vastustajaa vastaan.

Seuraa tätä

KaDy saa jalkeille likipitäen ykköskokoonpanonsa; ainoastaan Ilvestä aiemmin muutamia kertoja maukkaasti ”jekuttanut” Jere Keskinen on varmuudella poissa listasta. Maalivahtipeluutuksessa jatkuu penkin päähän Madridista palaavan Tero Kelhälän ”positiivinen ongelma”; Niila-Ville Laitinen oli kelpo vireessä Valkeakoskella, mutta Juha-Matti Savolaisella riittää varmasti nälkää joulutauon jälkeen. Mahdollinen yv-peli tuo yhtälöön vielä omat lisämausteensa, semminkin kun maalivahtikaksikon jalkaisuudet täydentävät toisiaan. Kolmas veräjänvartija Jesús Cabello sentään palaa omasta Madridistaan vasta loppuviikosta, jolloin KaDyn ohjelmassa on Toijalan-reissu.

rove.jpg

Nyky-Ilveksessä on KaDy:ssa futsal-oppinsasaaneita hahmoja enemmän kuin missään aiemmin. Kesällä 2013 kolmen himmeän mitalin ja yliopisto-opintojensa jälkeen Dynamosta keltapaitaan siirtynyt Tomi Lahtinenon jo integroitunut Ilveksen vakiokalustoon, mutta 2015 oli poikkeuksellisen kirpaiseva ”aivovuotovuosi” KaDysta Tampereen suuntaan. Helmikuussa vaihtoi maisemaa Suomen näkemyksellisimpiin futsalvalmentajiin lukeutuva Kerkko ”Georg” Huhtanen ja marraskuussa sinetöitiin Mikko Takalan (oik.)siirto. Viimeksi mainitun kulttipelaajan näkeminen Hirviö-Luolassa vihulaisen paidassa sattunee punamustiin sydämiin kaikkein kipeimmin – nähtäväksi jää, millaisen vastaanoton ”Roisto” entisessä kotisalissaan keskiviikkona kohtaa.

KaDy vs. Ilves kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal-Cup, Supercup, Nordic Champions Cup):

12 voittoa, 1 tasapeli, 19 tappiota (maaliero 71–94)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat