18.12.2015 ENNAKKO: Vuoden viimeinen ottelu Vaasassa
19.6.2019 14:36 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Vuoden viimeinen ottelu Vaasassa

18.12.2015

Ruutupaidat - KaDy
La 19.12.2015 klo 15:00
Vaasan kauppaoppilaitos

Kampuksen Dynamon miehistö esiintyy lauantaina viimeistä kertaa pelikentillä vuoden 2015 puolella. Joulunalusottelu pelataan tänä vuonna reissussa ja punamustan määräpäänä on monen vuoden tauon jälkeen Vaasa, jossa vastaan asettuu kotimaan mittakaavassa varsin perinteikäs futsalseura eli Ruutupaidat.

ENNAKKOASETELMAT

jesse.jpgKaDy palasi keskiviikkona voittokantaan lyömällä Monnarilla PP-70:n nahkeanpuoleisella peliesityksellä. Pieni tappioputki oli kenties herättänyt kannattajakunnassa jo jonkinlaista pessimismiä, mutta niin vain Dynamo on taas viikonloppuun lähdettäessä kiikkerän tasaisen sarjataulukon kolmannella sijalla. Vaasan otteluun Dynamo suuntaa sikäli otollisemmista lähtökohdista, että keskiviikkona pelikieltonsa lusineet Jesse Kalliokoski (kuvassa) sekä Jukka Kytölä ovat jälleen käytettävissä. Joitain pikkuloukkaantumisista ja työesteistä johtuvia poissaoloja Dynamolla jälleen on, mutta pöytäkirjaan ollaan näillä näkymin saamassa hyvinkin kaksinumeroinen lukema pelaajia.

Viime kaudella Futsal Ykkösen voittanut Ruutupaidat palasi syksyllä liigakentille yli viiden vuoden tauon jälkeen. Kaksi mitaliakin viime vuosikymmenellä saavuttaneen "Ruudun" uusi elämä pääsarjassa on ollut varsin ohdakkeista, sillä se on onnistunut kokoamaan toistaiseksi ainoastaan kolme pistettä. Vaasalaiset ovatkin juuttuneet taulukon pohjille ja etäisyys viimeistä edelliseen joukkueeseenkin on venähtänyt jo kahdeksaan pisteeseen. Toisaalta matkaa pudotuspeliviivan paremmalle puolellekin on saman verran. Lisäksi on syytä huomata, että Ruutupaidat on pelannut syyskierroksen otteluistaan peräti seitsemän vieraskentällä ja ainoastaan kolme kotona, joten tästä vinkkelistä tarkastellen edellytykset tehokkaampaan kevätkierrokseen ovat Vaasassa olemassa.

Ruutupaitojen joukkueesta tutuin nimi jyväskyläläisille futsalväelle on ilman muuta kotikaupunkinsa seuraan jo viime kaudelle palannut ex-Riemu-figuuri Aapo Autio. Lisäksi voidaan esille poimia pitkän linjan vaasalaiset kulttipelaajat Pekka Liukkonen ja Jan-Christian Westermark, sekä maajoukkuerinkiin kuuluva nuori maalivahti Iiro Auvinen.

SEURAA TÄTÄ

Dynamo ja Ruutupaidat ovat pelanneet aiemmin yhden kauden ajan samassa sarjassa. Kaudella 2009-10 joukkueiden tiet kohtasivat KaDyn ollessa tekemässä ensimmäisellä liigasesongillaan nousua kohden kansallista huippua, josta puolestaan vaasalaiset olivat tuolloin kohti alempia sarjatasoja lipumassa.

Ruutupaidat voitti joulukuussa 2009 kotiottelunsa Vaasassa niukasti 5-4, mutta KaDy sai revanssinsa muistojen Huhtaharjulla jo tammikuussa 2010 leveällä voitolla lukemin 9-2. Ruutupaidat on edellä mainitun voittonsa myötä ainoa KaDyn liigassa kohtaama joukkue, jota ei olla kyetty vieraskentällä voittamaan, joten siinä yksi tilastonolla murrettavaksi lauantaille.

KaDy vs Ruutupaidat kautta aikain (Futsal-liiga):

1 voitto, 1 tappio (maaliero 13-7)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat