13.12.2015 MM-karsinta: Suomen tie nousi pystyyn, Serbia niukasti parempi
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

13.12.2015

juppis.jpgSuomen futsalmaajoukkueen eli ”Saliharrien” tie karsinnassa vuoden 2016 MM-kisoihin nousi pystyyn sunnuntai-iltana ?zmirissä. Jatkokarsintaan päästäkseen Suomi olisi tarvinnut voiton tasapisteissä majailleesta Serbiasta, mutta tasainen ja tarkka ottelu päättyi lopulta serbien voittoon maalein 1–2 (0–1). Maalihanat aukaisi jo 3. minuutilla Marko Perić, joka niputti nopealla valelaukaus-laukaus-yhdistelmällään Suomen puolustuksen – KaDy-maalivahti Juppis Savolainen oli yllätetty ennen ensimmäistäkään torjuntaa.

ara2.jpgHieman yllättäen kolmella ketjulla karsintaturnauksen aiempien otteluiden tapaan pelannut Suomi sai avausjaksolla useita maalipaikkoja, mutta Serbian huippumaalivahti Miodrag Aksentijević veti joka kerta pidemmän korren. Lähimpänä osumaa oli perjantain Turkki-pelin kuningas Juhana Jyrkiäinen, joka laukoi ylärimaan KaDyn Arash Muridiyazdin namupassista. Pelillisesti Suomi taisteli tasapäin maailman 15. korkeimmalle rankattua maajoukkuetta vastaan, mutta pienet asiat maalipaikoissa ratkaisivat ottelun täpärästi serbien eduksi.

Myös toisella puoliajalla lunta tuli tupaan heti alkajaisiksi. Serbian Mladen Kocić katkaisi Miika Hosion laitahaaston ja lähti nopeaan kuljetukseen, jota suunnanmuutoshyökkäystä puolustamaan peruuttanut Suomen ykkösvitja ei saanut katkaistua missään vaiheessa. Kocić itse lakaisi pallon alakulmaan pitkän kuljetuksensa päätteeksi vähän liian helpon näköisesti.

Suomi tarvitsi tässä vaiheessa kolme maalia voittoon ja sen kautta jatkopaikkaan, mikä osoittautui liian kovaksi palaksi huippumaata vastaan. Aksentijević Serbian maalilla jatkoi huippuotteitaan loppuun saakka ja Suomi onnistui ohittamaan hänet vasta kolme minuuttia ennen loppua nostettuaan kapteeni Panu Aution lentäväksi maalivahdiksi. Kavennusmaalin viimeisteli Autio itse Hosion syötöstä. Tämän jälkeen Mikko Kytölä laukoi vielä kertaalleen tolppaan, mutta lupaavan näköinen ylivoimapyöritys ei tuonut lisämaaleja.

Näin Serbia nousee Turkissa pelatun UEFA:n Main Roundin 3-lohkonkakkoseksi Venäjän jälkeen, toisin sanoen Euroopan 14 parhaan, jatkokarsintaan jatkavan maan joukkoon. Suomen kohtaloksi jäi maaliskuisen EM-karsinnan tapaan olla ”hyvä lohkokolmonen” ja karsiutua jälleen yksistä miesten arvokisoista.

KaDyfutsal.net utelee maajoukkueen KaDy-kolmikon (J. Kytölä – Muridiyazd – Savolainen) mietteitä alkuviikosta poikien palatessa Suomeen.

KaDy jatkaa Futsal-Liigan pelejään Monnarilla keskiviikkona 16.12.tamperelaista PP-70:a vastaan.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.