10.12.2015 MM-karsinta: Venäjä liian vahva Suomelle
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

10.12.2015

Futsalin MM-karsintojen UEFA:n Main Round pyörähti tänään käyntiin seitsemällä paikkakunnalla ympäri Eurooppaa. Esikarsintalohkonsa lokakuussa Espoossa voittanut Suomi aloitti viikonlopun urakkansa ?zmirissä maailman ranking-kolmosta Venäjää vastaan.

Suomi pelasi uhrautuvan ja kurinalaisen puolustustaistelun, mutta rutinoitunut ja vahva futsal-jättiläinen Venäjä teki tarvittavat kolme maalia ja voitti ottelun 3–0 (1–0). Kadylaisista kiperässä tulikokeessa olivat tutusti Jukka Kytölä, Arash Muridiyazd sekä loisto-ottelun maalilla pelannut Juha-Matti Savolainen (oik.).

Aivan kaikkea ei "Juppiskaan" pystynyt pelastamaan, kun Venäjä iski avausjaksolla kerran kulmapotkukuviosta ja toisella puoliajalla Suomen karkeasti epäonnistunutta kulmapotkua seuranneesta vastahyökkäyksestä. Hetkeä myöhemmin venäjänbrasilialainen Robinho iski loppulukemat häikäisevällä laitahaastolla ja vasurin laukauksellaan.

Tasoero oli siis selkeä ja 40 minuutin puolustustaistelu tuloksellisesti laiha, mutta tämänkertaisesta tappiosta "Saliharrit" voivat olla jokseenkin pää pystyssä. Tasapelikin 40 minuutin ottelusta Venäjän tasoista maata vastaan olisi ollut todellinen "?zmirin ihme".

Jo ennakkoon Suomen päätavoitteena on ollut jatkokarsintapaikka lohkon kakkossijalla, joka on yhä mahdollista saavuttaa. Perjantai-iltana klo 19:15 vastassa on isäntämaa Turkki (ranking 52.), joka on aivan voitettavissa. Lohko ratkeaa sunnuntaina; Suomen päätösottelu on klo 17:00 erittäin kovaa Serbiaa (ranking 15.) vastaan.

Serbia nollasi torstai-iltana isännät tylyin lukemin 0–6 (0–1).