09.12.2015 Mikko Kytölä haastattelussa - MM-karsinnat alkavat torstaina Turkissa
19.6.2019 14:30 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Mikko Kytölä haastattelussa - MM-karsinnat alkavat torstaina Turkissa

09.12.2015 9:00

Suomen futsalmaajoukkueella tällä viikolla on edessään kauden päätapahtuma eli MM-karsintaturnaus, joka pelataan Turkin Izmirissä. Viimeisimmässä futsalin maajoukkuerankingissa sijalta 49 löytyvät "Saliharrit" joutuvat neljän joukkueen turnauksessa kivenkovan haasteen eteen, sillä jatkopaikkaa heltiää lohkon kahdelle parhaalle ja vastaan asettuvat Venäjä (ranking 3.), Serbia (15.) sekä oletettavasti voimakkaasta kotiedusta nauttiva Turkki (52.).

Suomen ottelut MM-karsinnassa (ajat Suomen aikaa, sama kuin Turkissa):

To 10.12. klo 17:00 Venäjä–Suomi 3–0 (1–0)

Pe 11.12. klo 19:15 Turkki-Suomi 2–8 (0–3)

Su 13.12. klo 17:00 Suomi-Serbia

Lohkon kaksi parasta etenee jatkoon play-off kierrokselle, jonka voittajat selviytyvät syksyllä 2016 Kolumbiassa pelattavaan MM-turnaukseen.

Turnauksen tulossivu UEFA:n sivustolla.

Turkkiin valittuun joukkueeseen lukeutuu vakiintunut KaDy-kolmikko Jukka Kytölä - Arash Muridiyazd - Juha-Matti Savolainen. Mukana on luonnollisesti myös vankasti Dynamo-taustainen Mikko Kytölä. Kadyfutsal.net haastatteli "Komikia", joka kertoili niin omia kuulumisiaan Italiasta kuin analysoi maajoukkueen mahdollisuuksia Izmirissä.

mikko_kytola-lahikuva2015.jpg

Ave Komik! Ensinnä omat kuulumisesi Italiasta - vaihdoit aivan hiljattain seuraa, kerrotko hieman taustoja?

- Tänä vuonna sain itsekin osallistua Italian futsalin hulluihin päiviin eli siirtoikkunan aukioloaikana tapahtuvaan massaliikehdintään. Pelimme Menegatti Metallissa olivat menneet hieman alakanttiin, sillä odotukset olivat keskikastia korkeammalla. Lisäksi seura oli erittäin kehnosti johdettu, minkä vuoksi työilmapiiri oli pelaajille kestämätön. Kun vielä lähdin maajoukkueen mukaan Baltic Cupiin joutuen jättämään välistä tärkeän derbyn, vaikkei kyse ollut kv-pelipäivistä, tulimme siihen tulokseen, että on parempi vaihtaa seuraa. Nopealla aikataululla kiinnostavimmaksi vaihtoehdoksi valikoitui sisilialaisseura Real Cefalù, jonka tavoitteet nousta Serie B:stä Serie A:han muutaman vuoden sisään kiinnostivat projektina. Myös seuran varsin "nuorekkaat" ja Italiassa poikkeukselliset toimintaperiaatteet miellyttivät.

- Toistaiseksi olen viihtynyt Cefalùssa erinomaisesti, eikä viihtymistä ainakaan vaikeuta lämmin ilmasto ja uskomattoman hieno kaupunki.

komik-hyppaa.jpg

- Majulla vyöllä kaksi turnausvoittoa kuluvalta kaudelta ja huomio kiinnittyy siihen, että peräti kolmessa pelissä on pidetty nolla omissa. Tuo ei liene sattumaa, eli onko puolustukseen kiinnitetty entisestään huomiota vai onko ns. perustekeminen kyseisellä osa-alueella jo noin hyvin takaraivossa?

- Suomi on noussut viime vuosina huomioitavaksi vastustajaksi futsalmaailmassa. Kaiken lähtökohtana on ollut puolustaminen koska se on meille ominaisinta. Me ollaan fyysisesti hyvässä kunnossa ja pelaajatyyppeinä kurinalaisia sekä joukkueen eteen taistelevia. Kääntöpuolena meiltä uupuu tiettyjä juttuja pallollisessa pelaamisessa. Olemme käyneet aina Micon kanssa paljon läpi puolustuspelaamista. Miten toimimme kollektiivina, jos yhdestä mennään ohi; mitä voimme lukea vastustajan lantion asennosta; milloin voimme tuplata jne. Asioiden, yksityiskohtienkin, toistaminen niin, että niistä on tullut meidän toinen luonto, on johtanut siihen, että meille on hankala tehdä maalia. Asiaa helpottaa myös hyvä maalivahtipeli.

- Mikä on näkemyksesi Suomen mahdollisuuksista? Voitko antaa pientä analyysiä vastustajista ja siitä minkälaiset ottelut kutakin vastaan odotettavissa?

- Venäjä on kivenkova, maailman ranking 3. On rehellisyyttä sanoa , ettei se ole meidän päävastus. Se on kuitenkin meille hieno kokemus, ja olen varma, että onnistumme kiusaamaan "Brussiaa" jossain määrin. Turkki meidän on voitettava ja piste. Serbiaa vastaan koetellaan meidän puolustusta ja venymiskykyä. Yksittäisessä pelissä voimme lyödä koviakin maita. Siitä todisteena lähihistoriasta voitot Puolasta ja Unkarista sekä tasuri Tshekkiä vastaan.

- Venäjä on brasseilla maustettu huippuunsa viritetty punakone. Sekä yksilöllisesti että taktisesti yksi maailman parhaista joukkueista. Jukkapäässee painimaan väkivahvaa Ciriloa vastaan. Turkki on taitava porukka mutta taktisesti meitä takana. Pidän meitä parempana joukkueena kuin Turkki. Heillä on tosin kotietu. Serbia on yksilötaidoiltaan maailman kärkinippuja. Pelaajista mainittakoon Marko Peric jonka haastot kakkoskoutsi Sihvonen muistaa hyvin omilta peliajoiltaan. Peric pelaa Italiassa Kaos Futsalissa. Toivotaan että puolustaminen ei serbejä kiinnosta meitä vastaan ja että balkanilainen perusturhautuminen vie pelihalut kun maaleja ei synnykään niin helposti.

komik-venyttaa.jpg

- Otetaan vielä hieman lähempään tarkasteluun Venäjä. Naapurimaamme on lajissa aivan maailman terävintä kärkeä - voitko kertoa jotain venäläisen futsalin erityispiirteistä niin maajoukkueen kuin ammattilaisliigan osalta? Panu Autio pelasi kauden verran Pietarissa – jos sallit ajatusleikin, niin löytyisikö Sinulla seikkailunhalua ja rohkeutta lähteä kokeilemaan ammattilaiselämää esim Noriliskin tai Tjumenin kaltaiselle paikkakunnalle, mikäli tilaisuus avautuisi?

- Venäjän liiga on varsin kovatasoinen ja rahalla on sinne houkuteltu todella koviakin nimiä kuten Eder Lima, Fernandao ja Alemao vain muutamia mainitakseni. Ajatus siitä, että itse pelaisin Venäjällä, tuntuu tällä hetkellä hieman vieraalta. Varsinkin kuultuani Panun tarinoita. Haluaisin kyllä vielä kiertää futsalmaailmaa ja opiskella erilaisia tapoja pelata futsalia ja nähdä peli.

- Olet varmasti seurannut jossain määrin KaDyn otteita futsal-liigassa. Mitä ajatuksia Dynamon alkukausi on herättänyt?

- KaDyn kausi tähän asti ei ole mennyt kovin hyvin, ja aina kun punamusta on hävinnyt on se kirpaissut sydämestä. Olen silti varma että kevään mittaan Hirviö herää ja peräänantamaton työ, jota Kadyssa tunnetusti tehdään, kantaa hedelmää.

- Haluatko vielä lähettää terveiset Dynamon kannattajakunnalle?

- Kannattajille terveisiä, että "Komikilla" on ikävä teitä! Näen usein unia joissa pelaan monnarilla täyden yleisön edessä punamusta paita päällä. Tiedän että tämä on sellainen uni, joka vielä käy toteen!

komik-ja-porukkaa.jpg


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat