22.11.2015 ENNAKKO: Derbykuume nousee
19.6.2019 14:22 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Derbykuume nousee

22.11.2015

kady-logo300px.pngRiemu_logo_169px.png

KaDy Riemu
Ma 23.11.2015 klo 19:00
Monnari, JKL
Liput: 8/5 €

kady_riemu_sponssikuva.jpg

FB-tapahtuma Derby JKL

Se on täällä taas – Jyväskylän derby. Viime kaudella futsalpääkaupungin liigajoukkueet kohtasivat Monnarilla peräti viisi kertaa: niin puna-musta kuin musta-turkoosi yleisö sai herkkua koko rahalla, kun Liikunnan Riemu onnistui venyttämään puolivälierät kolmanteen otteluun, josta Dynamo kuitenkin jatkoi aina finaaleihin saakka. Kevään kuumat pelit ovat varmasti niin yleisön kuin joukkueidenkin muistissa uuden kauden ensimmäisen kohtaamisen kynnyksellä.

kady-riemu_2014_1-800px.jpg

Näin mestaroi "Kajuk" viime vuonna paikallisottelussa.

Ennakkoasetelmat

Dynamolla on päällä hyvillä suorituksilla ylläpidetty voittoputki, jossa kaatui viimeksi sarjakärki Someron Voima. Voittokantaan palaamisen ja siinä pysymisen tärkeimpänä takuumiehenä on toiminut kippari Jukka ”Kajuk” Kytölä, mutta yhden miehin voimin ei illasta toiseen pisteitä napsita. Tero ”Q” Kelhälä onkin saanut koko joukkueensa pelaamaan huolellisesti yhteistä peliä, ja kun vastuuta on ollut jaossa, sitä on myös otettu laajalla rintamalla.

Markus ”Marchisio” Rautiaisen ja Jere ”Jeglertz” Keskisen käyrien nousujohteisuus on pantu Monnarilla ja laajemminkin merkille, ja pelistä toiseen vakuuttavia otteita ovat esitelleet esimerkiksi Tuomas ”Liima” Linjamäki, Juha ”Huge” Huusko ja tietenkin väsymätön Arash ”Ara” Muridiyazd sekä joukkueen kolmas maajoukkuemies Juha-Matti ”Juppis” Savolainen.

Riemu pelasi edellisen ottelunsa Ilveksen vieraana. Vaikka pisteet jäivät Tampereelle, riemulaiset panivat isäntänsä koville ja taipuivat lopulta niukin 2­–1-lukemin. Yhden maalin voitto tunnetusti riittää Ilvekselle, mutta Riemu sai sen pelin näyttämään tahmealta ja oli lähellä viedä ratkaisun jatko-otteluun. Edellisessä kotiottelussaan Riemu kärsi niin ikään tappion, mutta siinä ei ollut jossiteltavaa: SoVo nakutti tauluun lukemat 1­–5.

Seitsemän pistettä yhtä monesta ottelusta kuitanneen Riemun kausi ei ole muutenkaan mennyt aivan nappiin, ja derbyyn tulee taatusti nälkäinen joukkue. Siinä missä KaDy pyrkii luonnollisesti jatkamaan voittojen tiellä, Riemu haluaa katkaista oman tappioputkensa, ja mikäpä olisi siihen makeampi paikka kuin paikallisvastustajan isännöimä kotisali Monnari? Tehoja haalinut Ville Vähäkoitti, luotettava Sami Myllymäki ja muut leveän Riemu-ringin jäsenet eivät varmasti päästä isäntiä helpolla.

Seuraa tätä

Riemu ei ole onnistunut kumoamaan Jyväskylän punamustaa futsal-hegemoniaa, mutta kahteen otteeseen KaDy on kärsinyt tappion liikuntalaisille. Kevään toisen puolivälieräpelin jälkeen näytti siltä, että kaikkien aikojen pudotuspelisarja voisi sittenkin katketa Dynamon osalta kesken. Tähän voittoon on varmastikin palattu Riemu-leirin ajatuksissa syksyn kohtaamisen alla.

Onnistuuko mustaturkoosi haastaja hajottamaan isäntien pelin runkosarjapelissäkin? Riittääkö siihen pudotuspelikiiman puuttuessa derby-kuume? Ja millä tavalla Riemu tähän pyrkii – näyttävällä hurlumhei-otteella vai jättämällä suosiolla pallollisen pelin Dynamolle ja iskemällä vastaiskuilla? Edellisessä pelissään KaDy seurasi tarkasti pelikirjaansa ja piti taitavan ja nimivahvan SoVon kurissa. Onnistuuko tämä myös ottelussa kaupungin herruudesta, jossa latausta riittää, vaikka ”vain” runkosarjapelistä onkin kyse?

Aiemmat kohtaamiset (Liiga, pudotuspelit ja Cup)

KaDy:n saldo: 6 voittoa, 2 tappiota, maaliero 3825


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat