21.11.2015  'Roisto' Takala Loi-kkaa KaDysta Ilvekseen
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

21.11.2015 'Roisto' Takala Loi-kkaa KaDysta Ilvekseen

21.11.2015

roisto.jpg

KaDyn pitkäaikainen runkopelaaja, 80 liigaottelua Dynamossa pelannut Mikko ”Roisto” Takala (29) jättää Jyväskylän kadut ja futsalkentät toistaiseksi taakseen. Takalan nykyinen osoite löytyy Tampereelta, missä hän tästä viikonlopusta alkaen edustaa moninkertaista Suomen mestaria Ilves FS:ä.

Täysin puun takaa siirto ei asiantuntijapiireille tule, semminkin kun ”Rove” debytoi keltavihreässä Ilves-asussa jo elokuussa Kööpenhaminan Nordic Champions Cupissa. Tuolloin kyseessä ei vielä ollut pelaajasiirto, sillä PM-turnaus pelattiin maiden liigaseurojen yhdistysten, ei palloliittojen alaisena.

Seuravalinta kahden kovan väliltä

Jyväskylä ja KaDy olivat loukkaantumisesta syksyn ajan toipilaana olleelle Takalalle edelleen relevantteja vaihtoehtoja, mutta hyvistä neuvotteluista huolimatta valinta kohdistui siviilielämän seikkojen johdosta Tampereeseen. Dynamon pahimpien kilpakumppanien riveissä vilisee nyt entistäkin enemmän juuri KaDyssa parhaat futsal-oppinsa hankkineita ja Suomen huipulle läpimurtonsa tehneitä pelureita. Puna-musta sydän sykkii ikuisesti ”Roiston” rinnassa, vaikka integroituminen Ilveksen timantinkovaan rosteriin on jo vinhassa vauhdissa eikä hänen virallinen debyyttiottelunsa kissapetopaidassa liene enää kaukana.

roihapelaajakortti.jpg

Kokemusta Pirkanmaalta nousevaan Dynamoon

Luokaamme katse lähimenneisyyteen. Takala liittyi Kampuksen Dynamon tarinaan syksyllä 2008 tultuaan opiskelemaan aluksi Jyväskylän ammattikorkeakouluun. Hänen ensimmäinen virallinen pelinsä KaDy-paidassa oli lauantaina 25.10.2008 Herttoniemenrannassa (AC Stoppi – KaDy 1–1). Tuolloin vielä liikanimeä ”Roiha” totelleella Takalalla oli joukkueessa merkittävä rooli KaDyn jälkimmäisellä Ykkösen-kaudella, joka huipentui ikimuistoiseen liiganousuun. Vasta 22-vuotiaalla nuorukaisella oli ansioluettelossaan jo liigakokemusta ja Cup-mestaruus Mad Maxin riveissä; hän toikin joukkueeseen runsaasti kovuutta ja taktista osaamista.

roisti_pallollinen.jpg

Kevään 2009 liiganousun jälkeisessä kaudenpäättäjäishumussa valmennuskaksikko Tero Kelhälä – Smaug Kytölä palkitsi Takalan vuoden tulokkaana seuraavin sanakääntein:

Vuoden tulokas: Mikko ”Roiha” Takala.

Liigakokemus nousi suureen arvoon kevätkierroksen tiukoissa ratkaisupeleissä. Laadukasta rouhintaa kentän molemmissa päissä.

Seitsemän roistomaista vuotta – yli sata ottelua KaDy-paidassa #13

Yhteensä Takala pelasi seitsemän vuoden aikana KaDyssa kutakuinkin viisi ja puoli kilpakautta, sillä hän oli opiskelijavaihdossa Kanadassa koko kauden 2010–11 (lähtöuutinen) sekä Málagassa suurimman osan kaudesta 2014–15. ”Rove” oli yksi niistä KaDy-pelaajista, jotka edustivat seuraa ja Jyväskylän yliopistoa kaikissa neljissä opiskelijoiden EM-kisoissa (2010–13). Hänen pelipaitansa selässä oli numero 13.

roiston_kaksiulotteisuus.jpg

Yhdessä tutkaparinsa Tomi ”Loi” Lahtisenkanssa Takala on niitä harvoja pelaaja, jotka ovat voittaneet Suomen Cup-mestaruuden kahdessa eri seurassa. Viimeiset Jyväskylän-vuotensa ”Roikale” opiskeli Jyväskylän yliopistossa. Hänet muistetaan Monnarin futsalväen keskuudessa armottomana taistelijana ja taktisesti etevänä erikoistilannemiehenä. Joukkueen sisällä Roisto on ollut erittäin pidetty pukukoppipelaaja, jonka suusta on lähtöisin moni kuolematon ja edelleen elinvoimainen KaDy-kasku.

Mikko ”Rove” Takalan tilastot KaDy-vuosien ajalta:

rovecut.jpg

Futsal-Ykkönen ja liigakarsinta (2008–09): 16 ottelua, tehopisteet 5+15=20

Futsal-Liiga ja pudotuspelit (2009–10 ja 2011–15): 80 ottelua, tehot 19+27=46

Futsal-Cup (2009–10 ja 2011–14): 11 ottelua, tehot 7+4=11

Supercup (2011 ja 2013): 2 ottelua, tehot 0+0

Takala KaDy-paidassa Liiton sarjoissa yhteensä:

109 ottelua, tehopisteet 31+46=77

Opiskelijoiden EM-kisat (2010–13): 23 ottelua*, 4 maalia**

*) ei tarkkaa tilastoa, monessako ottelussa kävi kentällä

**) syöttöpisteitä ei tilastoitu Zagrebissa 2010

Tilastoissa ei ole mukana harjoitus- tai hyväntekeväisyysotteluita eikä KaDy II:n otteluita.

kady-tpk-roisto.jpg

KaDyfutsal.net tavoitti ”Røverin” Tampereelta jäähyväishaastattelua varten.

roiston_rituaali__kopio.jpgAve, Roisto! Missä olet tänään? Mitä on tullut elämääsi KaDy Futsalin tarjoaman täyspäiväisen totalitarismin tilalle?

Ave. Tampereella neljän seinän sisällä, sain juuri uudet sälekaihtimet asuntoon. Kuuntelen Se-yhtyeen biisiä ”Juhlat”. Sälekaihdinten ohella koetan tehdä oikeita töitä rahkan ja leivänpäällisen eteen pitkän opiskelijauran jälkeen.

Siirryit Ilvekseen, joka tunnetaan lukuisien Suomen mestaruuksien lisäksi myös KaDyn arkkivihollisena, viime kevään liigan pronssimitalistina ja PM-hopeamitalistina. Mitkä ovat uuden seurasi tavoitteet ja omat tavoitteesi tälle kaudelle?

Kirkastaa edellisvuoden tulosta. Omat tavoitteet on tällä hetkellä kuntouttaa kroppa siihen kuntoon, että pystyisin pelaamaan mahdollisimman paljon. Erityisenä tavoitteena on hakeutua säännöllisesti takatolpalle nojailemaan.

Siirrytään yhteiseen historiaamme. Parhaat KaDy-muistosi?

Futsal Cupin voitto piskuisesta Ruotsista [toim. huom. Haaparannalta helmikuussa 2013] sekä kaikki europelit opiskelijaporukalla (4 turnausta).

Valtavia pettymyksiäkin mahtuu matkallemme. Katkerin KaDy-muistosi?

Finaalitappiot [kahdesti Ilvekselle ja kerran Sieville].

rove.jpg

Mitä asioita jäät eniten kaipaamaan KaDy-vuosistasi?

KaDy-ystäviä, ”luikuria” [ulkofutsalia; toim.huom.], ”pyyteetöntä” [vapaaehtoistyötä; toim.huom.] tottakai, ”saadeja”… Ja #derbyjkl:n tuomaa extralatausta pelaajana ei sovi unohtaa.

Miten olet viihtynyt Ilveksessä?

Vielä on totuttelua uusiin ympyröihin ja pelikavereihin.

Jos saisit fantasiamaailmassa vielä yhden kadylaisen Ilvekseen, kenet valitsisit, jotta saisitte kasaan täydellisen KaDy-ketjun Tomi ”Loi” Lahtisen ja Georg Huhtasen kanssa?

”Ruhtinas” (Kinnusen Jaakko) voisi olla mielenkiintoinen lisä pohjapelaajaksi.

KaDyn ja Ilveksen lopulliset sijoitukset keväällä?

Vahva veike on, että finaalissa tavataan.

Siispä ”tervetuloa finaaleihin”, Roisto Takala! Avetellaan kun tavataan!

roisto_tekee_belgradia_vastaan.jpg

Kuvassa: Roisto Takala puttaa pallon tyhjiin lempipaikaltaan takatolpalta eli "Officelta". Tässä ottelussa KaDy ottaa eeppisen pudotuspelivoiton Belgradin yliopistosta opiskelijoiden EM-kisoissa heinäkuussa 2011. Paikkana Tampereen messukeskus.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.