06.11.2015 TUPLAENNAKKO: Dynamo pohjoisen kiertueelle
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

06.11.2015 TUPLAENNAKKO: Dynamo pohjoisen kiertueelle

06.11.2015

Futsal-liiga jatkuu Kampuksen Dynamon osalta toisella perättäisten päivien otteluiden urakalla ja tällä kertaa tien päällä ollaankin koko viikonloppu läpeensä, kun punamustaa kuskaava pikkubussi suuntaa Nelostietä pohjoiseen. Lauantaina käydään Oulun Urheilutalolla taatusti sähköinen myöhäisillan kapina Tervareita vastaan ja sunnuntaina taivalta jatketaan vielä satakunta kilometriä ylöspäin FC Kemin vieraaksi.

ENNAKKOASETELMAT

Dynamolla on takanaan helpottava viikonloppu, kun kurssi saatiin käännettyä kahden nollille hävityn ensimmäisen ottelun jälkeen oikeaan suuntaan. Todella hankalasta paikasta GFT:n vieraana saatiin raapaistua kahden pisteen potti voittomaalikisan jälkeen ja tämän perään väännettiin sarjatulokas FC Kemi fyysisessä mittelössä kumoon niukasti mutta varmasti. Kasassa olevat viisi pistettä oikeuttavat tällä hetkellä sarjataulukossa niukin naukin playoff-viivan paremmalle puolelle eli sijalle kahdeksan. Viikonlopun vastustajista kumpainenkin on pisteen enemmän keränneenä juuri KaDyn yläpuolella, joten kahdella voitolla punamusta kohentelisi asemiaan huomattavasti, eikä kärjessä 12 pisteellä porskuttava Somerokaan pääsisi katoamaan horisonttiin.

Pelaajiston suhteen tilanne on suhteellisen hyvä. Muutama nimi on edelleen sairaslistalla, mutta viikonlopun mittelöihin on lähdössä 12 pelaajan vahvuinen kokoonpano. Rotaation mahdollisuutta tullaankin varmuudella tarvitsemaan, sillä sunnuntain ottelu puhalletaan käyntiin ainoastaan 16 tuntia edellisillan taiston päättymisen jälkeen.

Kaikkinensa futsal-liiga on alkanut varsin kihelmöivissä merkeissä, sillä mielenkiintoisia ja yllättäviä lopputuloksia on nähty useita. Parin aiemmankin liigakauden alla on ennakoitu ennätystasaista sarjaa, mutta tällä kertaa vaikuttaisi siltä että kärkipaikoille on poikkeuksellinen tungos ja voimakastakin ristiinpelaamista tullaan näkemään läpi kauden. Muutaman hieman karstaisesti aloittaneen joukkueen voi toki olettaa parantavan reilustikin jo lähiviikkoina, eikä sarjataulukkoa kannata muutenkaan tutkia vielä liian kirjaimellisesti, ovathan joukkueet ovat pelanneet varsin erilaisia määriä otteluita.

Tervarit - KaDy
La 7.11.2015 klo 19:00
Oulun Urheilutalo

Lauantain tapahtumaa isännöivien Tervareiden kausi on alkanut hieman ailahtelevin tuloksen ja oululaisten saldona on kaksi voittoa ja yhtä monta tappiota. Edellisessä kotiottelussaan Tervarit kärsi niukan tappion Riemulle, mutta joukkue kuittasi tämän hakemalla maukkaan voiton Sievin kotikentältä. Tervarit on suomalaisen futsalin perinteikkäimpiä seuroja ja liigassa se on pelannut lähestulkoon pääsarjan alkuhämäristä alkaen, eli aina vuodesta 2000 saakka. Pitkää linjaa ja jatkuvuutta siis löytyy, joten hienoisessa muutoksessa pelaajarunkonsa osalta paraikaa olevat oululaiset nähdään varmasti tulevaisuudessakin liigan valioiden joukossa.

Lauantain ottelu on KaDyn pelaajistosta erityinen Juha-Matti Savolaiselle, joka saapuu nyt ensimmäistä kertaa vastustajan tunnusten alla vanhaan kotisaliinsa. Maajoukkueen selkeäksi ykkösvahdiksi noussut ja määrätietoisesti itseään pelaajana kehittävä Savolainen tuskin tilannetta liiemmin jännittää, vaan pikemminkin janoaa näyttää kotikaupungissa parasta osaamistaan. ”Juppis” onkin ollut aivan makeassa syyskunnossa, sillä kahden maaottelunollan jatkoksi hän piti verkon puhtaana myös FC Kemiä vastaan ja pyssytti muun ohella Espoossa ratkaisevan kuusimetrisen GFT:n häkkiin.

”Pyrkän” kummassakin päädyssä nähdään maalivahtipeliä valtakunnan huipulta, sillä Tervarien kehikkoa on suurella todennäköisyydellä tukkimassa Savolaisen ”oppi-isä” Juho Keskinen. Sieviin kauden mittaisen pistokeikan tehnyt Keskinen oli viime kevään mestarijoukkueen kenties tärkein yksittäinen pelaaja ja näyttää syksyn peliesitystensä perusteella olevan nytkin täydessä tikissä. Tervareiden toinen alkukauden hahmo on perin juurin tuttu nimi hänkin: 34-vuotias Adrian Rizvani on rohmunnut neljään otteluun tehot 4+4 ja vantteran albaanin nasakka laukaus on Dynamollekin usein ikävyyksiä tuottanut pelote, joka tullaan otteluun valmistautumisessa varmasti huomioimaan.

KaDy on onnistunut vuosien varrella voittamaan Oulussa ainoastaan kahdesti, mutta matkakohteena se on silti punamustalle mieluinen, sillä paikallinen Urheilutalo on parkettipintansa sekä lähellä kenttää olevien ja tunnelmaa tihentävien katsomoidensa ansiosta pelaajien keskuudessa yksi pidetyimmistä vierassaleista.

KaDy vs Tervarit kautta aikain (Futsal-liiga, Futsal Cup):

7 voittoa, 1 tasapeli, 8 tappiota (maaliero 62-50)

FC Kemi - KaDy
Su 8.11.2015 klo 15:00
Tervahalli, Kemi

Isänpäivänä on sitten vuorossa pikauusinta FC Kemin kanssa. Kemi näytti Jyväskylän vierailullaan olevan täysin kurantti liigajoukkue ja tämän todentaa tietysti myös alkukaudesta keräämänsä pistesaalis. KaDy-kohtaaminen oli kemiläisille kauden ensimmäinen, jossa he jäivät tyystin pisteittä ja kotikentällään joukkue on toistaiseksi lyömätön.

Sunnuntain ottelun käsikirjoituksen sopii odottaa noudattelevan Jyväskylän ajoittain hyvinkin fyysiseksi äityneestä kamppailusta tuttuja nuotteja. Monnarilla kovaa taisteluasennetta osoittaneet kemiläiset tulevat todennäköisesti kotikentällään kimppuun vielä piirun verran aggressiivisemmin ja joukkueen suoraviivainen targetpelaaminen tietänee useita pystypaineja etenkin Jukka Kytölälle ja Kimmo Tolvaselle. Jyväskylässä Kemi antoi aloitteen KaDylle, mutta tulevana sunnuntaina taktiikka saattaa olla Oulussa rasitettuja vieraita vastaan hieman toisenlainen.

SEURAA TÄTÄ

Onnistuuko viimein täyden potin noutaminen pohjoisen kierrokselta?

Pohjoiseen suuntautuvat tuplaviikonloput ovat KaDylle tuttuja aina Futsal-Ykkösen ajoista lähtien ja liigassakin sellainen on ehditty reissaamaan jo kahdesti. Nämä matkat ajoittuvat Dynamon kahteen ensimmäiseen liigakauteen ja viimeisimmästä pohjoisen kiertueesta on kulunut jo viisi vuotta.

Marraskuussa 2009 liigataivaltaan aloitellut Dynamo jäi Oulussa Tervareiden alle lukemin 6-2, mutta onnistui voittamaan seuraavana päivänä FTK:n maalein 1-5 ottelussa, joka käytiin Ruotsin puolella Haaparannassa. Seuraavana vuonna – jälleen marraskuussa – Tervarit löi KaDyn niukasti 1-0, mutta tuollakin kertaa Dynamo oli voitokas Meri-Lapin puolella, kun FTK taipui Kemin Tervahallissa 3-6.

---

PÄÄVALMENTAJA TERO KELHÄLÄN KOMMENTIT

johto-kelhis.jpg

Ave, ”Q”! Viime viikonlopun arvosana tulosten puolesta varmaankin tyydyttävä, ellei jopa hyvä - kuinka tärkeää oli henkisesti saada tähän paikkaan kaksi voittoa? Mihin olet otteluissa erityisen tyytyväinen?

- Ave. Pisteet Espoossa olivat henkisesti erittäin tärkeät. Tämä näkyi myös sunnuntain pelissä. Olen tyytyväinen hyvään suunnanmuutospeliimme molemmissa otteluissa. Jaksoimme juosta nöyrällä asenteella pallon alle, peitimme pääosin hyvin vetoja ja maalivahtipelimme oli hyvää.

Jotain huomioitavaa tulevan viikonlopun vastustajien ja otteluiden suhteen? Kemin kanssa saatiin vääntää Monnarilla tosissaan ja fyysisestikin - oliko heidän vahvuutensa ennalta tiedossa?

- Meillä on haastava viikonloppu edessä. Uskon, että molemmat ottelut tulevat olemaan todella tasaisia vääntöjä. Molemmat joukkueet (Tervarit, Kemi) pelaavat varsin suoraviivaista futsalia, joten meidän pitää jatkaa samaa nöyrää puolustusasennetta, jotta pistesaldomme karttuisi tulevana viikonloppuna. En ollut yllättynyt kemiläisten vahvuudesta. Kemin joukkueessa näkyy vahva jalkapallotausta - joukkue on fyysinen, juoksuvoimainen ja monella heistä on laadukas laukaus.

Olet itse Kemistä kotoisin - onko sunnuntain ottelulla erityisempää merkitystä henkilökohtaisesti?

- Itse ottelulla ei ole mitään sen erityisempää merkitystä kuin, että pelaajaesittelyn aikana yritän bongata katsomosta tuttuja naamoja. Kemissä ja Meri-Lapissa on paljon tuttavia ja vielä enemmän kivoja muistoja. Siellä on kiva piipahtaa. Mielelläni jäisin sinne pidennetyksi viikonlopuksi, mutta harmikseni omat aikatauluni eivät sitä nyt mahdollista. Aladdinin poroburgerille yritän kuitenkin pikaisesti ehtiä.


Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.