31.10.2015 Maagi Hosio jättää KaDyn - ura jatkuu Espoossa
19.6.2019 14:05 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Maagi Hosio jättää KaDyn - ura jatkuu Espoossa

31.10.2015

KaDy:n ykkösmaalipyssy Miika ”Maagi” Hosio jättää Jyväskylän pölyt taakseen ja siirtyy pelaamaan Espooseen GFT:n riveihin. Hosion maisemanvaihto on liikkunut futsalpiireissä ”varmana tietona” jo lokakuun alkupuolella, mutta virallisen sinetin tämä futsal-syksyn suurin siirtopommi sai kuluneella viikolla.

miika_hosio-torso2014.jpg

KaDyfutsal.net luo katsauksen Hosion neljään hurjaan kauteen Dynamo-paidassa ja julkaisee alla myös ”Maagin” jäähyväishaastattelun.

Kemistä Oulun ja Sievin kautta Jyväskylään

Kemistä kotoisin oleva Hosio pelasi Futsal-Ykköstä kevääseen 2009 saakka FT Kemi-Torniossa kurittaen kahtena viimeisenä Ykkösen-kautenaan myös KaDya keskinäisissä otteluissa useaan kertaan. Keväällä 2009 KaDy kukisti Hosion tähdittämän FTK:n ratkaisevassa liigakarsintaottelussa, mutta myös FTK selvitti nousunsa Liigaan jatkokarsinnassa. Kauden 2009–10 Hosio pelasi Liigaa FTK:ssa, mutta tuolloin vielä jalkapallon ehdoilla. Jalkapallossa Hosio ylsi urallaan Ykköseen asti ja olisi epäilemättä yltänyt korkeammallekin, ellei lajivalinta olisi Jyväskylään muuton jälkeen kohdistunut futsaliin.

Kaudella 2010–11 Hosio pelasi osan kaudesta Sievi Futsalissa (kurittaen jälleen KaDya), mutta jatkoi yhä nousujohteista jalkapallouraansa ”Miiga” Juntusen alaisena Oulun Palloseurassa. Syksyllä 2011 Hosio muutti Jyväskylään ja solmi sopimuksen KaDyn kanssa marraskuussa.

Tehotehtailua ensi minuuteista lähtien

”Maagin” ensimmäinen esiintyminen KaDy-paidassa tapahtui Mäntässä Futsal Cupin ottelussa neljä sarjatasoa alempana pelaavaa Valoa vastaan. ”Maagi” kirjautti heti debyytissään kelpo tehot 3+4.

Sittemmin vastus koveni neljän liigakauden aikana huomattavasti, mutta liigajoukkueidenkin puolustukset ja maalivahdit olivat jatkuvasti helisemässä: Hosion hurja tehotahti ei laantunut oikeastaan missään vaiheessa. Hän ehti pelata Dynamon palveluksessa 94 liigaottelua (runkosarja + playoffit) tehden niissä peräti 111 maalia. Kyseessä on ylivoimaisesti KaDyn sisäinen ennätys eikä koko Futsal-Liigan historiankaan kärki (Rizvani, Nevanperä) ole kaukana, etenkään jos mukaan ynnätään Hosion tehot muiden liigajoukkueiden paidassa.

Syöttöpisteitäkin liigaotteluissa kertyi 54, joten Hosio on pitkäaikaisen ketjukaverinsa Jukka Kytölän jälkeen KaDy:n liigahistorian toiseksi kovin pistelinko. ”Maagin” KaDy-uralle mahtuu niin huikeita ratkaisumaaleja kuin useita hattutemppuja, veikeimpänä pröystäilynä peräti viisi maalia Sieviä vastaan kevään 2013 pronssiottelussa.

maagi.jpg

Maaginen 20 liigaottelun maaliputki

Poimitaan neljän vuoden aikakaudelta toinen hauska yksityiskohta: ”Maagi” onnistui maalinteossa kauden 2014–15 jokaisessa pelaamassaan runkosarjaottelussa – putki, jota tuskin kovin moni pelaaja nykymuotoisessa Liigassa pystyy toistamaan. Monnarin yleisö muistaa villit tuuletukset sinänsä vähäpätöisessä ottelussa sarjajumbo PS Villaa vastaan, kun Hosion ahkera pommitus palkittiin vasta viimeisellä sekunnilla… ja putki jatkui kuin jatkuikin!

”Maagi” Hosion tilastot KaDyn virallisissa otteluissa

Liigan runkosarja: 68 ottelua, tehot 89+50

Playoffit: 26 ottelua, tehot 22+4

Futsal-Liiga yhteensä: 94 ottelua, tehot 111+54

Futsal-Cup: 6 ottelua, tehot 6+7

Supercup: 2 ottelua, tehot 0+2

Yhteensä 102 ottelua, tehopisteet 117+63=180

(Piirinmestaruus-, kesäsarja- ja harjoituspelejä ei ole noteerattu tähän.)

Suomen maajoukkueen teräksinen avainpelaaja

Maaotteluissa Suomen paidassa Hosio on pelannut nelisenkymmentä peliä ja nakuttanut niissä toistakymmentä maalia (Palloliiton tilastot päivittämättä), tuoreimpana taidonnäytteenä kaksi MM-karsinnan jatkopaikan ratkaissutta maalia Sveitsiä vastaan. Jo edellinen maajoukkuevalmentaja Jouni Pihlaja havaitsi Hosion potentiaalin ja nosti hänet rinkiin, mutta vasta nykyvalmentaja Mićo Martićin aikakaudella Maagi on sementoinut paikkansa "Saliharrien" timanttisessa ykkösketjussa.

Hosio on siitäkin erikoinen ”maaginen” pelaaja, että hän ei ole juuri koskaan loukkaantuneena. Hänen kroppansa saattaa näyttää hieman hintelältä, mutta pelikentällä kaksinkamppailuissa ja väännöissä ”Maagi” on osoittanut olevansa täyttä terästä. Sitkeä pelaaja jaksaa urakoida ”big minutes” ottelusta toiseen vailla kummempia väsymyksen merkkejä.

maagi2.jpg

Seuraava etappi: Espoon "kultaiset"

Huikea pelaaja, ja valtava pettymys menettää hänet, vieläpä kilpailevaan liigaseuraan, summaa manageri Samu Kytölä ytimekkäästi.

Maagilla on uskomattomia erikoistaitoja peliin: monipuolinen syöttövalikoima, häikäisevä pelinlukutaito ja Suomi-futsalin mittapuulla ylivoimainen yllätyksellisyys ja laukausvalikoima, ”Smaug” suitsuttaa.

Hän yrittää ratkaisuja, useimmiten haastoja ja maalilaukauksia aivan käsittämättömistä paikoista ja asennoista. Joskus menee toki hehtaarikaupalla huti, mutta hyvin usein helähtää verkko vastustajan veskarin takana. Maagin pelaaminen näyttää vaivattomalta ja rennolta, mutta tehkääpä itse perässä, Kytölä naurahtaa.

Hosion seuraava osoite on espoolainen Golden Futsal Team. GFT:n virallisen siirtopyynnön saapuessa Liigan otteluohjelman seuraavana pelinä sattui olemaan juuri joukkueiden keskinäinen ottelu, jolloin joukkueiden johtoportaat sopivat keskenään hyvässä hengessä, että Hosion siirto astuu voimaan vasta lauantain mittelön jälkeen. Näin ollen Maagin debyytti GFT:n paidassa tapahtunee osuvasti juuri Jyväskylän Monnarilla sunnuntaina 1.11. Liikunnan Riemua vastaan.

Futsaljunnujen suosikki

Nettitoimitus tavoitti Maagin puhelimitse Helsingin kantakaupungista.

Ave, Maagi! Pelasit neljän kauden aikana nimesi suurimpien KaDy-legendojen ja yleisön suosikkien joukkoon. Miten luonnehtisit vuosiasi KaDy-Hirviön huomassa?

– Olen oppinut viime vuosina futsalista todella paljon ja kasvanut pelaajana Jyväskylässä vietettyjen vuosien aikana. Kova ja hyvätasoinen harjoittelu on ollut palkitsevaa. Nousin maajoukkuerinkiin heti siirryttyäni KaDyyn ja siellä olen viihtynyt siitä asti. Hienoja vuosia kaikkiaan.

Mitkä ovat parhaita KaDy-muistojasi?

– No niitä on useita. Muun muassa kaksi SM-hopeaa ja pronssi ovat jääneet mieleen. Upein kausi oli viime kausi 2014–15, jolloin pelasimme huikean finaalisarjan Sieviä vastaan. Lisäksi omat pelit kulkivat hyvin; voitin pistepörssin ja minut palkittiin kauden futsalpelaajana. Kehityin vuoden aikana paljon ja maajoukkueessakin peli on rullannut hyvin. Kytölän veljesten kanssa on ollut hienoa pelata molemmissa paidoissa. Ja Jyväskylässä on ollut huikea futsalbuumi; on ollut hienoa olla osana sitä itsekin!

Entäpä karvaimmat pettymykset neljän vuoden aikana?

– Kyllä se oli tappiot Sieville viime kevään finaaleissa. Pelattiin ihan hyvät kolme matsia, mutta ihan ei leveys riittänyt Sieviä vastaan.

Sinulla oli ”hevosmiesten tietotoimiston” mukaan useita virityksiä paitsi kotimaan sisällä myös ulkomaille? Voisitko raottaa salaisuuden verhoa hieman? Onko ammattilaisura ulkomailla sinulle ajankohtainen tavoite?

– Kyllä neuvotteluja oli moneen suuntaan, Suomessa ja muualla Euroopassa. Osa oli ”Komikin” (Mikko Kytölä) kanssa yhteisiä, osa omia kontaktejani. Kiinnostusta oli puolin ja toisin, mutta en halua näille sen kummemmin julkisuutta. Haluan vain kehittyä ja pelata viikko kerrallaan mahdollisimman hyvätasoista futsalia, antaa tekojen puhua puolestaan.

– UEFA Futsal Cupin pelit Sievi Futsalin mukana olivat minulle ja koko joukkueelle yksi tärkeä tavoite. Ne menivät sitten aika lailla päällekkäin pre-seasonin kanssa, joten siirto ulkomaille ei käynyt niiden kanssa yksiin. Pelattiin hyvät matsit, preliminary roundilta jatkoon ja main roundilla jatkopaikan partaalle. Ihan ei venytty lohkossa kahden parhaan joukkoon ja Elite Roundille. Hieno joukkue oli kasassa, kuvailee Hosio tyytyväisenä uransa toista Sievi-pestiä.

Olet ollut KaDy-vuosinasi Jyväskylän lasten ja junioreiden suursuosikki. Mitä terveisiä haluaisit lähettää sinua kaipaamaan jääville Hirviö-katsomon futsaljunioreille?

– Mukava kuulla! Treenatkaa huolella, ja treenatkaa myös omalla ajalla. Muistakaa pitää ilo ja hymy huulilla; futsal on tarkoitettu nautittavaksi! Maagilta koko KaDy-väelle terveiset ja hyvät jatkot!

KaDy-väki toivottaa ”Maagille” onnea ja menestystä futsal-uralle; tervetuloa takaisin KaDyyn kun aika on kypsä paluulle!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat