02.10.2015 ENNAKKO: Kausi käynnistyy Tampereella tv-ottelulla
19.6.2019 13:58 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Kausi käynnistyy Tampereella tv-ottelulla

02.10.2015

Kotimaisen futsalin pre-season vaihtuu vihdoin tositoimiin ja pallo alkaa liikkua liigakentillä tulevana viikonloppuna. Kampuksen Dynamo saa kunnian esiintyä koko kauden ensimmäisessä ottelutapahtumassa, sillä avausottelu Ilves FS:n vieraana Pyynikin palloiluhallissa vihelletään alkavaksi huomenna lauantaina 3.10. kello 13.45.

Epäkonventionaalinen alkamisaika sekä niin ikään tavanomaisuudesta poikkeava peliareena selittyvät ottelun televisioinnilla (Yle TV 2, lähetys klo 13:40 alkaen). Lisäksi ottelu on osa suurempaa tapahtumakokonaisuutta, kun välittömästi futsalottelun jälkeen Pyynikin parketilla nähdään lentopalloilun mestaruusliigaa.

ENNAKKOASETELMAT

Ilveksen ja KaDyn väliset kohtaamiset kuuluvat jo suomalaisen futsalin klassikoihin, ovathan viiden perättäisen mestaruuden tamperelaiset sekä neljän mitalin punamusta kuluvan vuosikymmenen kiistattomia voimatekijöitä liigassa. Tampereen keltanutut ovat olleet näissä kamppailuissa hieman useammin niskan päällä, mutta viime kaudella voimasuhteet liikahtivat kuitenkin selkeästi Jyväskylän suuntaan, sillä keskinäiset kilpailulliset ottelut kirjattiin KaDyn eduksi voitoin 5–2. Viidestä voitosta maukkain haettiin välieräsarjan neljännessä ottelussa Tampereelta Spiral-hallista, kun punamusta päätti Ilveksen viiden vuoden mittaisen valtakauden etenemällä muistorikkaalla 2–4-voitolla finaaleihin. Kun huomioidaan vielä joukkueiden välinen elokuinen Kööpenhaminan PM- finaali, jonka senkin KaDy pitkän rankkarikisan päätteeksi nimiinsä nappasi, voidaan arvata Ilveksen olevan poikkeuksellisen revanssinhaluinen.

Ilveksen rosteri alkavalle kaudelle näyttää perinteisen tasaiselta ja vahvalta. Pientä pelaajaliikennettä on kumpaankin suuntaan ollut ja tulijapuolen kovista nimistä ehkäpä merkittävin on pikaisen paluumuuton suorittanut Timur Inapshba, joka väänsi viime kevään finaaleissa KaDya vastaan Sievin paidassa. Inapshban ja kumppaneiden kaltaisten konkareiden ohella Ilveksellä on riveissään myös tulevaisuuden nimiä: lahjakas ja maajoukkueeseenkin murtautunut Jani Korpela nousi viime kaudella lajikansan tietoisuuteen, seuraavana vuoroaan odottelee Lassi Lintula.

KaDyn puolelta on kerrottavana myönteisiä pelaajauutisia, sillä kovapotkuinen ja vahvasti viime kaudella edukseen esiintynyt Tuomas Linjamäki on palailemassa joukkueen vahvuuteen. Tuorein sopimuspelaaja on puolestaan espanjalainen maalivahti Jesús Cabello Torras, joka on vaihdossa Jyväskylän yliopistossa aina ensi keväälle saakka. 24-vuotiaalla Torrasilla on historiassaan varteenotettavaa lajikokemusta, sillä hän on pelannut Espanjan sarjajärjestelmän toiseksi ja kolmanneksi korkeimmalla tasolla. Jesús esitellään tarkemmin syksyn mittaan.

Aivan uutena miehenä punamustassa tulee lauantaina todennäköisesti debytoimaan Jesse Kalliokoski. 28-vuotias Kalliokoski on varsin rutinoitunut futsalpelaaja ja hän on edustanut kokkolalaista TP-Kaarlea liigassa usean kauden ajan aina viime vuosikymmeneltä lähtien. Hänen KaDy-sopimuksestaan lisätietoa myöhemmin.

Pelaaja-valmentaja Jukka Kytölä sekä edelleen KaDyssa kirjoilla oleva Miika Hosio ovat tunnetusti lainapaperein Sievi Futsalin matkassa Slovakiassa pelattavassa UEFA Futsal Cupin turnauksessa. ”Kajukilta” sarja-avaus olisi tosin jäänyt viime kauden peruja olevan pelikieltonsa vuoksi väliin joka tapauksessa, mutta lainajärjestelystä johtuen sanktio tulee nyt suoritetuksi vasta kauden toisessa sarjaottelussa.

SEURAA TÄTÄ

Kokenut ja pallovarma Arash Muridiyazd saa lauantaina suuren vastuun KaDyn paletissa, sillä vielä avausottelussa ei vierellä ole viime kauden ketjutoverista yhtäkään. ”Aran” vahvuuksille on Pyynikissä kysyntää, sillä hänen tehtävänään on rytmittää täsmällisin syötöin punamustan hyökkäyspeliä ja toisaalta torpedoida pallonriistoin Ilveksen iskut pois.

Arashin ohella erittäin tärkeä pelaaja KaDylle tulee olemaan kokoonpanon toinen maajoukkuemies, maalivahti Juha-Matti Savolainen. Ensimmäisen liigaottelunsa Dynamon värien alla pelaava ”Juppis” on erinomaisen potkutekniikkansa ansiosta käyttökelpoinen ase myös hyökkäyssuuntaan, kuten harjoitusotteluissakin on jo nähty.

KaDy vs Ilves kautta aikain (Futsal-liiga, Futsal Cup, Supercup, Nordic Champions Cup):

12 voittoa, 1 tasapeli, 18 tappiota (maaliero 71-90)

---

Kadyfutsal.net ehätti ottamaan päävalmentaja Tero Kelhälältä nopeat kommentit sarja-avauksen kynnyksellä.

johto-kelhis.jpg

Ave, ”Q”! Mitä ajatuksia alkavasta kaudesta ja miltä näyttää KaDyn tilanne avausottelun alla – kuinka valmiilla tolalla ollaan?

– Ave. Liigakaudesta on varmasti tulossa ennätystasainen. KaDy ei ole parhaimmillaan vielä alkukaudesta. Meillä on useita loukkaantumisia, ja rinki on siitä syystä ollut varsin kapea. Kevätkierrokselta odotan kovempaa kilpailua pelipaikoista, mikä näkyy varmasti tuloksellisestikin.

Heti kärkeen vastassa varmasti revanssinhaluinen Ilves ja toisaalta KaDy ei pääse aivan parhaalla miehistöllään otteluun: minkälaisin keinoin ryöstö on haastavassa paikassa mahdollinen?

– Ilves on erittäin rutinoitunut joukkue. Meidän tulee pelata erittäin kurinalaisesti heitä vastaan, jotta saisimme pisteitä mukaamme avausottelusta.

Maalivahti Jésus Cabellon kanssa on tehty sopimus. Voitko kertoa hieman Jesúksesta ja siitä mitä elementtejä hän joukkueeseen tuo?

– Jésus otti yhteyttä loppukesästä ja pyysi tulla try-outille. Hän kertoi tulleensa vaihto-oppilaaksi Jyväskylän yliopistoon koko lukuvuodeksi. Jésus omaa vahvan lajitaustan futsalista, mikä näkyy hänen hyvässä torjuntatekniikassaan ja pelinluvussa. Voin sanoa, että meidän maalivahtitriomme tulee olemaan erittäin tasokas tällä kaudella.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat