30.09.2015 KaDyFutsal.netin kausiennakko 2015-16
19.6.2019 13:57 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDyFutsal.netin kausiennakko 2015-16

30.09.2015

Futsal-liigan kausi 2015–16 heilahtaa käyntiin tulevana viikonloppuna. Edessä on jälleen tuttuun tapaan 22 sarjakierrosta ja runkosarjan viimeinen kierros pelataan 26. maaliskuuta. Pudotuspelit sekä liigakarsinnat käydään huhtikuun mittaan ja Suomen mestari on selvillä vapun seutuhuin. Maantieteellisesti sarjan painopiste on liikahtanut pohjoisen suuntaan, kun Hyvinkään ja Turun joukkueet korvautuivat Kemin ja Vaasan edustajilla.

Keskisuomalaisten futsalin ystävien kannattaa lisäksi pistää merkille, että maakunnassa pelataan muutaman vuoden tauon jälkeen myös Ykkösen tason otteluita Joutsan Seudun Pallon (JoSePa) otettua vastaan paikan toiseksi ylimmältä sarjatasolta. Futsal Ykkönen käynnistyy viikko liigan jälkeen eli 10. lokakuuta.

Kadyfutsal.net paneutui tarjolla olleen informaation kautta alkavaan kauteen ja työsti lyhyehköt analyysit kustakin joukkueesta sekä näiden menestysmahdollisuuksista. Kesän ja alkusyksyn mittaan on nähty useita merkittäviä seurasiirtoja, joiden ansioista liiga vaikuttaa taas kerran edelliskautta tasaisemmalta. Todennäköisesti tämänkin tekstin julkaisun jälkeen tullaan vielä tiedottamaan joukkueiden voimasuhteiden kannalta olennaisia sopimuksia ja siirtoja. Kamppailu sekä pudotuspelien kotiedusta että etenkin paikasta kahdeksan joukkoon tulee joka tapauksessa olemaan ennennäkemättömän kimurantti.

Kadyfutsal.netin papereissa suurimmat mestarisuosikit ovat Ilves FS sekä Sievi Futsal. Kaksikon vahvimmaksi kilpailijaksi nähdään espoolainen Golden Futsal Team. Ilman muutamaa viime vuosien runkopelaajaansa kauden aloittava Kampuksen Dynamo lähtee tänä syksynä kauteen PM-tittelistä ja kevään hopeamitaleista huolimatta pikemminkin suurimpien suosikkien vahvana haastajana. KaDylla on tällä hetkellä kaikkiaan 14 voimassaolevaa pelaajasopimusta ja lisää on kauden jo käynnistyttyä luvassa.

Erittäin tasavahvalta vaikuttavan keskikastin rankkaaminen on todella haastavaa ja etenkin SoVolla vaikuttaisi olevan aineksia kauden yllättäjäksi. Selkeimmin altavastaajina sarjaan lähtevät molemmat nousijajoukkueet – näin lähinnä siksi, että kuilu kahden ylimmän sarjaportaan välillä on viime kausina osoittautunut melko leveäksi.

Seuraavassa joukkueanalyysit aakkosjärjestyksessä.

– – –

FC Kemi

FCKemilogo.JPGMielenkiintoinen sarjatulokas. Meri-Lappi on suomalaisen futsalin sydänmaita ja viiden SM-mitalin Futsal Kemi-Tornio sai pääsarjaan perinteidensä jatkajan, kun TPK viskasi keväällä pyyhkeen kehään Ykkösessä kolmanneksi sijoittuneiden kemiläisten edessä ennen karsintaotteluja. Tulevaisuus näyttää Perämeren rannikolla valoisalta, sillä juniorityö on vireää ja lupaavia kemiläisiä on nähty niin U20- kuin haastajamaajoukkueympyröissä. Elämä liigassa on kuitenkin ollut tulokkaille useimmiten hyvin hankalaa – tuliko puoli-ilmainen sarjanousu liian aikaisin? Ilmeisesti pitkälti sama pelaajarunko tahkoaa niin liigaa kuin U21-sarjaa, joten viime kauden Ykkösessä mukavat tehot merkkauttaneen kokeneen FTK-legenda Keijo Huuskon panos tulisi nuorelle joukkueelle tarpeeseen. Kemin paikka kahdeksan joukossa olisi suuren luokan yllätys, jo sarjapaikan pitämisessä riittää työnsarkaa.

www.fckemi.fi/futsal-liiga

Golden Futsal Team (Espoo)

gft_logo.pngLeppävaarasta uuteen Opinmäen halliin majansa muuttanut ”Gefti” näyttää kauden alla vahvemmalta kuin aikoihin. Viime vuosina ajoittaisesta vähäväkisyydestä kärsineeseen rosteriin on saatu leveyttä ja luunkovien konkareiden rinnalle on vihdoin nousemassa uusi sukupolvi. Lisäksi isoihin rooleihin kaavaillut Ari Makowski ja Allyson Soares ovat nyt mukana jo pre-seasonista alkaen. Nuoriso-osastolta kovimmat odotukset kohdistuvat EBK:sta siirtyneeseen Jaso Oksaseen, joka voitti viime kaudella U20-liigan pistepörssin ja osallistui syksyn maajoukkueleiritykseen. ”Kultaisilla” on ehdottomasti potentiaalia palata kahden kuivan kauden jälkeen mitalikantaan - aina finaaleihin saakka.

www.goldenfutsalteam.com

Ilves FS (Tampere)

ilveslogo.pngValtaistuimelta suistetut keltapaidat lähtevät kauteen osin uusvanhalla miehistöllä. Parisen pelaajaa lähti suuremman vastuun perässä lähialueiden kilpailijoihin, sen sijaan kaiken kokeneet ja moneen kertaan voittaneet Timur Inapshba sekä Tuomas Kallioinen palasivat kauden mittaisilta syrjähypyiltään kotiin. LeiF:sta värvätyn maalitykki Jussi Nyströmin odotetaan puolestaan olevan vastaus ajoittain hiertäneeseen tehottomuuteen. Pragmaattisen tulosfutsalin mestarit jatkavat valmennuksen osalta Teittisen–Torvisen-linjalla ja lisäarvoa toiminnalle on varmasti luvassa Ykköseen nousseelta akatemiajoukkueelta. Ilveksen organisaatiossa ahkeroi nykyään myös KaDyssa pitkään sekä kentällä että valmennuksessa vaikuttanut ”Georg” Huhtanen. Kuten aina ennenkin, on Ilves vahva ehdokas aina mestariksi saakka, mutta haastajia on useita.

ilvesfs.fi

Kampuksen Dynamo (Jyväskylä)

kady-logo300px.pngKomean kauden pelannut punamusta palasi hopeamitalistina podiumille ja loppukesästä saavutettu PM-titteli valaa luottamusta myös lähitulevaisuuteen. Koveneva kilpailu vaatii kuitenkin jatkuvaa työtä kehityksen eteen ja maajoukkuemiesten takaakin täytyy löytyä laatua sekä ratkaisuvalmiutta viikosta toiseen – isoa ruutua olisi välittömästi tarjolla vaikkapa Jere Keskiselle ja Markus Rautiaiselle. Taktinen reagointi sekä erikoistilanteisiin paneutuminen ovat Tero Kelhälän miehistön keskuudessa tärkeitä seikkoja ja huippuunsa viritetyn 5 vs. 4 -pelaamisen avulla voitettaneen jälleen useampia sarjapisteitä. Monipuolinen ”Juppis” Savolainen oli kenties kovin kaappaus liigan pelaajamarkkinoilla ja Dynamolla onkin nyt rosterissaan laadukas kolmen miehen maalivahtiosasto. Huippukauden pelatessaan on KaDylla täydet saumat jälleen kerran mitaleille. Runkosarjassa olisi päästävä neljän parhaan joukkoon, joka vaatii onnistumista sekin.

Leijona Futsal (Akaa)

leijona_logo.jpgMitalipelien ulkopuolelle jääminen oli keväällä varmasti kova pettymys, mutta tavoitteellinen työ näyttää jatkuvan Akaassa ja sisään on tullut kosolti uusia, lupauksia herättäviä nimiä. Avainkysymyksiin kuuluu tältä osin etenkin se, osoittautuvatko uudet serbit entisten veroisiksi pyssyiksi. Pelaajavalmentaja Nenad Veljković jatkaa, mikä on tietenkin suuri etu jatkuvuudelle. Vahvistuksista nostetaan vielä esiin PS Villasta siirtynyt kaksikko Miikka Hurme Toni Kohonen, jonka jälki ns. voittavassa joukkueessa voi olla hyvinkin tuhoisaa. LeiF:n maalivahtikaksikko on liigan parhaasta päästä, sillä niin Juho Laine kuin Jukka Saari pystyvät voittamaan ”yksin” otteluita joukkueelleen. No excuses – LeiF:n on yllettävä nyt mitaliotteluihin.

www.leijonafutsal.fi

Mad Max (Valkeakoski)

madmax.jpgValkeakoskella tartuttiin toimeen ja usean kauden ajan jatkunut laskusuhdanne pyritään nyt kääntämään menestykseksi. Kesän siirtomarkkinoilta naarattiin penkin päähän pohjoisen guru Jani Paananen ja pelaajaosastolle maajoukkuekaliiberin nimet Petri Grönholm sekä Riku Säärelä. Edellä mainitun kaksikon ja pistelinko Mika Jussilan ympärille onkin kasattavissa täysin vertailukelpoinen ykkösnyrkki. "Maxit" palaavat panostustensa myötä suurella todennäköisyydellä pudotuspeleihin, mutta kumartamalla paikka kahdeksan joukossa ei entistä kovemmassa liigassa lankea. Odotukset ovat joka tapauksessa korkealla ja Apian lehtereillä kipinöi varmasti ainakin Pirkanmaan jäsentenvälisten aikaan.

www.futsalmadmax.com

PP-70 (Tampere)

PP-70.jpg”PeePeen” ensimmäinen liigakausi oli kaksijakoinen. Syksy kului synkässä tappioputkessa liigan tavoille opetellessa, mutta kevätkierroksella pistepussi karttui tasaisesti ja lopulta ”PeePee” säilytti sarjapaikkansa ilman karsintoja, kamppaillen runkosarjan viimeiselle kierrokselle saakka jopa pudotuspelipaikasta. Playoff-tavoite ei ole vuoden verran valmiimmalle porukalle missään nimessä haihattelua nytkään, sillä pitkään yhdessä pelanneen joukkueen ydinryhmä taituri Sergei Korsunovin johdolla jatkaa ja päälle päätteeksi riviin saatiin muutama laadukas vahvistuskin, kun Ilveksen Simo Martiskainen sekä KaDyn maalivahti Henri Hytönen liittyivät länsitamperelaisiin. Lähtökohtaisesti PP-70 on edelleen vasta nousemassa keskikastin haastajaksi, mutta on ehdottoman yllätysvalmis.

www.pp-70.fi

Riemu (Jyväskylä)

Riemu_logo_169px.pngLiikunnan sinipaitojen kone yski ajoittain runkosarjassa, mutta pudotuspeleihin päästyään joukkue pisti ikimuistoissa otteluissa ankarasti hanttiin KaDylle. Riemu yrittää nyt kammeta entistä ponnekkaammin Seminaarinmäen kunkuksi ja Jyväskylän derbystä onkin jo ehtinyt muodostua suomalaisen futsalin kiistaton ”must see” -tapahtuma. Ehdottomana vahvuutena Riemulla on kovatempoinen ja aggressiivinen pelitapa, jonka mahdollistaa laaja sekä tasalaatuinen rosteri – oletettavasti tulevallakin kaudella nähdään useampia nopeasti liigamittoihin kasvavia debytantteja. Energinen ja innostava maalivahtiduo Jori LagerblomSami Myllymäki symbolisoi joukkueen ilmettä. Kehityskohdekin paistaa ulkopuolisen tarkkailijan silmiin selkeänä: kiihkeällä tunteella pelaaminen kuuluu toki olennaisesti riemulaisen futsalin DNA:han, mutta ylipelaamisesta lieveilmiöineen on maksettu kovaakin hintaa. Riemu asemoidaan ennakolta hyvin tasaiseen keskikastiin, jossa hurmos voi viedä mitalipelehin ja harha-askeleet jopa liigakarsintoihin.

www.liikunnanriemu.com/miehet/futsal

Ruutupaidat (Vaasa)

Ruutupaidat.jpgMyös toinen sarjanousija eli viime kauden Ykkösen voittanut Ruutupaidat tulee perinteiseltä futsalpaikkakunnalta. Lähes koko 00-luvun pääsarjassa pelanneet vaasalaiset putosivat liigasta keväällä 2010 ja kävivät korpivaelluksellaan kääntymässä aina Kakkosessa saakka. Kahdesta nousijajoukkueesta Ruutupaidat vaikuttaisi selkeästi kokeneemmalta ja sillä onkin riveissään liigaa tahkonneita runkopelaajia kuten Pekka Liukkonen sekä Jyväskylässä hyvin tunnettu Aapo Autio. Ruutupaidoilla oli takavuosina maine suoraviivaisena target-joukkueena, nykypäivänä kahdeksaan joukkoon kipuaminen vaatii eväisiin runsaampia nyansseja. ”Ruutu” kiskonee kuitenkin kotisalinsa Kauppaoppilaitoksen lattialta vähintään sarjapaikan uusimiseen vaadittavat voitot viimeistään karsinnoissa.

www.ruutupaidat.fi

Sievi Futsal

sifu.pngVoimakas panostus kantoi viimein hedelmää: SiFu sai nostella keväällä pokaalia Suomen mestarina ja nyt tähtäimessä siintää taatusti dynastian pystyttäminen Pohjanmaalle. Muutama palkkasoturi mestarijoukkueesta on poistunut ja Petteri Pulkkinen on ruorissa ainoastaan euroturneen. Valmennusvastuun ottaa meritoitunut pelaajakolmikko ja joukkuetta pyritään rakentamaan entistä omavaraisemmaksi. Porukassa onkin kosolti maakunnan kasvatteja ja uutta polvea ujutetaan entistä enemmän kokoonpanoon läpilyöntinsä kynnyksellä oleva Jaakko Alasuutari etunenässä.Tarvittaessa seuralta löytyy rahkeita kovan luokan kaappauksiin ja tätä kirjoittaessa vielä edessä olevan UEFA Futsal CupinMain Roundin” tulos lienee olennainen seikka joukkueen lopullisen muodon kannalta. Sievi on Ilveksen ohella suurin mestarisuosikki, vaikka se syksyllä horjahtelisikin euro- ja jalkapallokiireidensä johdosta.

www.fcypa.com

SoVo (Somero)

sovo_futsal_logo.pngSydäntalven kuumin joukkue haki voitot niin Ilveksen kuin KaDyn salista, mutta mitalipeleihin saakka ei SoVon vauhti vieläkään riittänyt. Somero on vanhan Turun ja Porin läänin viimeinen lipunkantaja liigakartalla ja joukkue onkin saanut vahvistusta piirinsarjoihin vaipuneen TPK:n jäämistöstä. Tuttuun tapaan tulijoita on myös pääkaupunkiseudulta ja mikä tärkeintä, keskeisin runko näyttää pysyneen koossa aina kirkkainta tähteä Arber Istrefiä myöten. SoVon kuponki on "Makke" Laaksosen sopimusuutisen myötä kunnossa maalivahtipelinkin osalta - tällä koplalla pitää mennä kevyesti kahdeksan joukkoon ja kyetä siellä myös uskottavaan tappeluun välieräpaikasta.

someronvoima.sporttisaitti.com

Tervarit (Oulu)

tervarit.pngOulussa on edessä jonkinsorttinen jälleenrakennus, kun etelään suuntasivat niin pitkäaikainen valmentaja kuin kaksi maajoukkuetason pelaajaakin. Perinteikästä seuraa ei käy silti aliarvioiminen, sillä Urheilutalollaan se nauttii yleensä kovasta kotiedusta ja maisemissa on edelleen kevään 2014 hopeajoukkueen tukipylväitä. Valmennus on tulevalla kaudella pelaajavetoista, kun vastuun ottavat konkarit Heikki Halmet ja Juho Keskinen. Sievistä mestaruuden hakenut Keskinen palaa siis tuttuun pukukoppiin ja torjuntatöiden ohella agendalla on opastaa nuoresta Lari Honkasesta seuraava oululainen huippuvahti. Runkosarjan aivan korkeimmista sijoituksista Tervarit tuskin tällä kertaa taistelee, sijaluvuille 5–8 sillä on valmiudet siinä missä monella muullakin joukkueella.

www.tervarit.fi


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat