02.09.2015 Jukka Kytölä jatkaa Suomessa ja Dynamossa
19.6.2019 13:49 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Jukka Kytölä jatkaa Suomessa ja Dynamossa

02.09.2015

Kampuksen Dynamon kannattajat saivat kovasti kaipaamiaan uutisia Jukka Kytölän solmittua seuran kanssa sopimuksen kaudesta 2015-16. Viime kaudella joukkueen kapteeninnauhaa kantaneen Kytölän tiedettiin tähyilleen takaisin Euroopan ammattilaiskenttien suuntaan, mutta päätyi lopulta punamustien onneksi jatkamaan vielä ainakin tulevan kauden ajan Jyväskylässä ja Monnarin tutulla parketilla. Urallaan kaikkiaan 120 liigaottelua pelanneen "Kajukin" tehtävänkuvaan kuuluu edelliskauden tapaan isojen peliminuuttien ohella myös valmennuksellisia elementtejä päävalmentaja Tero Kelhälän rinnalla.

KaDyFutsal.net tiedusteli "Kajukin" tunnelmia sopimuksenteon jälkeen.

Ave! Päädyit jatkamaan Suomessa ja Dynamossa ainakin vielä tulevan kauden. Mitä päätöksen taustalta löytyy?

- Ensinnäkin, haluan sanoa, että päätös Suomeen jäämisestä ei ollut helppo, sillä minulla oli mahdollisuus lähteä ulkomaille pelaamaan. Markkinointipäällikkömme ja hyvä ystäväni Jussi Väisänen sai kuitenkin ylipuhuttua minut jäämään Jyväskylään - mikä on erikoista siinä mielessä, että itse aikanaan houkuttelin "Bucksin" KaDy:n markkinointipäälliköksi kaksi vuotta sitten.

- Täällä itselläni on edessä mielenkiintoinen ja haasteellinen projekti kehittää KaDy:n juniorifutsaltoimintaa ja viedä keskisuomalaista futsalia eteenpäin tutussa ympäristössä. KaDy tarjosi myös itselleni mahdollisuutta osallistua Uefa Futsal B-valmentajakurssille, minkä johdosta pystyn myös keskittymään valmennusosaamiseni kehittämiseen. Lisäksi mukaan tuli Sievi Futsalin ainutlaatuinen projekti Uefa Futsal Cupissa, jota tuskin olisin päässyt kokemaan, jos olisin lähtenyt ulkomaille futsalammattilaiseksi. Kaiken kaikkiaan kokonaispaketti KaDy:yn jäämiselle oli hyvä, elämäni on nyt Jyväskylässä.

jukka_kytola-lahikuva2014.jpg

Jukka Kytölä yhytettynä Dynamon treeneissä Huhtasuon uuden karhean koulun liikuntasalissa.

Entä minkälainen on työnjako sinun ja "Q" Kelhälän välillä valmennuksen suhteen?

- Emme ole puhuneet vielä kovin tarkasti valmennuksen työnjaosta, mutta viime kauden tapaan tarkoituksena on, että "Kelhis" jatkaa päävalmentajana ja itse toimin pelaajavalmentajana. Sovimme pitkälti yhdessä treenaamisen painopisteistä, valmennusmetodien kehittämisestä, pelitaktisista asioista ja pelaajavalinnoista. Pyrimme jatkossa keskittymään enemmän myös säännölliseen palautteen antamiseen niin koko joukkueelle kuin yksilöille sekä treenitapahtumissa että niiden ulkopuolella. "Kelhis" tulee todennäköisesti vetämään suurimman osan treeneistä, mutta yritän myös itse ottaa niistä vastuuta viikoittain, jotta saamme jaettua vastuuta ilman kummankaan liiallista kuormitusta. Toki olen itse todennäköisesti jonkin verran poissa päivittäisestä työstä maajoukkuetapahtumien takia.

Liigan taso näyttäisi pre-seasonin sopimusuutisen perustella levenevän entisestään: minkälaisena näet liigakauden 2015-16 ja mitä terävimmässä kärjessä pysyminen Dynamolta edellyttää?

- Liigakausi 2015-16 vaikuttaa ennakkokaavailuissa mielenkiintoiselta ja tasaisemmalta kuin aikaisemmin. Sarja on menossa ammattimaisempaan suuntaan, sillä pelaajien ja valmentajien liikkuvuus on lisääntynyt. KaDy:n lisäksi mitalinkiilto silmissään kauteen vaikuttaisivat lähtevän ainakin Ilves, Sievi, LeiF ja GFT. Myös Mad Max tulee luultavasti parantamaan edellisten vuosien tarpomisestaan. Kaikkia siirto-/ jatkosopimusuutisia emme ole kuitenkaan vielä kuulleet, joten seurojen väliset voimasuhteet voivat muuttua tulevan kuukauden aikana.

- Kärjessä pysyminen edellyttää Dynamolta riittävän laajaa ja tasaista pelaajamateriaalia sekä sitoutumista treenaamiseen ja pelaamiseen, mutta ennen kaikkea huomion kiinnittämistä laatuun, eli futsalinomaisten asioiden oppimiseen sekä teoriassa että käytännössä. Näkisin myös, että kilpailua ja voittamisen halua voidaan ylipäätään lisätä joukkueen sisällä, jotta nämä asiat saataisiin siirrettyä myös peleihin.

Viime kausina on KaDy:ssa noussut uusia nimiä näkyvämpään rooliin - toissa kaudella Jere Keskinen, viime kaudella Sadeg Akhawan - keneltä voisi odottaa läpilyöntiä tulevalla kaudella?

- Yksittäisistä pelaajista sanoisin, että tulevana kautena on Markus Rautiaisen vuoro tehdä läpimurto. Maajoukkueen portteja kolkutteleva pelaaja sai jo viime kaudella suhteellisen hyvin vastuuta, vaikka kausi oli hänen ensimmäinen KaDy:ssa. Vahva ja tasapainoinen kroppa yhdistettynä painavaan laukaukseen lupaa hänelle hyvää tulevaisuutta, kunhan hän oppii sisäistämään vielä paremmin futsalille ominaisia asioita.   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat