29.04.2015 ENNAKKO: kolmas finaali tänään Sievissä
19.6.2019 13:31 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: kolmas finaali tänään Sievissä

29.04.2015

sifu.pngkady-logo300px.png

Futsal-Liiga, 3. finaali

Sievi Futsal – KaDy

ke 29.4.2015 klo 19:00

Sievin monitoimihalli

Ottelu näkyy Veikkaus-TV:llä.

Mikäli KaDy voittaa:

4. finaali la 2.5. klo 15:00 Jyväskylän monitoimitalo (ja YLE TV2)

Mikäli KaDy voittaa senkin:

5. finaali su 3.5. klo 16:00 Sievin monitoimihalli

KaDy matkaa keskiviikkoiltana Sieviin kolmanteen loppuotteluun, jossa Suomen mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla kotijoukkueelle. Mikäli KaDy onnistuu vierasvoiton rutistamaan, uusi mestari leivotaan viikonloppuna: aikaisintaan lauantaina Jyväskylässä, viimeistään sunnuntaina Sievissä.

Ennakkoasetelmat

Futsal-Liigan finaalipariksi suodattui kuluneen kauden kaksi kiistatta parasta joukkuetta, Sievi Futsal ja KaDy. Runkosarjan kahdesta kärkisijasta käytiin lopulta taistelu näiden kahden välillä, kun kovin haastaja, hallitseva Suomen mestari Ilves jäi kyydistä. SiFu ja Dynamo latoivat maaleja talven ajan kilpaa; niin sarjapisteissä (58–55) kuin tehdyissä maaleissa (132–129) pohjoispohjalaiset olivat lopulta pari pykälää tehokkaampia. Molempien tehoryhmien puolustuspelaamisessa oli pitkän kauden mittaan parantamisen varaa; oman pään nukahdukset maksoivat molemmille Cup-menestyksen verran mutteivät lopulta vaarantaneet finaalipaikkaa Liigan puolella.

Kaksi nälkäistä finaalijoukkuetta pelaavat kuudetta kauttaan Liigassa ja palkintokaapeissa on KaDy:n kahden vuoden takaista Cup-mestaruutta lukuun ottamatta ainoastaan himmeämpiä mitaleja. Mestaruus olisi kummalle tahansa ensimmäinen laatuaan – haluttu pokaali. Mestari saa edustaa Suomea myös elokuussa alkavassa UEFA Futsal Cupissa.

Kaksi ensimmäistä finaalia olivat äärimmäisen ara2.jpgtasaisia ja fyysisen taistelun leimaamia kamppailuja, jotka Sievi onnistui kääntämään yhden maalin voitoiksi. Avausfinaalissa Sievissä isännät pääsivät ottelutapahtumien vastaisesti jopa kolmen maalin karkumatkalle, mutta KaDy laittoi keltapaidat siltaan ja kiri määrätietoisesti tasoihin ennen peliajan umpeutumista. Juho Keskisen vartioimaa Sievi-nuottaa pöllyttivät hienojen kuvioiden päätteeksi Maagi Hosio, Jussi Kaihlajärvi ja finaalien ykköstehomiesArash Muridiyazd (oik.). KaDy haki toisella puoliajalla rohkeasti voitto-osumaa lentävällä maalivahdilla, mutta Sievi onnistui ratkaisemaan ottelun viimeisillä sekunneilla tyhjään maaliin.

Ensimmäisen ottelun vahvat hetket valoivat uskoa KaDy-leirissä ja joukkue ottikin kotisalissaan pelinkulun täydellisesti haltuunsa. Vahvoista alkuminuuteista huolimatta tulostaululla paloivat sitkaan 1–1-tasalukemat, kun Muridiyazdin lisäksi Sievin Juho Alasuutari onnistui erikoistilanteesta. Sievin maali oli KaDy-vyörytyksessä kuin noiduttu; paraskaan kuti ei uponnut. Pitkän KaDy-hallinnan päättikin huolta herättävästi Sievin Joni Pakolan tarkka viimeistely terävän laitajuoksun päätteeksi. Toisella puoliajalla Dynamo painoi pelin väkisin tasoihin Mikko Kytölän vastaiskumaalilla, mutta johtomaalia ei syntynyt millään. Loppua kohden ottelu tasoittui ja etenkin Sievin serbivahvistukset olivat alati vaarallisia: Marko Simeunović ratkaisi ottelun pari minuuttia ennen loppua loistavalla yksilösuorituksellaan.

Tilanne ei sinänsä ole muuttunut miksikään: tarvitsemme kolme voittoa mestaruuteen emmekä lähde häviö mielessä yhteenkään peliin, virkkoo KaDy-manageri Samu Kytölä. – Totta kai viikonlopun kaksi tappiota vaikeuttavat ”työmaata”, mutta työkalut kolmeen voittoon meillä on yhä. – Pelin osa-alueet on harjoiteltu hyvin, palaset loksahtelevat paikoilleen; tässä vaiheessa enää viimeistelyyn kaivataan lisää kliinisyyttä.

– Moni SiFu:n kannattaja taitaa olla jo varautunut mestaruusjuhliin kahden täpärän voiton jälkeen, ”Smaug” jatkaa. – Mutta jos katsotaan kahden pelatun ottelun, 90 minuutin tehokkaan peliajan kulkua, KaDy on ollut vähintään yhtä lähellä voittoja kuin Sievikin. Aika fifty–fifty-otteluita molemmat, kovia vääntöjä.

– Tavoitteena ei voi nyt olla muuta kuin voittaa vieraissa ja jatkaa lauantaina kotona. Sievi lienee poissaoloistaan huolimatta niukka ennakkosuosikki kotonaan, mutta jos tänään haemme ryöstön, pääsemme jälleen lauantaina vyöryttämään kotisaliin parhailla vahvuuksillamme. – Sieviin arki-iltana matkaavalle fanibussilliselle lupaamme taistella loppuun saakka voitosta ja mestaruusunelmasta, Kytölä summaa ympäripyöreästi.

Seuraa tätä

jekku.jpg

KaDy on molemmissa finaaleissa tuhlannut parhaan etsikkoaikansa tehottomuuteen. Sievin puolustusnelikosta on tehty reikäjuustoa useaan otteeseen, mutta viimeistely-yritykset ovat kilpistyneet Sievin maaliviivalle tai – vielä pahempaa – suuntautuneet ylärekisteriin. Pallonhallintahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin jyväskyläläisiltä löytyy huomattavasti suoraviivaisempia sieviläisiä monipuolisemmat eväät, mutta SiFu on ollut viimeistelyssä parempi. Erityisesti Dynamon nimekkäimmältä kolmikolta Hosio – Kytölä – Kytölä odotetaan nyt kauniisti rullaavan ja taktisesti monipuolisen pallollisen pelin lisäksi tylyjä tehoja. Potentiaalia löytyy tunnetusti maajoukkuenelikon takaakin; mainiota playoff-kevättä pelaava Jekku Keskinen (vas.) rakentaa ja murtautuu röyhkeästi, mutta finaaleissa maalintekoon tarvittava ”tappajanvaisto” on vielä jäänyt piiloon.

Sieviläisillä riittää tunnetusti hyökkäysvoimaa laajalla rintamalla. Kolmannen ottelun poissaolijat ovat kuitenkin aivan joukkueen eliittiä; oululaismaalivahti Juho Keskisen jälkeen Sievin tärkeimmät yksittäiset pelaajat Radik Akhmetkhanov (loukkaantuminen) ja Nikola Erceg (pelikielto) seuraavat keskiviikkoillan näytelmän verkkarit jalassa (ks. Sievin ennakko). Hyökkäyksiin riittää taitoa ja tulivoimaa edelleen, mutta pysyykö paketti kasassa ilman kahta rutinoitunutta kahden suunnan pelaajaa?

Suomi-futsalin historian kovimmat finaalit ovat nyt käsillä – paras voittakoon!

Katso myös KaDyfutsal.netin tuhti finaaliennakko.

Kohtaamiset kaudella 2014–15

8.10.2014 Futsal-Liiga, KaDy – Sievi 6–3 (4–0)

11.1.2015 Futsal-Liiga, Sievi – KaDy 7–6 (3–3)

25.4.2015, 1. finaali Sievi – KaDy 4–3 (ja.) (3–3) (2–0)

26.4.2015, 2. finaali KaDy – Sievi 2–3 (1–2)

Aiemmat kohtaamiset kautta aikojen (Futsal-Liiga, Futsal-Ykkönen)

KaDyn saldo:
9 voittoa, 2 tasapeliä, 8 tappiota (maaliero 88–70)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat