26.04.2015 RAPORTTI: Sieville voitto toisessa finaaliottelussa
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

26.04.2015

KaDyn finaalivastustaja Sievi Futsal eteni toisessa finaalipelissä yhden voiton päähän Suomen mestaruudesta. Monnarilla pelattu ottelu oli edellisiltaisen tavoin dramaattinen, tasainen ja tulikuuma. SiFu oli yhden Marko Simeunovićin yksilösuorituksen verran parempi ja voitti pelin lukemin 2–3 (1–2). Fyysisessä ottelussa nähtiin yksi ulosajo ja ensimmäisen finaalipelin tavoin varsin poikkeukselliset loppuhetket.

ara2.jpgDynamo aloitti pelin vahvoilla otteilla, ja isännillä olikin ensimmäisellä puoliskolla enemmän maalipaikkoja. Ensimmäisen osuman iski KaDyn Arash Muridiyazd (vas.) toisella peliminuutilla, kun dynamolaiset saivat syötellä Sievin maalin edessä, mutta vieraat kuittasivat jo ajassa 2:15: kapteeni Juho Alasuutari ampui kaukolaukauksen verkkoon.

Etenkin Jere ”Jekku” Keskinen, Mikko ”Komik” Kytölä (oik.) ja Miika ”Maagi” Hosio pääsivät kokeilemaan Sievi-vahti Juho Keskisen refleksejä lähietäisyydeltä moneen kertaan, mutta pallot joko viuhuivat täpärästi ohi tai Keskinen nappasi ne kiinni. KaDy prässäsi tehokkaasti ylhäältä, ja omassa päässä puolustusnelikko sai peitettyä Nikola Ercegin syöttösuunnat ja Joni Pakolan pommit varsin hyvin, mutta ajassa kolmisen minuuttia ennen taukoa Pakola pääsi yksin läpi. ”Nippe” Laitinen tuli maaliltaan vastaan, mutta ”Paksi” sijoitti pallon hänen ohitseen maaliin.

Toisella jaksolla KaDy iski maalin miltei yhtä nopeasti kuin ensimmäiselläkin. ”Ara” käynnisti pallonriiston jälkeen nopean vastahyökkäyksen, ja ”Komik” pääsi maalaamaan käytännöstä avopaikasta. Hyvän ottelun pelannut serbivahvistus Simeunovićonnistui kuitenkin harhauttelemaan itselleen tilaa ottelun loppuminuuteilla ja laukomaan voittomaalinsa pari minuuttia ennen loppusummeria.komik.jpg

Sallivan tuomarilinjan myötä ottelu oli varsin kovaotteinen. Kymmenen metrin vapaapotkuille ei menty, mutta kortteja nousi kummallekin joukkueelle. Ensimmäisellä puoliskolla Muridiyazd ja Erceg ottivat varoituksen mieheen samasta tilanteesta, eikä se jäänyt heidän viimeiseksi yhteentörmäyksekseen.

Toisen kerran keltaista korttia katseli Erceg, joka on siis keskiviikkona pelikiellossa. Erceg rikkoi ottelun viimeisillä hetkillä KaDy-pelaajaa, mutta pillin vihellys hukkui Monnarin hornankattilan meteliin, loppusummeri soi ja sieviläiset aloittivat juhlinnan. Yleisö alkoi valua lämpiön suuntaan, mutta peli ei ollut vielä päättynyt. Todella vahvasti pelannut Erceg poistui raivokkaan tunnekuohun vallassa kulisseihin, kello säädettiin uudelleen aikaan 39:59 ja Dynamo asettui laukomaan vapaapotkua.

Todellista Hollywood-hetkeä ei nähty, kun Juho Keskinen peitti Hosion vedon. Sievillä on siis mahdollisuus napata mestaruus kolmannessa finaalissa keskiviikkona, mutta kahden ensimmäisen pelin tasaisuuden perusteella on selvää, ettei sarjaa ole taputeltu.

KaDyn päävalmentaja Tero Kelhälä kiinnitti heti ottelun jälkeen huomiota maalipaikkojen määrään:

– Paikkoja oli paljon, niin kuin oli eilen Sievissäkin, mutta tehottomuus vaivasi. Toki vastustajallakin oli varsinkin toisella puoliajalla hyviä paikkoja. Nyt pitää vain valaa joukkueeseen itseluottamusta. Eilen oltiin lähellä voittoa, ja nämä ovat olleet tasaisia pelejä yhden maalin erolla. Keskiviikkona voimme kyllä voittaa Sievissä.

Finaalisarja jatkuu Sievissä keskiviikkona 29.4. kello 19. Toisen finaalin tilastot ja tarkempi raportti löytyvät täältä.