24.04.2015 ENNAKKO: lauantaina Sieviin, sunnuntaina Monnarille
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

24.04.2015 ENNAKKO: lauantaina Sieviin, sunnuntaina Monnarille

24.04.2015

kady-logo300px.png

sifu.png

1. finaali

Sievi Futsal – KaDy

la 25.4.2015 klo 16:00

Sievin monitoimihalli

2. finaali

KaDy – Sievi Futsal

su 26.4.2015 klo 17:00

Jyväskylän monitoimitalo

Otteluisäntä: Kuljetusliike Pentti Ojala ky

pentti-ojala_n.jpg

Pikakuljetukset nopeasti tilauksesta koko maahan.

www.kuljetusliikeojala.fi

Lippujen hinnat Monnarin finaaleihin (ovelta/ennakkoon)

Aikuiset: 12/10€
Opiskelijat, työttömät, varusmiehet, eläkeläiset ja 7–17-vuotiaat:7/6 €
KaDyn kausikortilla lipun hinta aikuisille 9 € ja alennusryhmille 5 €

Ennakkoasetelmat

Kotimainen futsal-kausi huipentuu miesten Futsal-Liigan pudotuspeleihin, jotka pelataan intensiiviseen tahtiin. Ensimmäiset kolme ottelua pelataan viiden päivän sisällä ja vaikka ottelusarja venyisi peräti viidenteen otteluun, on mestari selvillä jo ensi viikon sunnuntaina.

Finaaleihin tiensä raivasivat kiistatta tämän kauden kaksi kovinta nippua: runkosarjan voittanut Sievi Futsal ja hyvänä kakkosena välietapille saapunut KaDy. Seitsemisen vuotta sitten joukkueet tahkosivat vielä Futsal-Ykköstä vastakkain Huhtaharjun koululla; vaikka lohko oli kova ja molemmat joukkueet sarjatason parhaimmistoa, kukapa olisi silloin uskonut, että tässä on vuoden 2015 finaalipari? Tuolloin kentällä esiintyneistä pelaajista kokoonpanoissa ovat enää KaDy:n Kytölän veljekset sekä Sievin seuraikoni Joni Pakola. Nämäkin kolme pelaajaa ovat käyneet välillä hakemassa futsal-oppeja paitsi maajoukkueessa myös seurajoukkueissa kotikaupunkiensa ulkopuolelta: Kytölät Italiassa, Pakola Pirkanmaalla Mad Maxissa ja Ilveksessä.

Futsal saa tänä keväänä kokonaan uuden Suomen-mestarin, sillä molemmat finalistit ovat yltäneet viiden aiemman liigakautensa aikana ainoastaan himmeämmille mitaleille. Nälkää jahdata seurahistorian ensimmäistä Suomen-mestaruutta siis pitäisi riittää. Molemmilla paikkakunnilla on koettu myös melkoinen kannattajabuumi: KaDy:n muutenkin nousujohteisia yleisömääriä on siivittänyt paikallisvastustaja Riemun hurja meininki, Sievissä kasvava menestys ja joukkueen kova vire ovat tuoneet lisäkatsojia kuntarajojen ylitse.

komik.jpg

Koko syyskierroksen voittamattomana seilannut KaDy taipui keväällä runkosarjassa peräti neljä kertaa menettäen lopulta sarjataulukon piikkipaikan täydellisen kevään pelanneille sieviläisille. Tämän johdosta Sievi pääsee aloittamaan finaalisarjan kotonaan. Kun tarkastellaan finaalijoukkueiden kuluvaa kautta ja edellisiä kausia, voidaan todeta molempien olevan parempia kotisalissaan kuin reissupeleissä. Etenkin Sievi on kerännyt uskomattoman kotivoittojen sarjan pienen kotihallinsa harmaalla muovimatolla, mutta ei KaDykaan järin monta kotiottelua ole viime vuosina hävinnyt Hirviö-luolan parketilla.

Lauantaina KaDy matkaa Sieviin, jossa futsalbuumi on korkealla. Ensimmäinen finaali vihelletään käyntiin klo 16:00 ja KaDy pelaa kokovalkoisissa. Vieraista ei ole helppo hakea voittoa, semminkin kun yksi avainpelaajista, Mikko Kytölä, kärsii yhden ottelun pelikieltoa viimeisessä välierässä hankkimansa ulosajon johdosta. Kytölä nähtäneen Tero Kelhälän aisaparina valmennuspuolella, sillä pelaajana hankittu pelikielto ei ulotu joukkueenjohdon tehtäviin. Tappiokaan avausottelussa ei sysäisi KaDya ahdinkoon, mutta vierasvoitto olisi upea suoritus. Suuremmat paineet ovat ilman muuta isännillä, joita pidetään ainakin kotiotteluihinsa ennakkosuosikkina. Piileekö seutukunnan, seuran ja yleisön lataamissa paineissa Sievin yllätystappion siemen? KaDy pystynee onnistuessaan laittamaan vahvassa flow’ssa liitävät sieviläiset ahtaalle.

Sunnuntaina nousee tunnelma kattoon vuorostaan Monnarilla, kun toinen finaali alkaa klo 17:00. Ennakkomarkkinoinnin perusteella yleisöä on tulossa roppakaupalla. Molemmat seurat ovat järjestäneet vierasotteluunsa kannattajabussin; futsal-kulttuuri nostaa vahvasti päätään Suomenmaalla.

Kovemmat paineet sunnuntain toisessa finaalissa on ehdottomasti lauantain avausottelun hävinneellä, sillä kumpikaan ei takuuvarmasti halua joutua ottelusarjassa 2–0 häviölle heti kättelyssä. Paras viidestä -sarjassa jokaisella ottelulla on oma kutkuttava erityisluonteensa. Mikäli voitot ovat tasan 1–1 sunnuntai-illan jälkeen, kaikki on vielä avoinna eikä mestaruus voi ratketa keskiviikkoillan kolmannessa finaalissa, vaan KaDy saa isännöidä toisenkin finaalin lauantaina 2. toukokuuta. KaDy ei voi mestaruuteen yltää ryöstämättä yhtä vierasvoittoa; toisaalta Dynamon pelitavalle suotuisammalla kotiparketilla ei mielellään saisi hävitä kumpaakaan mahdollista kohtaamista. Suuremmat paineet jyväskyläläisten leirissä realisoituvat todennäköisemmin siis vasta sunnuntaina.

Seuraa tätä

Sievissä lauantaina pelikiellon johdosta huilannut Mikko Kytölä päässee sunnuntaina Monnarin parketille levänneenä, kun muilla on jo kova ottelu alla. Arvokkaan erikoistilannepelaajan, varakapteeni Kimmo Tolvasen pelikunto on aivan arvoitus, mutta muita varmoja poissaoloja ei toistaiseksi ole tiedossa. Mikko ”Roisto” Takalan paluu kentille on mahdollinen. Sievi Futsal on uutisoinut parista flunssapotilaasta, mutta lienee lähdössä finaalisarjan avausviikonloppuun parhaalla tähtisikermällään, josta yhdenkään nimen esille nostaminen olisi vääryys muita kohtaan.

Suomi-futsalin historian kenties kovatasoisimmat finaalit ovat nyt käsillä – paras voittakoon!

Katso myös KaDyfutsal.netin tuhti finaaliennakko.

Ennakkotietojen mukaan ottelut striimataan Palloliiton Huuhkaja-TV:llä. Jyväskylän ottelun televisiointi YLE TV2:lla on mahdollinen, mutta riippuu vielä koripallon pudotuspeleistä.

Kohtaamiset kaudella 2014–15

8.10.2014 Futsal-Liiga, KaDy – Sievi 6–3 (4–0)

11.1.2015 Futsal-Liiga, Sievi – KaDy 7–6 (3–3)

Aiemmat kohtaamiset kautta aikojen (Futsal-Liiga, Futsal-Ykkönen)

KaDyn saldo:
9 voittoa, 2 tasapeliä, 6 tappiota (maaliero 83–63)

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.