16.04.2015 ENNAKKO: Tampereelle sarjaa katkaisemaan
19.6.2019 13:23 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Tampereelle sarjaa katkaisemaan

16.04.2015

Futsal-Liiga, 4. välierä
Ilves FS - KaDy
La 18.4.2015 klo 19:00
Spiral-halli, Tampere

Kampuksen Dynamon ja Ilves FS:n väliset tuimat futsal-liigan välierät jatkuvat myöhään lauantai-iltana Tampereella ja neljänteen osaotteluunsa edennyt sarja on nyt katkolla KaDylle. Dynamo otti keskiviikkona hurjan taistelun päätteeksi 4-3-voitolla etulyönnin itselleen ja johtaa sarjaa otteluvoitoin 2-1, joten voitto lauantaina veisi puna-mustat kolmen vuoden tauon jälkeen loppuotteluihin, joihin on jo tiensä selvittänyt Sievi Futsal. Hienosti välieräsarjan paineessa esiintynyt Dynamo saa etsiä koneestaan taas lisää pykäliä, sillä viiden perättäisen mestaruuden Ilves on oletettavasti vaarallisimmillaan joutuessaan nyt nurkkaan ajettuna kaivamaan esille äärimmäisintä osaamistaan.

ENNAKKOASETELMAT

Sarjan keskiviikkona pelattu kolmas ottelu poikkesi ensimmäisen puoliaikansa osalta voimakkaasti kahdesta ensimmäisestä kamppailusta: siinä missä edeltävien 90 peliminuutin puitteissa oli tehty kolme maalia, syntyi niitä nyt 20 minuutissa peräti kuusi. Ottelu toki asettui jälkimmäisellä puoliskolla tuttuihin uomiin ja todennäköistä on että lauantaina jatketaan samoissa tarkoissa merkeissä. Runkosarjaa merkittävästi sallivampi tuomarilinja on antanut välierissä puitteet hyvin fyysiselle pelille, joka on puolestaan kiihdyttänyt ajoittain tunteita niin kentällä kuin penkilläkin. Riemu-sarjassa ulosajoja nähtiin useita, mutta välierissä niiltä ollaan toistaiseksi vältytty - tosin keskiviikon ottelussa keltainen heilahti jo seitsemän kertaa. Hermokontrolli ja pelikovuuden pitäminen sallituissa rajoissa ovat lauantain avainasioita nekin, sillä yksi punakortti voi ratkaista tasaisen otteluparin suunnan.

KaDy on koko sarja huomioiden ollut hyökkäyspäässä Ilvestä aktiivisempi ja vaarallisempi joukkue. Täysin väsymättömän kapteeni Jukka Kytölän johdolla puna-mustat ovat kyenneet luomaan maalintekotilanteita vastustaajansa useammin ja tehneetkin myös kaksi maalia enemmän. Lisäksi Dynamon ratkaisijoiden kirjo on ollut merkittävästi leveämpi: kuudelle maalille on löytynyt viisi eri tekijää. Sen sijaan Ilveksen maalinteko on ollut lähes yhden miehen varassa, sillä kutosen pisteen ulkopuolelta on tamperelaisista pallon Dynamon verkkoon saanut ainoastaan kolme maalia tehnyt Tatu Ahonen.

Kärsivällinen Ilves ei tietysti useinkaan maalitilanteilla varsinaisesti herkuttele, vaan tiiviisti puolustava joukkue ratkoo ottelut kernaasti edukseen vastustajan lipsahdukset hyödyntämällä ja erikoistilanteista rokottamalla. Välieräsarjassakin Ilveksen neljästä maalista kolme on syntynyt nimenomaan erikoistilanteista. Laadukasta on myös tamperelaisten 5 vs 4- pelaaminen, mutta KaDy on kuitenkin kyennyt ottamaan ottelusarjassa Ilveksen reikäpaitamyllyä vastaan noin 10 minuutin ajan päästämättä maaliakaan.

Joukkueiden keskinäisen historian huomioiden on Ilvestä pidettävä kotiottelussaan niukkana suosikkina myös lauantaina. KaDy on ollut Tampereella usein altavastaajana ja tällä kertaa kotijoukkue saa pientä lisäetua myös pelipaikasta, sillä Kaukajärven Spiral-hallissa pelataan Ilvesluolan liukkaan parketin sijaan nahkealla ja hitaalla matolla, joka vaatii Dynamolta kenties pieniä myönnytyksiä ominaisimman pelitapansa suhteen. Ilvekselle Spiral-halli on puolestaan tuttu ja luonnollinen ympäristö, toimihan se joukkueen kotikenttänä useiden kausien ajan. Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen Spiralilta on viime vuoden syyskuulta, jolloin Ilves voitti viimeisen liigakautta valmistelleen harjoitusottelun luvuin 3-2. Kuluvan kauden isossa kuvassa KaDy on joka tapauksessa ollut niskan päällä Ilvekseen nähden, sillä kilpailullisissa otteluissa (liiga, cup) ovat voitot menneet Jyväskylään 4-2.

SEURAA TÄTÄ

KaDyn rosterista löytyy kaveri joka on tehtaillut hattutempun Spiral-hallissa käydyssä arvo-ottelussa. Jere Keskinen nimittäin rykäisi syyskuussa 2012 pelatussa Supercupin kamppailussa kolme maalia Ilveksen säkkiin ja pitkälti "Jekun" osumien ansioista vei KaDy tuolloin tittelin nimiinsä 4-3- voitolla. Mainioon playoff-formiin päässyt "Jeggemans" on ilman muuta mahdollinen ratkaisija myös lauantaina.

"KOMIKIN" KOMMENTIT

KadyFutsal.net poimi pelistä toiseen kovia minuutteja urakoivan Mikko Kytölän ennakoimaan lauantain isoa ottelua.

komik.jpgAve, "Komik"! Aluksi vielä hieman keskiviikon ottelusta: se poikkesi edeltävän viikonlopun matseista etenkin ensimmäisen jakson osalta, joka oli melkoista kaahailua. Kommentteja ottelusta?

- Ave. Ensimmäinen jakso oli meiltä erinomaista hyökkäyspeliä, jossa puhkoimme Ilveksen aktiivisia puolustuslinjoja jatkuvasti ja loimme todella paljon maalipaikkoja. Vastapainoksi olimme huonoja transitiotilanteissa, ja Ilves rokotti meitä nopeista hyökkäyksistä. Korostimme tauolla kurinalaisuutta puolustussuuntaan. Toinen jakso olikin enemmän tämän välieräsarjan hengen mukainen: yksi maali riitti voittoon.

KaDy ja Ilves ovat toisillensa läpeensä tuttuja vastustajia. Viikonlopun ottelut olivatkin tarkkaa ja lähes virheetöntä peliä molemmin puolin, kaikki maalit tehtiin erikoistilanteista. Kuinka haastavaa tällaisessa otteluparissa ylipäätänsä on vetää "ässiä hihasta" taktisessa mielessä? Voisitko nostaa esiin pari seikkaa, jotka ottelusarjan voiton tulevat ratkaisemaan?

- Ainoat taktiset "ässät" ovat vedettävissä erikoistilannepelaamisen puolella. Muuten treenaaminen on pääosin vanhan hiomista. Meille tärkeitä asioita ovat tahto taistella joka pallosta, riskinhallinta sekä luottamus omaan pelitapaan, pelikavereihin ja valmentajan teknisiin valintoihin otteluiden aikana. Tässä sarjassa iso rooli on erikoistilanteilla, 5 vs. 4 -pelaamisella ja maalivahdeilla.

Lauantaina sarja siirtyy Spiral-hallin matolle - kuinka arvelet tämän vaikuttavan ottelun kuvaan?

- Spiral tekee Ilveksestä ennakkosuosikin, koska alusta ei palkitse pallollisesti taitavampaa joukkuetta ja koska Ilves on tottunut pelaamaan matolla vuosien saatossa. Tällä on varmasti vaikutusta siihen, kuinka lähestymme ottelua.

Lopuksi vielä terveisiä sellaisille Dynamon kannattajille, jotka puntaroivat lauantain peliin matkustamista.

- On ollut mahtava huomata pudotuspelien aikana, kuinka hieno ja monipuolinen fanikanta meille on kehittynyt! Toivottavasti Tampereelle pääsee mahdollisimman moni tukemaan meitä. Jo pari kourallista punamustia kannattajia saisi varmasti aikaan sen, että vierasjoukkuetta kannatetaan äänekkämmin kuin kotijoukkuetta...   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat