15.04.2015 RAPORTTI: KaDy nappasi yliotteen välierissä
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

15.04.2015

KaDy nappasi niskalenkin Ilveksestä kaatamalla tamperelaiset joukkueiden kolmannessa välieräkohtaamisessa. Jyväskylän Monnarilla pelatun ottelun jälkeen välierävoitot ovat 2–1 Dynamon hyväksi, ja finaalipaikka voi siis ratketa lauantaina Ilveksen vieraana.

"Komik" maalasi Ilvestä vastaan myös maaliskuussa.

Kaksi ensimmäistä osaottelua olivat sangen varovaista peliä, jossa molemmat joukkueet välttivät viimeiseen asti virheitä. Lopputulokset heijastelivat tätä: Monnarilla 1–0 KaDylle, Pirkkahallilla peli ratkesi 1–1-tasurin jälkeen pilkkukisalla Ilvekselle. Kolmas peli oli toista maata: edellisen pelin runsaat maalipaikat ja muutenkin vahvat otteet olivat kenties lisänneet KaDy-miehistön itsevarmuutta, ja edellistä kotivoittoa avoimempi peli tarjosi Monnarin yleisölle viihdyttävän illan dramaattisine käänteineen.

KaDy aloitti luomalla jatkuvan paineen vastustajan päätyyn, ja maajoukkuevahti Juha Ojanperä joutui venymään ensimmäisillä minuuteilla useisiin torjuntoihin. Mikko ”Komik” Kytölä jatkoi seitsemännellä minuutilla Jere ”Jekku” Keskisen syötön pitseihin, ja vielä hetken maalin jälkeen Ilves tuntui olevan pahasti sillassa, mutta sitten Tampereellakin osunut Tatu Ahonen maalasi kahdesti 14 sekuntin aikana. Punamustat eivät lannistuneet tappioasemasta eivätkä kovaotteisesta futsalista, jota erotuomarikaksikko pleijarihenkeen sieti. Arash Muridiyazd (kuvassa) avasi play off -pistetilinsä kahdella tärkeällä osumalla, joilla KaDy tuli tasoihin ja meni johtoon. KaDy-hirviö säikytteli tamperelaisia ”Aran” maalien jälkeenkin ja jopa tuhlaili maalipaikkoja, mutta niin vain Ilves tuli uudelleen tasoihin: Tomi Lahtinen pääsi kokeilemaan kuuden metrin pisteeltä hieman ennen taukoa: 3–3.

Pelin toinen puoliaika oli KaDyn taholta huolellista peliä. Vastustaja kuumeni ja otteet kovenivat, mutta kylmäpäiset dynamolaiset pitivät Jukka ”Kajuk” Kytölän, Tuomas ”Liima” Linjamäen ja molempiin suuntiin uurastaneen Muridiyazdin johdolla tupsukorvat poissa avopaikoilta. Ilves pelasi paljon pitkiä ja tarkkoja diagonaalipalloja aivan päätyyn, mutta ”Nippe” Laitinen hoiti täsmällisesti niistä syntyneet vaaratilanteet. Puoliskolla tehtiin vain yksi maali: ”Kajuk” pelasi hienosti laidassa yhteen ”Komik”-veljensä kanssa ja laukoi matalan vedon Ojanperän taakse. Ilveksen ylivoimapeli ei tuottanut tulosta, joten KaDylla on mahdollisuus ratkaista finaalipaikka itselleen jo lauantaina.

Jukka Kytölä pelasi kentällä suurimman osan pelistä, mutta jaksoi vielä vastailla Kadyfutsal.netin kysymyksiin. Ave Kajuk! Mikä ratkaisi pelin?

No, minun tekemä maali… Ei vaan, toisella jaksolla meidän piti tiivistää puolustusta ja vähentää riskejä – Ilves sai liikaa nopeita vastahyökkäyksiä ekalla jaksolla ja teki niistä maaleja. Mehän olisimme voineet ensimmäisellä jaksolla tehdä vaikka kuinka monta maalia, mutta peli oli tasan. Tiedettiin, että tehdään kyllä yksi, kunhan vaan pidetään oma pää puhtaana. Lopussa Ilves laittoi ylivoimalla tosi hyvin painetta, mutta kestettiin ja oltiin henkisesti vahvoja, mikä ottelun lopulta ratkaisi. Ilves lähti ehkä huutelemaan tuomareille, me keskityttiin pelaamiseen.

KaDy-hirviön henkinen vahvuus mitataan taas lauantaina 18.4. klo 19. Vieraspeli pelataan poikkeuksellisesti Spiral-hallilla, joka onkin dynamolaisille varsin tuttu paikka. Mikäli voitoa ei Spiralilta irtoa, finaaliin menijä ratkeaa Monnarilla sunnuntaina.

Tilastot ja tarkempi raportti löytyvät täältä.