14.04.2015 ENNAKKO: Keskiviikon 3. välierä petaa 'eräpalloa'
19.6.2019 13:20 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Keskiviikon 3. välierä petaa 'eräpalloa'

14.04.2015

kady-logo300px.png

ilves_logo.jpeg

Futsal-Liiga, 3. välierä

KaDy – Ilves FS

ke 15.4.2015 klo 19:00, Monnari

Otteluisäntä: Midare

midare_logo.jpg

Käy ehdottamassa meille ohjelmaa yrityksemme 30-vuotisjuhlaviikolle– palkintoina 40 nopeimmalle KaDyn pudotuspelien ottelulippuja! (lomakkeeseen tästä)

Liput:

Aikuiset: 9 €
Opiskelijat, työttömät, varusmiehet, eläkeläiset ja 7–17-vuotiaat: 5 €

KaDyn kausikortilla sekä Riemu-kortilla 2 €:n alennus aikuisten lipuista ja 1 €:n alennusryhmien lipuista

Lippuja ennakkoon myös W-ZUPista!

Ennakkoasetelmat

KaDy:n ja Ilveksen välinen välieräsarja on edennyt kolmanteen osaotteluun, jota isännöivät vuorostaan jyväskyläläiset. Lauantain ottelu Monnarilla päättyi Dynamon niukkaan mutta varsin ansaittuun 1–0-kotivoittoon, jossa ottelun ainokainen, Maagi Hosion tilille merkitty maali oli playoff-henkeen sopivasti varsinainen ”pakarakimmoke”. Hallitseva mestari Ilves väläytteli tiiviin puolustusosaamisensa lisäksi vaarallisuuttaan myös hyökkäyspäässä, erityisesti erikoistilanteissa ja vastaiskuissa, mutta KaDy-nuotta pysyi tahrattomana koko 40 minuutin ajan.

kaihlos.jpg

Jos lauantain matsia luonnehtivat ehdoton riskittömyys ja maalipaikkojen poikkeuksellinen niukkuus, sunnuntaina Dynamo löysi Pirkkahallilla jo enemmän aseita Ilves-nelikon murtamiseen ja laukaisupaikkojen luontiin. KaDy:n ainokaiseksi jäi kuitenkin maali, jonka laukoi kaukaa ja tulisesti tahdonvoimalla pelikuntoiseksi kursittu playoff-sielu Jussi Kaihlajärvi. Tulostaululle jäi nahkea 1–1-tasuri, joka ei 2 x 5 minuutin jatkoajalla miksikään muuttunut. Dynamo-väen harmiksi Ilves oli tarkempi rankkarikilpailussa – jossa tällä kaudella aloitetaan vain kolmella laukojalla/joukkue (aiemman, jalkapallostakin tutun viiden pelaajan sijaan).

Runkosarjan kohtaamisissa Dynamo onnistui niistämään Ilvekseltä täydet kuusi sarjapistettä. Sitä vastoin tammikuussa Cupin puolella pari Dynamon kardinaalimokaa auttoi Ilveksen Monnarilla 2–3-vierasvoittoon ja jatkopaikkaan. Ilves etenikin lopulta Cup-mestaruuteen asti selättämällä matkallaan neljä kovaa liigajoukkuetta.

Keväällä 2013 Ilves onnistui vastoin ennakko-odotuksia ja kenttätapahtumia pudottamaan Dynamon välierissä voitoin 0–2. Tänä vuonna sattumalle tuskin jää sijaa, sillä finaalipaikkaan tarvitaan nykyään kolme voittoa. Finaalipaikka on varmuudella katkolla Tampereella, Spiral-hallilla lauantaina 18.4. klo 19:00.

johto-kelhis.jpg

Jos otteluvoitot vielä tuon 4. välieränkin jälkeen ovat tasan 2–2, pelataan ratkaiseva matsi kotoisassa Hirviö-Luolassa sunnuntaina klo 17:00 alkaen.

Todella tasainen ottelu, molemmat joukkueet pelasivat hyvin kurinalaisesti, agendalla oli erityisesti välttää virheitä. Tappiosta huolimatta olen tyytyväinen siihen että luotiin maalipaikkoja. Luotiin niitä ensinnäkin enemmän kuin eilisessä kotiottelussa ja toisekseen myös enemmän kuin Ilves tänään. Tämän vuoksi olen luottavainen sarjan seuraavien otteluiden suhteen, sanaili päävalmentaja Tero Kelhälä sunnuntain vieraspelin jälkilöylyissä.

Seuraa tätä

nippe.jpg

Viikonloppuna pelatut kaksi ensimmäistä välierää olivat paitsi karun riskittömiä taktisia puolustuspaineja myös kahden huippuvireessä olevan maalivahdin voimainnäytöksiä. Lauantaina Monnarin ”Elävä Seinä” Niila-Ville Laitinen nollasi Ilveksen totaalisesti, kun Ilveksen huippukokenut ja rauhallinen Juha ”Julli” Ojanperä joutui nöyrtymään kerran puolustajasta suuntaa muuttaneen kimmokkeen verran. Sunnuntaina 1–1 päättyneessä Pirkkahallin-väännössä molemmat veskarit taipuivat vain kertaalleen maskisen erikoistilannepommin edessä, mutta KaDy sai luotua 50 minuutin aikana sellaiset huippupaikat, että Ilveksen Ojanperää voidaan hyvällä syyllä pitää illan suursankarina – Laitisen mainiota iltapäiväpuhdetta vähättelemättä.

Toisen välierän ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailusta, johon Ilves heitti penkiltä maalinsuulle nuoren mutta kolossaalisen Leo Rantasen, joka onnistuikin torjumaan Ilvekselle erävoiton. KaDy:lla on lisäksi reservissä lähes koko kevätkierroksen tolppien välissä operoinut tamperelaislähtöinen Henri Hytönen, joka oli viimeksi torjuntavastuussa puolivälierässä Riemua vastaan.

Nouseeko joku neljästä maalivahdista keskiviikkoillan sankariksi? Ainakin asiantuntijapiireissä povataan jälleen yhtä vähämaalista ja niukkaa mittelöä, jolloin yksikin gamesaver tai lipsahdus voi ratkaista pelin voittajan.

Aiemmat kohtaamiset (Liiga, Cup, Supercup)

KaDyn saldo: 9 voittoa, 1 tasapeli, 18 tappiota (joista 1 rp-kisassa), maaliero 61–83

Kohtaamiset kuluvalla kaudella:

26.11.2014, Liiga: Ilves FS – KaDy 0–2 (0–1)

28.1.2015, Cupin neljännesvälierä: KaDy – Ilves FS 2–3 (2–2)

4.3.2015, Liiga: KaDy – Ilves FS 3–2 (1–0)

11.4.2015, välierä, KaDy – Ilves FS 1–0 (1–0)

12.4.2015, välierä: Ilves FS – KaDy 2–1 rp., 1–1 ja., 1–1 (0–0)

Ottelusarjan jatko

la 18.4. klo 19:00 Ilves FS – KaDy (4. välierä, Spiral-halli)

+ tarvittaessa su 19.4. klo 17:00 KaDy – Ilves FS (5. välierä, Monnari)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat