11.04.2015 RAPORTTI: Ilves nurin ensimmäisessä välierässä
19.6.2019 13:17 Uutiset / Jaoston pääsivusto

RAPORTTI: Ilves nurin ensimmäisessä välierässä

11.04.2015

KaDy otti ensimmäisen kiinnityksen Futsal-Liigan finaalipaikkaan lyömällä vanhan kilpakumppanin, mestarijoukkue Ilveksen kotiluolassaan Monnarilla. Paras viidestä -periaatteella pelattava välieräsarja lähti siis liikkeelle sangen maukkaasti. Pirkanmaalainen kissapeto kaatui niin niukin numeroin kuin varsinaisella peliajalla on mahdollista: pelin ainoan maalin iski Miika ”Maagi” Hosio, joka on siis edelleen maalannut jokaisessa kauden ottelussaan vähintään kerran. Jukka ”Kajuk” Kytölän uhrautuvasti johtama puolustus piti ilveslauman loppupelin ajan kurissa, ja maalilla Niila-Ville ”Nippe” Laitinen pelasi nollapelin täydelliseen paikkaan.

kady-ilves-1.valiera-maagi-haastaa.jpg

Maali-ihme "Maagi" Hosio haastaa.

Tarkkaan ja huolellisesti pelaavat joukkueet eivät tarjonneet hurlumhei-hetkiä tai edes etenkin KaDylle tyypillisiä taitoon ja joukkueen tarkkuuteen perustuvia pitkiä palloralleja. Ilveksen peli lähtee perinteisesti oman maalin suojelemisesta, ja KaDy-hirviökin tiesi, että jos naapurille antaa etumatkaa, jää hyvin helposti jälkeen. Niinpä molemmat joukkueet suojelivat tarkkaan omaa maaliaan.

”Maagin” veto pomppi Ilves-puolustajasta maaliin ajassa 18.53. Jo tauolle mentiin siis johdossa, mutta kun ottelu kuumeni puolen tunnin kohdalla, helle tuntui jonkin aikaa kohdistuvan etenkin Dynamon maaliin. Salin laidalla pysytellyt Ilveksen pelaajavalmentaja Antti Teittinen otti viisi minuuttia ennen pelin päättymistä maajoukkuemaalivahti Juha Ojanperän penkille, ja Simo Martiskainen sai pukea ns. reikäpaidan ylleen. Dynamon puolustusnelikko onnistui kuitenkin pitämään päänsä kylmänä lähes loppuun saakka. Niillä kerroilla, kun Ilves onnistui ylivoimalla penetroimaan puolustuksen, uhrautuvat dynamolaiset ehtivät vetojen tielle – näyttävimmin tyhjän maalin edessä Arash Muridiyazd vain 19 sekuntia ennen loppusummeria.

Dynamon päävalmentaja Tero ”Q” Kelhälä luonnehti ottelua tasaiseksi:

Q: Kaksi kurinalaista joukkuetta kohtasi, eikä tässä kauheasti maalipaikkoja ollut. Molemmat pelasivat uhrautuvaisesti ja ottulu oli hyvin tasainen. Juuri kehuin ”Kajukia” ja ”Araa”, jotka ottivat kropalla iskuja vastaan parissa tilanteessa, joissa Ilveksen maali oli todella lähellä.

Kadyfutsal.net: Katsomoon tuli fiilis, että puolustus oli varmaa ja kunnossa. Tuliko penkille sama vaikutelma?

Q: Kyllä, kyllä. Me lähdettiin prässäämään alempaa ja pidettiin pakka tiiviimpänä. Ei tullut suuria välejä, mutta lopussa se aukeni. Ilves pääsi pelaamaan meidän puolustuksen keskustaan, ja siitä aiheutui meille harmia. Huomiseksi pitää huolehtia, että keskusta pelataan tiiviimmin.

Välierä jatkuu siis huomenna sunnuntaina Tampereen Pirkkahallissa. Ottelu vislataan käyntiin kello 15. Kolmas ottelu pelataan Jyväskylän Monnarilla keskiviikkona 15.4. klo 19.00. Tarvittaessa neljäs ja viides peli pelataan lauantaina (Tampere) ja sunnuntaina (Jyväskylä) 18.–19.4.

Tilastot ja raportti löytyvät täältä.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat