06.04.2015 RAPORTTI: Riemu tasoitti puolivälieräsarjan
19.6.2019 13:14 Uutiset / Jaoston pääsivusto

RAPORTTI: Riemu tasoitti puolivälieräsarjan

06.04.2015

Kuumaakin kuumemmat puolivälierät saavat Jyväskylässä keskiviikkona jatkoa: Liikunnan Riemu nappasi voiton Kampuksen Dynamosta toisessa osaottelussa myöhään maanantai-iltana.

Derbyn ensimmäinen otteluhan päättyi lankalauantaina raisujen otteiden ja kiivaiden torikokousten jälkeen KaDyn selvään 4-1-voittoon. Toinen kohtaaminen näytti aivan erilaiselta: pätevästi pelannut haastaja onnistui tehokkaasti estämään punamustien pallonhallinnan ja rankaisemaan oman pään virheistä, eikä rappaamista tai suunsoittoa juurikaan nähty.

Dynamo aloitti maalinteon ensimmäisellä puoliajalla Jukka ja MikkoKytölän maaleilla. ”Komikin” vaivattoman näköistä erikoistilannemaalia seurasi kuitenkin välitön notkahdus, kun huippupelin pelannut Riemun Tom Korolainen avasi omat maalihanansa. Isäntäjoukkue pääsi ensin tasoihin ja sitten Korolaisen toisella osumalla ohi ennen kuin pelikello oli käynyt varttituntia, mutta Miika ”Maagi” Hosio jatkoi tuttua maalitehtailuaan ja tauolle mentiin 3–3-tasatilanteessa.

Punamustien pallollinen peli ei päässyt pyörimään tuttuun tapaan. Yliyrittäminen ja turhat riskit oman maalin edessä kostautuivat takaiskumaaleina, joita siniset ehtivät iskeä vielä kaksi ennen kuin ”Kajuk” kavensi ylivoimapelillä lukemisi 5–4. Tämä jäi lopputulokseksi, kun reikäpaitapeli ei enempää maaleja kumpaankaan päähän tuonut.

Ennakkosuosikki Dynamo lähti peliin ilman avainpelaajiin kuuluvaa Arash Muridiyazdia, joka ajettiin lauantain pelissä kentältä. Nyt kortit viuhuivat siistissä pelissä vähemmän, mutta pelin viimeinen varoitus tuli KaDyn kannalta kiperään paikkaan, kun Miika Hosiolle näytettiin vaihtopenkille jo toista keltaista lappua. Tämä tarkoittaa, että ”Aran” ja ”Maagin” myötä puolet maajoukkuenelikosta on poissa kolmannessa ja ratkaisevassa osaottelussa. Laihaa lohtua voi hakea siitä, että mikäli Dynamo ottelusarjasta voiton kairaa, molemmat kirmaavat taas parketille heti välierien alkaessa.

KaDyfutsal.net sai heti pelin jälkeen kuulla välittömiä tunnelmia ottelun toisen maalin iskeneeltä Mikko ”Komik” Kytölältä (kuvassa):

komik.jpgRiemun maalit tulivat siitä että riskeerasimme ihan liikaa. Yritettiin juosta pallon kanssa ohi. Riskitaso oli liian korkea, ja annoimme Riemulle monta lahjamaalia. Jostain syystä emme pystyneet pelaamaan meidän omaa peliämme, joka perustuu pallonhallintaan.

– Riemulle pitää antaa krediittiä. He prässäsivät aggressiivisesti, mutta sen pitäisi olla meille vain etu. Meidän pelityyli on rakennettu tällaisia joukkueita vastaan. Tänään jostain syystä jätettiin pois se mitä ollaan harjoiteltu ja pelattiin peliä niin kuin Riemu. Yllättäen hävittiin siinä.

– ”Aran” ja ”Maagin” poissaolo vaikeuttaa vähän meidän urakkaa keskiviikkona, mutta sitten muut pelaavat enemmän: esimerkiksi Markus Rautiainen ja Tarkko Savela.

Muissa puolivälierissä Ilves kukisti Someron Voiman otteluvoitoin 2–0, samoin Golden Futsal Team oman vastustajansa Leijona Futsalin. Jyväskylän paikallisottelun tavoin Pohjois-Pohjanmaan derby venyi kolmanteen otteluun, kun sekä Sievi Futsal että Tervarit voittivat kotipelinsä.

Monnarilla puolivälierät jatkuvat keskiviikkona 8.4. klo 19.00. Odotettavissa on kaikkein aikojen puolivälierien huipennus, jota ei kannata jättää väliin.

Tilastot ja myöhemmin tarkempi raportti löytyvät täältä.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat