02.04.2015 ENNAKKO: Derbyn taikaa monnarilla
19.6.2019 13:08 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Derbyn taikaa monnarilla

02.04.2015

Futsal-Liiga, puolivälierät (kahdella voitolla jatkoon)

la 4.4. klo 14:00 KaDy–Riemu

Otteluisäntänä: Submarine Salad & Sandwich

logo_submarine.png

Täytyy opiskelijankin herkutella!

Opiskelijakortilla 1 € alennusta kaikista ruokatuotteista.

Liput: 9/5 € (KaDy-kausikortilla 7/4 €)

Yhteislippu kahteen ensimmäiseen otteluun:
Aikuiset: 15 €
Opiskelijat, työttömät, varusmiehet, eläkeläiset ja 7–17-vuotiaat: 8 €

KaDyn kausikorttilla sekä Riemu-kortilla 2 €:n alennus aikuisten lipuista ja 1 €:n alennusryhmien lipuista

ma 6.4. klo 20:00 Riemu–KaDy

+ ke 8.4. klo 19:00 (tarvittaessa) 3. puolivälierä KaDy–Riemu

Monnari, Jyväskylä

kady-logo300px.png

riemu.jpg

Jyväskylässä virittäydytään pääsiäisviikonloppuna paikallishuumaan, kun runkosarjassa toiseksi yltänyt KaDy pääsi pokkaamaan puolivälierävastuksekseen Liikunnan Riemun. KaDy on voittanut joukkueiden aiemmista liigakohtaamisista kahden kauden aikana kaikki neljä, mutta mustelmilta, takaiskumaaleilta ja sydäntentykytyksiltä ei ole tiukoissa derbyissä kertaakaan vältytty. Jos oli KaDyn kevään 2014 tappiollinen puolivälieräsarja Tervareita vastaan kaikkien aikojen tasaisin, on nyt käsillä kaikkien aikojen sähköisin playoff-taisto.miika_hosio-torso2014.jpg

Ennakkoasetelmat

Dynamon runkosarja 2014–15 sujui jopa odotettua paremmin; päävalmentajaksi uudelleen kiinnitetty Tero ”Q” Kelhälä ja Italiasta Jyväskylään palannut Jukka Kytölä saivat vaatimustasollaan koko joukkueen petraamaan viimevuotisesta. Etenkin puna-musta ykkösketju on ollut lähes pitelemätön: Maagi Hosio (kuvassa) paukutteli runkosarjassa Suomen futsalhistorian ennätystehot, maajoukkueessakin isompaan rooliin noussut Arash Muridiyazd ja J. Kytölä ovat säestäneet. Syyskierros sujui pienistä horjahteluista huolimatta ilman ainuttakaan pistemenetystä, mutta kevätpuolella koetut kolme niukkaa tappiota antoivat suurella volyymilla porskuttavalle Sievi Futsalille tilaisuuden napata runkosarjan paalupaikka – huolimatta siitä, että Suomen parhaaksi futsalpelaajaksi valittu Mikko Kytölä teki yllätyspaluun Italiasta Jyväskylään loppukevääksi.

Ensimmäisenä vastustajansa valintaan marssinut Sievi halusi kuitenkin aloittaa pudotuspelinsä paikallisottelulla Tervareita vastaan, mikä vapautti keskisuomalaisen futsalväen riemuhuutoihin: derby olisi tosiasia ja vieläpä vähintään kaksin kappalein! Liikunnan Riemu varmisti sarjan kahdeksannen sijan ja viimeisen pudotuspelipaikan vasta viimeisellä kierroksella, jolloin se onnistui karistamaan pahimman kilpakumppaninsa PP-70:n kannoiltaan hienolla viime sekuntien kotivoitolla GFT:stä. Kahden perättäisen kevään pudotuspelipaikasta huolimatta tätä GFT-voittoa voidaan pitää naapuriseuran ensimmäisenä ”jättiläisenkaatona” sitten syksyn 2013 Cup-paikallismatsin. Äänekkäässä ja värikkäässä Riemu-leirissä on varmuudella taisteluhenki ja haastajan tahtotila korkeimmillaan unelmavastustajaa kohtaan; musta-turkoosit eivät lähde kuvia kumartamaan vaan haluavat kaikin laillisin keinoin jatkaa välieriin.

Verkkotoimitus jututti päävalmentaja ”Q” Kelhälää ottelusarjan alla.

johto-kelhis.jpg

KaDyfutsal.net: Ensimmäinen pudotuspelivastustaja on nyt Riemu. Millä mielin?

Kelhälä: Hyvällä ja luottavaisella mielellä. Sievin valinnan jälkeen meille jäi SoVo, GFT ja Riemu valittaviksi. Riemu on niistä kolmesta ainoa, jolle ei ole menetetty sarjapisteitä tänä vuonna.
– Jälkimmäinen runkosarjan matsi oli tosin todella tiukka: pelillisesti Riemu pystyi horjuttamaan meitä siinä pelissä. Vasta nappiin onnistuneella ylivoimalla ja lentävällä maalivahdilla kairattiin voitto.
– Uskon kyllä meidän rutiinitasoomme; arvelen että pystymme tässä sarjassa klaaraamaan välieräpaikan suoraan kahdessa ottelussa.

KaDyfutsal.net: Luonnehdi Riemua muutamalla sanalla.

Kelhälä: Juoksuvoimainen, fyysinen, urheilullinen joukkue, pelaa nimensä ja imagonsa mukaista iloista futsalia. Horjuttaa usein isompiaan, vaikka suuret voitot heillä on vielä ottamatta liigan puolella. Suoraviivainen pelityyli, prässää yleensä laajalla materiaalilla, jopa kolmella ketjulla eli enimmillään 12–13 kenttäpelaajalla.
Pelinrakentelussa Riemu hakee usein 3–1- tai 2–2-muodostelmaa, hakevat paljon seinäsyöttöjä jopa kahdella kohdepelaajalla ja sitä kautta maalipaikkoja. Saadaan olla keskittyneinä ja varuillamme.

KaDyfutsal.net: Millainen on KaDyn pelaajatilanne ottelupariin? Entä päävalmentajan valinnat?

Kelhälä: Tällä hetkellä ei ole fataaleja loukkaantumisia, joten suhteellisen hyvä tilanne. Nippekin (maalivahti Niila-Ville Laitinen, toim. huom.) alkaa olla tervehtynyt, joten siinäkin mielessä on laaja materiaali käytössä.
Pudotuspelit kestävät monta viikkoa, joten leveälle ringille on käyttöä, etteivät pelaajat ylikuormitu. Paljon puhutun maajoukkuenelikon ulkopuoleltakin löytyy pitkä rivi pelaajia, joihin minulla on luottoa.

Seuraa tätä

KaDy:n ykkösketju on ollut koko kauden tehokkaassa iskussa; asiaa on edesauttanut se, että 3–4 kadylaista on treenannut ja pelannut koko talven myös Suomen maajoukkueen avainrooleissa. Ykkösketju henkilöityy yleisön silmissä vahvasti juuri näihin maajoukkuepelaajiin, mutta itse asiassa siinä on esiintynyt 7–8 eri pelaajaa kauden aikana, joten koostumusta voi vielä varioidakin maajoukkueässien ja muiden vahvojen runkopelaajien kesken. Osuuko Riemun-kauhu Maagi Hosioperäti 22. perättäisessä ottelussaan? Viimeiset puolitoista vuotta Italiassa pelanneelle Mikko Kytölälle lauantain kohtaaminen on henkilökohtaisesti ensimmäinen virallinen derby; saako Riemu pysäytettyä taiturin, joka teki tyhjäksi mm. Montenegron ja Puolan EM-kisahaaveet?

roisto.jpg

Jussi Kaihlajärvi on fyysisissä playoff-väännöissä omimmillaan: kuka riemulainen keräilee luitaan ensimmäisenä ”Kaihlokselle” hävityn kaksinkamppailun jäljiltä? Kaiken lisäksi KaDy:n juonikas ”roisto” Mikko Takala (kuvassa)on nähty taas Monnarilla treenivahvuudessa; palaako hän kokoonpanoon hämmentämän Riemun kuumakalleja kuukausien tauon jälkeen? Maalivahtipeluutuksessa KaDy-valmentaja punnitsee 11 ottelua perättäin pelanneen Henri Hytösen ja jalkavammastaan nopeasti toipuvan, kokeneen playoff-ketun Nippe Laitisen väliltä.

Hyvä Monnarin yleisö: Kaikkien aikojen #hirviönkevät on valmiina alkamaan! Kannustetaan Dynamo välieriin!

Aiemmat kohtaamiset (Liiga ja Cup)
KaDy:n saldo: 4 voittoa, 1 tappio, maaliero 25–16


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat