12.03.2015 ENNAKKO: Lauantaina runkosarjan viimeinen kotipeli
SeuraJulkaistu: 18.06.2019 00.00

12.03.2015 ENNAKKO: Lauantaina runkosarjan viimeinen kotipeli

12.03.2015

Futsal-Liiga, 21. kierros
KaDy Mad Max
La 14.3.2015 klo 13:00
Monnari, JKL
Liput: 7/4 € - JYU:n opiskelijat ja henkilökunta sekä JAMK:n opiskelijat veloituksetta tähän otteluun

Otteluisäntä: Jyväskylän yliopisto

Kevään edistyminen on luettavissa myös Futsal-Liigan ottelukalenterista, sillä lauantaina on vuorossa Kampuksen Dynamon viimeinen runkosarjan kotiottelu kaudella 2014-15. KaDy on nähtävissä tämän ottelun jälkeen seuraavan kerran Monnarin parketilla huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin pelataan puolivälierien ensimmäiset ottelut. Nyt on kuitenkin siis vielä jaossa runkosarjan pisteitä ja vierailulle Jyväskylään saapuu valkeakoskelainen Mad Max.

ENNAKKOASETELMAT

Viime viikonlopun ottelutulokset tiesivät KaDyn osalta sitä, että mahdollisuudet runkosarjan voittoon ovat enää teoreettiset. Dynamo on toki ainoastaan kolme pistettä perässä kärkijoukkue Sieviä ja kumpaisellakin on pelaamatta vielä kaksi ottelua, mutta KaDyn maaliero on ratkaisevasti heikompi ja SiFun sortuminen pistemenetyksiin kummassakin kamppailussaan on hyvin epätodennäköistä. Toisaalta sarjan kakkostilaan Dynamolla on hyvin vankka ote ja sen varmistamiseen riittänee jo voitto lauantain ottelusta, sillä kolmen pisteen päässä tulevan Ilveksen maaliero on 16 yksikköä KaDyn vastaavaa kehnompi.

Myös Mad Maxin kausi näyttää jatkuvan vielä runkosarjan jälkeenkin, sillä mitä ilmeisimmin koskilaiset päätyvät sijalle 11 ja puolustavat sitä myöten liigapaikkaansa karsintaotteluissa Futsal Ykkösen toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. "Maxit" ovat pitkän linjan tekijä suomalaisessa futsalissa ja KaDyn kanssa he ovat ennättäneet olemaan vastakkain liigakentillä jo toistakymmentä kertaa. Huomiolle pantavaa on se ettei Dynamo ole hävinnyt näistä otteluista yhtäkään: ensimmäisen yhteisen liigakauden ottelut päättyivät tasureihin ja sen jälkeen pelatuista yhdestätoista kamppailusta jokaisen lopputuloksena on ollut KaDyn voitto. Kuluvan kauden syyskierroksen ottelun Valkeakoskella vei Dynamo nimiinsä melkoisten maalihurjasteluiden päätteeksi luvuin 5-10.

Edellä mainitun keskinäisten otteluiden rekordin ohella tilastoniilot kiinnittävät lauantaina huomionsa siihen, kuinka Miika Hosio tällä kertaa maalinteossa onnistuu. GFT- ottelussa runkosarjan piste-ennätyksen nimiinsä ottanut "Maagi" on tunnetusti merkkauttanut tilillensä maalin jokaisessa kauden kilpailullisessa ottelussaan ja nyt lisäpontimena on rikkoa runkosarjan yhden kauden maaliennätys. Toistaiseksi ennätyslukemana ovat Sievin Joni Pakolan viime kaudella työstämät 31 maalia, josta Hosio on yhden osuman päässä.

KaDy vs Mad Max kautta aikain (Futsal-Liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

11 voittoa, 2 tasapeliä, 1 tappio (maaliero 61-35)

ERIKOISTA

SoVo-ottelun tapaan olemme tarjonneet myös tämän ottelun pääsylippuja junioriseuroille edelleen myytäväksi. Tätäkin tempausta mahdollistamassa ja KaDyn mukana junioriurheilua tukemassa ovat tällä kaudella olleet seuraavat yhteistyökumppanit:

Autokoulu Freeroad
Parturi-Kampaamo Pekankulma
Rakennus ja Saumaus Sälli Oy
Tikka Spikes Oy
Tilitrio Oy

SEURAA TÄTÄ

markus.jpgKuluvan kauden KaDy-tulokkaista on eniten vastuuta kentällä saanut 21-vuotias Markus Rautiainen. 1 vs 1- tilanteissa omimmillaan olevan "Petäjäveden pikajunan" parhaat pelivuodet ovat vielä edessäpäin ja talven mittaan ilmennyt kehitys lupaa myönteistä Dynamon liigajoukkueen jatkuvuudelle. Runkosarjassa toistaiseksi tehot 3+2 keränneeltä "Marchisiolta" nähtäneen haastoja sekä nopeita laukauksia taas lauantaina.

Kadyfutsal.net poimi Markuksen alkuviikosta pieneen tenttiin:

Olet nyt ensimmäistä kauttasi KaDyn mukana - minkälainen lajitausta sinulla on?

- Takavuosina pelasin junnujen piirisarjoja ja edelliset kaksi kautta menivät Futsal Kakkosessa (2012-13 PetPet, 2013-14 LPK).

Miltä liigavauhti on tuntunut ja miten kausi kaikkinensa sujunut omalta kohdalta? Oliko joitain henkilökohtaisia tavoitteita kauteen lähdettäessä?

- Ei ole suurempia ongelmia liigavauhtiin tottumisessa ollut. Omalta osaltani kausi on mennyt ihan ok:sti, kun olen pysynyt terveenä, eikä ole mitään isompia loukkaantumisia sattunut. Pelaamaankin olen päässyt suht paljon ainakin siihen nähden, että vasta ensimmäinen KaDy-kausi menossa. Henkilökohtainen tavoite, eli pistetilin auki saaminen onnistui sekin.

Kuinka näet omat vahvuudet ja selkeimmät kehityskohteesi? Millä osa-alueella olet kuluvalla kaudella eniten kehittynyt?

- Omina vahvuuksinani pidän 1vs1- tilanteita ja laukausta. Puolustaminen sekä tilanteiden ennakointi ja lukeminen ovat puolestaan suurimpina kehityskohteina. Viime syyskuuhun verrattuna on kehitystä tullut varmaan tasaisesti kaikilla osa-alueilla.

Kohtapuoliin alkavat ns. tosipelit - mitkä ovat odotukset loppukaudelle?

- Puolivälieriin lähdetään vielä jonkinasteisessa ennakkosuosikin asemassa, mutta viimeistään siitä eteenpäin tulee olemaan äärimmäisen tiukkoja pelejä, jotka saattavat kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Toivottavasti mennään mahdollisimman pitkälle ja tottakai sitä haluaa itsekin noissa peleissä kentällä olla.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.