06.03.2015 ENNAKKO: KaDy-hirviö GFT:n vieraana
18.6.2019 22:12 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: KaDy-hirviö GFT:n vieraana

06.03.2015

Futsal-Liiga, 20. kierros
Golden Futsal Team – KaDy
La 7.3. klo 15.00
Leppävaaran liikuntahalli, Espoo

Maukkaan voiton arkkivastustaja Ilveksestä napannut KaDy matkustaa lauantaina Leppävaaraan Golden Futsal Teamin vieraaksi. Odotettavissa on jännittävä eikä kummankaan joukkueen kannalta turhan helppo kohtaaminen: vaikka GFT:n liigataival on mennyt hieman odotettua heikommin, maajoukkuetähti Panu Aution johtamalla espoolaisryhmällä riittää niin kokemusta kuin taitoakin. Leppävaaran liikuntahalli on lisäksi ollut KaDy-hirviölle kohtuuttoman hankala ympäristö: runkosarjassa KaDy ei ole koskaan voittanut GFT:tä vieraissa, ja edellisen kerran punamustat ovat pelmuuttaneet Leppävaarassa verkkoa marraskuussa 2011.

kady-gft-panu.jpg

GFT:n ja maajoukkueen Panu Autio KaDyn vieraana joulukuussa 2014.

Ennakkoasetelmat

Pitkän linjan menestyjäjoukkue GFT on tipahtanut liigan kuutossijalle 30 pisteellä. Edellisessä liigapelissään kultaiset joutuivat taipumaan sarjanousija PP-70:lle, mutta Futsal Cupin Final Four -turnauksessa he pistivät kunnolla kampoihin Ilvekselle ottelussa, joka ratkesi tamperelaisten eduksi vasta pilkkukisassa. Pudotuspeleissä kovaa valuuttaa oleva neljän kärki lienee karannut ”Geftin” ulottumattomiin, mutta toisaalta se ei ole vaarassa tippua kahdeksan parhaan joukosta. Ilmaiseksi GFT ei KaDylle ensimmäistä runkosarjavoittoa Leppävaarassa silti tule antamaan, siitä pitänevät huolen Espanjan ja Venäjän kierrokseltaan palanneen Aution lisäksi esimerkiksi maajoukkuemaalivahti Antti Koivumäki ja ex-KaDy ”Känä” Miettinen.

KaDy voitti keskiviikkona kotonaan Suomen mestarin ja tuoreen cup-mestarin, Ilves FS:n. Intensiivisen pienten marginaalien voiton järjesteli kotimaan parketeille palannut Mikko ”Komik” Kytölä, ja sen myötä KaDy pitää tälla hetkellä sarjan piikkipaikkaa. Huipulla on kuitenkin ahdasta: voittaakseen runkosarjan Dynamo tarvitsee kaikki tarjolla olevat pisteet, ja siinäkin tapauksessa Sievi pysyy edellä, ellei menetä ainakin kahta pistettä Ilvekselle tai jollekin heikommin menestyneistä loppukauden vastustajistaan (SoVo, PS Villa, Mad Max).

Dynamon pitkäaikainen maalivahti Niila-Ville ”Nippe” Laitinenparantelee edelleen alkuvuodesta saamaansa jalkapöydän murtumaa, mutta Henri ”Enrico” Hytönen on hoitanut viime viikkoina mainiosti tonttinsa: ensin kaksi nollapeliä, sitten Ilveksestä torjuttu voitto, jonka kaksi takaiskumaalia eivät menneet maalivahdin piikkiin.

KaDy pystyykin siis peluuttamaan Espoossa kutakuinkin parhainta kokoonpanoaan, minkä lisäksi päävalmentaja Tero ”Q” Kelhälällä on halutessaan mahdollisuus ajaa sisään uusia ketjutuksia pudotuspelien alla. Ilveksen maajoukkuemiehiä vastaan Kelhälä sijoitti kaikki omat ”saliharrinsa” – Mikko ja Jukka Kytölän, Miika Hosion ja Arash Muridiyazdin – samaan kentälliseen, ja epäilemättä niin punamustaa yleisöäkin kuin vastustajia kiinnostaa, jaetaanko maajoukkuemiesten tuomaa vaarallisuutta jossain vaiheessa jatkavaan ketjuun vai otetaanko heidän yhteispelistään jatkossakin kaikki irti ketjuna.

Seuraa tätä

Sievin Nikola Erceg rikkoi viime kaudella ”Komik” Kytölän tehopiste-ennätyksen 51 pisteellään (19+32). ”Maagi” Hosio on tehnyt jokaisessa kauden ottelussaan maalin ja uhkaa vääjäämättömästi Ercegin ennätystä tehoin 28+21. GFT pyrkii varmasti pelaamaan puolustuksen kautta ja ehkäisemään kaikenlaisen maali-iloittelun omassa päädyssään, mutta jos syötöt napsahtelevat kohdalleen ja ruuti on kuivaa, ”Maagi” voi kaapata ennätystittelin itselleen jo espoolaisten kustannuksella. Myös liigan maaliennätys on Hosion vire huomioiden vaarassa: hieman epäluotettavasti dokumentoitu Futsal-Liigan kansanperinne pitää Joni Pakolan Sieville viime kaudella tehtailemaa 31 maalia tähän mennessä kovimpana saavutuksena maalinteon saralla.

kady-gft-hosio-tykittaa.jpg

Tsippaako "Maagi" jälleen pallon Antti Koivumäen taakse? Entä paukkuvatko ennätykset?

Edellinen kohtaaminen

KaDy–GFT 13.12.2014 5–2

KaDy vs GFT kautta aikain (Futsal-Liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

7 voittoa, 1 tasapeli, 7 tappiota (maaliero 43–42)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat