18.02.2015 ENNAKKO: PM-pokaali jaossa Monnarilla keskiviikkona
18.6.2019 22:03 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: PM-pokaali jaossa Monnarilla keskiviikkona

18.02.2015

kady-logo300px.png

lpk_logo_pieni.jpg

Futsalin Keski-Suomen piirinmestaruusfinaali

KaDy – Lohikosken Pallokerho (LPK)

ke 18.2.2015 klo 19:30

Monnari, JKL

Liput: 5/3 € (KaDy:n kausikortilla ilmaiseksi)

Keski-Suomen piirinmestaruudesta pelataan nyt kolmantena perättäisenä kautena. Nykysääntöjen mukaan piirin Liigassa pelaavat joukkueet (KaDy ja Riemu) ratkovat keskenään yhden finaalipaikan ensimmäisessä sarjakohtaamisessaan, kun taas piirinsarjalaiset pelaavat useamman kierroksen Piiricupia, jonka voittaja pääsee haastamaan liigajoukkueen.

Vuonna 2013 KaDy sai vastaansa Piiricupissa yllätysvoittoon kavunneen KaDy III:n, mutta vuosi sitten vastustaja oli sama kuin tänään: LPK. KaDy on selvittänyt molemmat PM-finaalinsa oletettua niukemmin 4–2-lukemin, vaikkei ”asennevammasta” ainakaan viime vuoden jatkoajalle venyneessä mittelössä ollut jälkeäkään. Nämä ovat otteluita, joissa isommalla on vain hävittävää ja alasarjalaisella vain voitettavaa.

arash-onatsu.jpg

Timo Onatsu, Arash Muridiyazd ja PM-pokaali helmikuussa 2014.

Ennakkoasetelmat

Dynamo sai tappioputkensa katki lauantaina liigajumbo PS Villan kustannuksella, mutta puolustuspelin pitävyys oli edelleen koetuksella. Hieman paremmilla pompuilla hyvinkääläiset olisivat voineet tuplata kolmen tehdyn maalin saldonsa, joskaan kotivoitto ei todella uhattuna ollut ottelun aikana. Oman pään tiivistys ja nollapeli lienevät mielekkäitä tavoitteita keskiviikolle, sillä LPK:nkin riveissä on kelpo pelaajia, joita taatusti motivoi Liiga-KaDyn haastaminen.

Tismalleen viime kauden tapaan KaDy:n otteluruuhka alkukeväästä hellitti siksi, että Futsal-Cupissa tuli aikainen lähtö laulukuoroon. Siten ylimääräinen arvo-ottelu sopii otteluohjelmaan mainiosti, semminkin kun sairastupa on tyhjentynyt lupaavaa tahtia. Keskiviikkoillan taistelun pokaalista missaavat loukkaantumisten vuoksi vain Nippe Laitinen ja Juho ”Lopsi” Rinne. Muuten puna-mustat saavat täyden pakan kasaan. Mikko Kytölän pelilupa Italiasta ei vielä ole faksautunut Suomeen asti, mutta asiantilaa tarkastellaan varmasti alkuiltaan saakka.

LPK on kyntänyt Keski- ja Itä-Suomen Kakkosessa tasaisen harmaasti miehittäen parhaillaan 5. sijaa kahdeksan joukkueen lohkossa. Ykköseen paluu jäänee siis heille haaveeksi tänäkin keväänä, mutta balsamia haavoihin suo Piiricupin finaalin voitto Joutsassa loppiaisena kaavalla ”tappioasemasta rinnalle ja ohi”.

Tarkempaa historiallista analyysia KaDy:n ja LPK:n suhdanteista Jyväskylän futsalin historiassa voi käydä lukemassa vuoden takaisesta otteluennakostamme.

Seuraa tätä

huge.jpgSeurojen välillä on Jyväskylän futsalhistorian aikana ollut jonkin verran pelaajaliikennettä, josta merkittävimpänä esimerkkinä tietysti Kimble Tolvasen kaappaus vuonna 2010. KaDy:ssa pelaa tänä vuonna kaksi pelaajaa, jotka edustivat vielä viime kaudella LPK:ta: Juha ”Hugenot” Huusko (vas.) ja Markus ”Rage” Rautiainen(oik.) liittyivät KaDy:n treenirinkiin jo kesällä ja tienasivat tryout-näytöillään sopimukset mieheen. Entisiä joukkuetovereita vastaan löytynee Monnarin parketilla erityislataus.

Maalivahtivajauksesta markus.jpgkärsivä KaDy oli saada LPK:n ykkösveskari Aake ”ticô” Partion lainalle loppukaudeksi tai edes yhteen otteluun, mutta tämä ei lopulta toteutunut kummassakaan muodossa. Näin ollen Partio edustaa loppukaudenkin LPK:ta ja saa keskiviikkona muistojensa kultarasiaan yhden erityisen hikisen iltapuhteen, johon saattaa sisältyä useammankin ”mintun” poimiminen selän takaa maaliverkoista.

Niin ikään KaDy-luotsi Tero Kelhälätunnetaan entisenä LPK:laisena, sillä hän valmensi LPK:ta paitsi viime kauden 2013–14 myös Futsal-Ykkösessä ennen siirtymistään KaDyyn kesällä 2008. Samanaikaisesti kun ”Quelhis” keittelee kyysoppaa ex-joukkueensa päänmenoksi, tarkkailee hän taatusti valmennusryhmänsä avustuksella, josko vastustajan riveissä ilmenisi talenttia kuluvan kilpakauden jälkeisille tryout-kutsuille.

Kelhälä istui KaDyfutsal.netin piinapenkkiin vastailemaan kiperiin kysymyksiin keskiviikkoillan PM-finaalista.

KaDyfutsal.net: – Edessä piirinmestaruusottelu: parempi liigajoukkue vs. Piiricupin voittaja. Mitkä ovat perustelut lähtökohdiltaan näin epätasaiselle matsille? Mitä mikäkin osapuoli tästä kostuu?

Kelhälä: Nyt kun lasarettitilanne alkaa helpottaa, niin ottelu toimii Dynamon pelaajille hyvänä näytönpaikkana viikonlopun liigaottelua varten (su 22.2. PP-70 vieraissa). Kokeilemme eri ketjutuksia ja pelaamme leveällä materiaalilla. – Piiricupin voittaja puolestaan haluaa varmasti haastaa KaDyn piirinmestaruudesta. LPK:sta löytyy taitavia nuoria pelaajia, jotka halutessaan voivat olla tulevaisuuden liigapelaajia.

– Ottelulla on myös merkitys piirin ja Keski-Suomen futsaltoiminnalle. On erittäin hyvä, että cup-systeemistä johtuen piirinmestariksi voi nousta alemman sarjatason joukkue. Piiricupin suurin kannuste lienee juuri mahdollisuus päästä haastamaan liigajoukkue.

johto-kelhis.jpg

KaDyfutsal.net: – Lähteekö KaDy matsiin kakkoskokoonpanollaan? Annetaanko vähemmän pelanneille näytönpaikka? Vai onko tarkoitus hioa ykköskokoonpanoa tulevia liigamatseja varten?

Kelhälä: – Kokeilemme uusia variaatioita ja kaikki kokoonpanoon nimettävät pääsevät pelaamaan. Liigan ja Kakkosen valtavasta tasoerosta huolimatta nämä ottelut ovat viime vuosina olleet tuloksellisesti tasaisia, joten aliarviointiin ei ole varaa.

KaDyfutsal.net: Olet vanha LPK:lainen itsekin. Kummalle seuralle sydän sykkii? Fanimme vaativat totuuden!

Kelhälä: – Hienoja muistoja löytyy molemmista joukkueista niin pelaajana kuin valmentajana. Pelaajana sain kokea hienoimmat muistot KaDyn liiganousun varmistuessa. Valmentajana toistaiseksi hienoimmat muistot ensimmäisestä SM-hopeasta sekä viime vuoden tiukasta piirinmestaruusfinaalista, jota venyi jatko-otteluun saakka.

Aiemmat viralliset kohtaamiset (Futsal-Ykkönen 2007–08 ja PM-finaali 2014)

KaDyn saldo: 2 voittoa, 1 tappio, maaliero 16–10

Joukkueiden tiet piirinmestaruusfinaaliin:

15.10.2014 KaDy – Riemu 6–3 (3–0)

(ottelu oli samanaikaisesti liigan runkosarjan ottelu)

29.11.2014 Riemu II – LPK 2–8 (0–4)

6.1.2015 JoSePa – LPK 5–6 (3–2)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat