12.02.2015 Mikko Kytölä palaa KaDyyn!
18.6.2019 21:54 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Mikko Kytölä palaa KaDyyn!

12.02.2015

komik_mainos2015-nettiin.jpg



KaDy:n monivuotinen tähtipelaaja ja kapteeni Mikko ”Komik” Kytölä (30)
on palaamassa Dynamon paitaan 1,5 Italiassa vietetyn ammattilaisvuoden jälkeen. Kytölä on irtisanoutunut ammattilaissopimuksestaan yhteisymmärryksessä Serie A2:n putoamistaisteluun jumiutuneen Gruppo Fassinan kanssa ja liittynyt KaDy:n treenirinkiin keskiviikkona Salon-maaotteluiden jälkeen.

Peliluvan saapuessa Italian jalkapalloliitosta muutaman viikon sisällä KaDy saa aivan huipputason vahvistuksen kevään ratkaisupeleihin. Kytölä on mukana seurassa myös osa-aikaisena valmentajana: hänen päävastuualueensa on KaDyn yhteistyöjunioriseurojen futsalvalmennus.

”Uskon, että KaDy voittaa mestaruuden”

– Nyt oli aika palata hetkeksi kotiin, koska ”Hirviö” teki tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä, kuten Italiassa sanotaan, veistelee Kytölä hymynkare huulillaan paluupäivänään Jyväskylään.

– Hienoa olla täällä taas! Uskon, että voitamme tänä keväänä Suomen mestaruuden, mutta se vaatii uhrauksia. Se vaatii entistä parempaa harjoittelua, positiivista ilmapiiriä ja sitä, että me kaikki sitoudumme yhteiseen päämäärään ja ymmärrämme oman roolimme tässä projektissa.

– Monnarilla tullaan näkemään Suomen parasta futsalia kautta aikojen, joten kannattaa ehdottomasti tulla lehtereille kun KaDy pelaa! Kytölä lupaa.

komikpytyt.jpeg

"Suomen, ehkä jopa Pohjoismaiden paras”

Erittäin hyvä uutinen valmentajan näkökulmasta, innostuu jo vuosina 2008–12 Kytölää valmentanut Tero Kelhälä. – Hän tekee joukkueesta kuin joukkueesta paremman monipuolisella panoksellaan ja on treenannut kadylaisten kanssa useilla maajoukkueleireillä myös Italian-vuosinaan.

Hänet on valittu kahdesti perättäin Suomen parhaaksi futsalpelaajaksi, eikä suotta. Joulukuun PM-turnaus osoitti, että Suomen ykkösketju oli taktisesti ja kokonaisvaltaisesti selvästi edellä muita pohjoismaita. En ota kantaa muiden skandinaavien yksilöihin, joita en tunne niin läheltä, mutta ”Komik” voi olla jopa Pohjoismaiden paras kenttäpelaaja, Kelhälä puntaroi.

Pelilupa Italiasta voi vielä viipyä

Kansainvälistä edustusoikeuden siirtoa on haettu Italian liitosta ennen kansainvälisen siirtoikkunan sulkeutumista (15.2.). Pelilupa Italian päästä saattaa vielä viipyä 1–3 viikkoa; sen jälkeen KaDy voi tehdä nopeastikin viimeiset edustusoikeuteen tarvittavat toimenpiteet kuten rekisteröitymismaksut. Todennäköisesti ”Komikia” ei siis nähdä vielä lauantain 14.2. kotiottelussa, mutta siitä seuraavat liigaottelut (su 22.2. PP-70; ke 4.3. Ilves FS) ovat jo mahdollisia.

Suuri rooli Italian-joukkueissa

Kahdella Italian-kaudellaan Kytölä ei ollut kovasta sarjatasosta huolimatta mikään rivipelaaja, vaan molemmissa seuroissaan joukkueen kantavia voimia. Kaudella 2013–14 hän oli veljensä Jukka Kytölän rinnalla suuressa roolissa ASD Futsal Tridentinan punnerrettua Serie A2:n säilymiskarsintoihin ja siellä ratkaisevaan voittoon. Roveretoa kotiluolanaan pitäneessä Tridentinassa Mikko kantoi kapteenin nauhaa koko kauden ja molemmat veljekset oppivat nopeasti italian kieltä.

Kaudella 2014–15 Mikko siirtyi pykälää kovempana pidettyyn Gruppo Fassinaan, jonka kausi on kuitenkin ollut kokonaisuudessaan pannukakku: Fassina miehittää lohkonsa jumbosijaa kahdeksan kierrosta ennen sarjan loppua. Kytölän rooli ja vastuu joukkueen pelaamisessa on ollut Koillis-Italian Venetossakin suuri ja hän on ollut joukkueensa toiseksi paras maalintekijä 8 maalillaan. Edelliskaudella ”Komik” osui 14 kertaa Tridentinan paidassa.

Todellinen KaDy-ikoni

Kytölää voidaan pitää todellisena Dynamo-ikonina, sillä hän liittyi seuran futsal-edustusjoukkueeseen jo 2004, jolloin KaDy oli juuri noussut piirin II divisioonaan. Hän oli suuressa roolissa, kun Dynamo nousi keväällä 2007 valtakunnalliseen Ykköseen ja keväällä 2009 Liigaan. Ensimmäisen liigavuotensa jälkeen Kytölä nousi Suomen maajoukkuerinkiin ja on nykyisen maajoukkueen ehdottomia avainpelaajia.

”Komikilla” oli suuri panos KaDy:n saavuttaessa SM-hopeaa 2011 ja 2012 sekä pronssia ja Cup-mestaruuden keväällä 2013. Neljänä liigakautenaan Komik pelasi loukkaantumisten sävyttämänäkin 74 ottelua KaDy-paidassa tehden niissä peräti 73 maalia. 42 pelaamassaan maaottelussa hän on viimeistellyt hulppeat 20 maalia, joista viimeisimmät kaksi Montenegroa vastaan tammikuussa veivät Suomen EM-karsintojen Main Roundille.

Mikko Kytölän ja päävalmentaja Tero Kelhälän haastattelut julkaistaan kokonaisuudessaan myöhemmin tänä iltana täällä KaDyfutsal.netissä.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat