01.02.2015 ENNAKKO: tärkeä vääntö Akaassa - livelähetys klo 15:00
SeuraJulkaistu: 18.06.2019 00.00

01.02.2015 ENNAKKO: tärkeä vääntö Akaassa - livelähetys klo 15:00

01.02.2015

Futsal-Liiga, 16. kierros

Leijona Futsal – KaDy

su 1.2.2015 klo 15:00

Toijalan monitoimihalli - LIVENÄ NYT!

Liput: 8/5 €

leijona_logo.jpg

kady-logo300px.png

Aiemmin viikolla kaksi kitkerää kotitappiota kärsinyt KaDy on sunnuntain lumituiskeessa matkannut Toijalan ”Monarille”, missä edessä on klo 15:00 alkaen tiukka ottelu kotijoukkue Leijona Futsalia vastaan.

Lisäys: Ottelu tulee juuri nyt suorana striiminä Tommi Alhon Youtube-kanavalla.

Ennakkoasetelmat

Ennen joulua voitosta voittoon porskuttaneen Dynamon itsetuntoa on koeteltu tammikuussa kunnolla. Aluksi kuntopuntarin ykkösjoukkue, Suomen mittapuulla suurella rahalla koottu Sievin tähtisikermä laittoi kotibunkkerissaan jyväskyläläiset kotimatkalle 7–6-tappio niskassaan. Tätä seurasi kaksi makoisaa, mutta ei suinkaan helpolla irronnutta voittoa ennakolta heikommista Riemusta ja Tervareista. Etenkin puolustuksen pitävyyden kanssa on ollut hälyttäviä ongelmia, vieläpä erityisesti lähes permanenttikokoonpanolla pelanneella ykkösketjulla, jossa ovat kaikki KaDy:n kolme maajoukkuemiestä.

Tammikuun viimeinen viikko toi sitten muassaan ehkä monen vesi kielellä odottaman notkahduksen: Ilves vei Cup-jatkopaikan monnarilta lukemin 2–3 keskiviikkona tasaisessa ottelussa, ja lauantaina oli karun jymy-yllätyksen vuoro, kun kotiotteluaan mielin määrin hallinnut Dynamo kompastui raivokkaasti taistelleen SoVo:n tehokkuuteen: tuloksena ensimmäinen ”nollan pisteen kotitappio” runkosarjassa kolmeen vuoteen.

Leijona Futsal (Akaa) on Suomi-futsalin uusin vakavasti otettava kärkijoukkue ja mitaliehdokas. Kaksi ensimmäistä liigakauttaan (2012–14) emoseura Kylmäkosken Veikot (KylVe) veti matalammalla profiililla vakiinnuttaen paikkansa korkeimmalla sarjatasolla, mutta viime kesänä alkoi Akaan suunnalta kuulua kummia. Seura on panostanut sekä taustoihin että parketille tuntuvasti hankkien mm. serbialaisen pelaaja-valmentajan Nenad Veljkovićin sekä ”samoilla lennoilla” kaksi selkeää serbivahvistusta, Stefan Krstićin ja Nenad Ran?ićin, joista etenkin jälkimmäinen on osoittautunut aivan erinomaiseksi tehomieheksi akaalaisille. Samanaikaisesti etenkin nuorempien ikäluokkien ”omat miehet” ovat toiminnan ammattimaistuessa kasvaneet pelaajina uudelle tasolle.

Leijonan kausi on kokonaisuudessaan kuitenkin ollut ailahtelevaa, mistä osoituksena yhtäältä komeat kotivoitot GFT:stä ja Ilveksestä, mutta toisaalta mahalasku Cupissa II-divarijoukkuetta vastaan ja muutamia sarjapisteitä maksaneita pahoja notkahduksia liigapeleissä. Viimeksi juuri eilen Leijona palasi yli 500 kilometrin Oulun-matkaltaan tyhjin käsin päästettyään jo avausjaksolla viisi maalia. Tervarit epäsi lopulta kaikki sarjapisteet akaalaisilta 7–6-loppunumeroin.

Seuraa tätä

Sekä KaDy että LeiF ovat kunnostautuneet kuluvalla kaudella maalien mättämisessä. Dynamo johtaa paitsi koko sarjaa myös tehtyjen maalien tilastoa 92 maalillaan (6,13/ottelu). Leijona ei ole paljoa pekkaa pahempi 84 täysosumallaan (5,6/peli). Molemmilla joukkueilla maalintekovastuu on kuitenkin ollut keskitetysti 3–4 pelaajan harteilla, LeiF:illä serbien lisäksi Jussi-Pekka Nyströmin pyssy on paukkunut 18 kertaa verkon perukoille.

Niin ikään puolustuspelin organisointi on haaste, johon molemmat osapuolet tarttunevat vakavilla äänenpainoilla, sillä niin KaDy:n kuin Leijonan päästettyjen maalien lukema huitelee eri sfääreissä kuin muilla kärkijoukkueilla. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa marraskuussa mentiin ajoittain hurlumhein puolelle, mutta ilman ykköspyssyään Maagi Hosiota pelannut KaDy onnistui pitämään pisteet kotona Hirviö-Luolassa maalein 8–6.

enriqo2.jpg

Yhteistä joukkueille on vielä yksi seikka: molemmat lähtevät iltapäivän taistoon ilman selkeää ykkösmaalivahtiaan. Leijonan kokenut mutta ailahteleva Tuomas Kallioinen on usein juottanut KaDy:lle katkeraa kalkkia Ilves-paidassa; tänään hän kärsii pelikieltoa myöhästyneestä taklauksesta Sievi-matsissa saamansa ulosajon seurauksena. Dynamon Nippe Laitinen puolestaan sai sellaisen varvasmurtuman derbyssä Riemua vastaan, että paluu parketille aktualisoitunee aivan aikaisintaan maaliskuussa. KaDy voi lähteä otteluun luottavaisin mielin ”Enrico” Hytönen (kuvassa) tolppien välissä, kun taas Leijona-uunilla KaDy-laukauksia yrittänee blokkailla Juho Laine. Puolustuksen tiivistämisen ohella maalivahtien välinen taisto voikin olla se viimeinen edge, joka kääntää ottelun jommankumman voitoksi – toivottavasti tälläkin kertaa Dynamon.

Samaan kellonaikaan pelataan Espoon Leppävaarassa toinen kärkiottelu GFT – Sievi, jonka lopputulos yhdessä LeiF – KaDy -matsin kanssa määrää, millaisessa sarjatilanteessa Futsal-Liiga vetäytyy viikon maaottelutauolle.

Aiemmat kohtaamiset KaDy – KylVe

(Cup 2004, Ykkönen 2008–09 ja Liiga 2012–14)

KaDyn saldo: 7 voittoa, 1 tappio, maaliero 53–32

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.