17.01.2015 Suomi EM-karsinnoissa jatkoon Mikko Kytölän maaleilla
18.6.2019 21:38 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Suomi EM-karsinnoissa jatkoon Mikko Kytölän maaleilla

17.01.2015

Suomi voitti futsalin EM-esikarsinnassa lauantain ratkaisuottelussa Podgoricassa isäntämaa Montenegron 2-0 (1-0).

Suomen molemmat maalit viimeisteli komeasti KaDy:n kasvatti Mikko Kytölä. Ensimmäinen maali syntyi juuri ennen puoliaikaa Panu Aution aloittamasta vaparikuviosta; Kytölä hiippaili hieman keskelle laidasta ja pääsi pyssyttämään komealla vedolla avausmaalin.

Hyvän ensimmäisen jakson jälkeen Suomi joutui toisella jaksolla hieman peruuttelemaan ja Montenegro sai muutaman maukkaan tilanteen aikaiseksi, mutta Juha Ojanperän vartioima maali säilyi koskemattomana. Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 36:00 kun KaDy-maalipyssy Miika Hosio riisti hyvällä sykkeellä pallon hyökkäyspäässä ja tsippasi Mikko Kytölälle avopaikkaan. "Komik" ei erehtynyt vaan pamautti pallon vuoren varmasti maaliin ja Suomen jatkokarsintaan Puolaan.

komik.jpg

Vielä toissakaudella KaDy:n paidassa kapteenina viilettänyt Mikko Kytölä oli heti ottelun jälkeen Huuhkaja-TV:n haastateltavana

- Aivan mahtavat fiilikset, ei voi sanoin kuvailla, "Komik" kertasi tuoreeltaan tunnelmiaan.

Suomen ensimmäinen maali tuli hieman onnellakin.

- Vaparikuviossa vastustaja puolusti hieman huonosti ja päästiin siitä vähän kuin varkain tekemään maali.

Ottelu oli Kytölän mielestä kokonaisuutena kaksijakoinen.

- Ensimmäinen jakso oli ihan täysin meidän hallinnassa. Olisi voitu tehdä pari maalia lisää. Toisella jaksolla sitten peli oli vähän jäissä, en tiedä miksi. Mutta lopulta selvittiin hieman säikähdyksellä siinä. Vastustaja ei nyt ollut mitään maailmanluokkaa mutta nollapeli maalivahdille on aina loistava suoritus, "Komik" suitsutti Suomen maalivahtiduoa (Juha Ojanperä - Juha-Matti Savolainen), joka ei päästänyt turnauksessa maaliakaan.

- Yhteishenki on nyt hyvä. Pelin taktiset ulottuvuudet ja yhteispeli on meidän vahvuudet jatkossa, yhteensä neljä maalia turnauksessa viimeistellyt Kytölä luotasi lopuksi tulevaan.

Suomen ykkösnyrkki M. Kytölä - Hosio - Autio - Jukka Kytölä oli rautaa koko EM-alkukarsinnan hoitaen oman osuutensa puhtaasti maalierolla 10-0. Kun vielä kakkosketju hoiti osuutensa pitäen nollat kolmessa ottelussa molempiin päihin, voitti Suomi karsintalohko B:n puhtaalla pelillä.

Suomi jatkaa EM-karsinnan pääkierrokselle, joka pelataan Puolassa 18. - 21. maaliskuuta. Vastaan asettuvat isäntämaa Puolan lisäksi puolustava Euroopan mestari Italia sekä Valko-Venäjä; kaikki kolme maata ovat rankingissa esikarsintakierrokselta aloittanutta Suomea edellä (Italia 4., Valko-Venäjä 24., Puola 36., Suomi 53.).

Turnauksen lopulliset taulukot löytyvät UEFA:n sivuilta.

Suomen joukkuueen tilastot ja statistiikat UEFA:n sivuilla.

Futsalin EM-karsintaa, Podgorica

Suomi - Montenegro 2-0 (1-0)
1-0 19:39 M. Kytölä (Autio)
2-0 36:00 M. Kytölä (Hosio)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat