08.01.2015  Ranska voitti maaottelut - "KaDy-ketjulle" maaleja
SeuraJulkaistu: 18.06.2019 00.00

08.01.2015 Ranska voitti maaottelut - "KaDy-ketjulle" maaleja

08.01.2015

Dynamon Arash Muridiyazd, Jukka Kytölä ja Miika Hosio pääsivät jälleen kv-parketeille, kun Suomen futsal-maajoukkue matkusti Ranskaan pelaamaan kaksi maaottelua isäntämaata vastaan. Tuplamaaottelu toimi kenraaliharjoituksena ensi viikolla alkavia EM-karsintoja varten, ja ennakot vahvasti pelaavista ja taitavista ranskalaisista pitivät kutinsa: Ranska vei ensimmäisen pelin lukemin 5–2 ja toisen 5–4.

Ensimmäinen ottelu pelattiin tiistaina 6.1. Alsacen Sélestatissa 2300 katsojan edessä. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin heikko Suomi, pätevämpi Ranska ja neljä osumaa vierasjoukkueen verkkoon. Toisen puoliskon alussa Mikko Kytölä iski maalin veljensä ”Kajukin” antamasta kulmasta, ja ajassa 36.50 ”Maagi” Hosio tsippasi tilanteeksi jo 4–2. Toiseksi viimeisellä minuutilla peli olisi vielä voinut kääntyä, mutta ”Kajukin” laukaus kimposi tolpasta isännille, jotka tekivät viidennen maalinsa tyhjiin.

Seuraavana päivänä pelattiin Mulhousessa. Vaikka Ranska aloitti jälleen vahvasti ja meni nopeasti 2–0-johtoon, Suomi sai edellisiltaa nopeammin otteen pelistä. Ensin maalasi Ilveksen Jani Korpela, sitten taikuri Hosio upealla saksipotkulla. Molemmat joukkueet onnistuivat ensimmäisellä puoliskolla vielä kerran; Suomen kolmannen maalin teki kapteeni Panu Autio ”Komik” Kytölän syötöstä. Toisella puolella isännät karkasivat jälleen kahden maalin johtoon, eikä Suomi päässyt enää Antti Teittisen loppuhetkien kavennusta lähemmäs tasoitusta.

Seuraavan kerran ”Saliharrit” joutuvat tuleen jo ensi viikolla. EM-karsinnat alkavat Montenegron Podgoricassa 12.–19.1. pelattavalla turnauksella, jossa Suomi kohtaa ensin Walesin 14.1., sitten Kyproksen 15.1. ja lopuksi Montenegron 17.1.