18.12.2014 ENNAKKO: Tasaisten pelien TPK saapuu Monnarille
18.6.2019 21:29 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Tasaisten pelien TPK saapuu Monnarille

18.12.2014

Futsal-Liiga, 11. kierros
KaDy–TPK
La 20.12.2014 klo 17.00
Monnari, JKL
Liput: 7/4 €; kausikortit: 50/30 €

Otteluisäntä: Shaker

Kymmenen voittoa kymmenessä pelissä napannut Dynamo isännöi joulunaluspelissäTPK:ta. Siinä missä KaDy saapuu puolimatkan krouviin askeleen tai pari muita kärkipään joukkueita edellä, turkulaiset ovat jääneet jälkijoukon tuntumaan. TPK:lla nyt hallussa oleva 8. sija oikeuttaisi viimeiseen pudotuspelipaikkaan, joten joukkue haluaa varmasti viedä Jyväskylästä kaiken mitä irti saa.

Ennakkoasetelmat

Keväällä mitaleitta jäänyt KaDy sijoitettiin kauden alla haastajien ja mustien hevosten luokkaan. Tuleville kuukausille on varattu kiperiä vieraspelireissuja esimerkiksi Sieviin, Ouluun, Espooseen ja Turkuun, mutta syyskausi on osoittanut, että KaDy-hirviö pystyy haastamaan – ja voittamaan – kenet tahansa. Toistaiseksi testaamatta on vain TPK:n kunto.

kady-riemu-2014_2-800px.jpg

Punamustat ovat kulkeneet syyskaudella voitosta voittoon. Kaatuuko vielä 11. liigajoukkue lauantaina?

KaDy-hirviön viikko on ollut puuhakas: ensin Monnarille saapui lauantaina espoolainen GFT, sitten Dynamo matkusti arki-illaksi Valkeakoskelle Mad Maxin vieraaksi. Etenkin jälkimmäinen peli vei punamustien avauskentällisen AkhawanHosio–Kytölä–Muridiyazdmaalirietastelun aivan uudelle tasolle: nelikko iski yhteensä tehot 9+6. Lukemin 5–10 päättynyt ottelu aiheutti KaDy-kannattajille kuitenkin myös sydänmentykytystä, kun ”maxit” onnistuivat rokottamaan vieraitaan muutamassa minuutissa peräti neljällä maalilla.

Dynamo ei siis ole päässyt kokonaan eroon alkukautta vaivanneista puolustuspään ongelmista. TPK:ta vastaan ennakkosuosikin onkin syytä pysyä hereillä. Vaikka turkulaiset ovat napanneet toistaiseksi vain kaksi täyttä voittoa, he ovat taistelleet varsinaisella peliajalla huomattavan määrän tasapelejä, ja jatko-ottelutkin ovat olleet tiukanpuoleisia. Viimeisimmässä kotiottelussaan TPK taipui GFT:lle vasta pilkkukisassa. Edellisellä Jyväskylän-retkellään TPK rosvosi silloisen isäntäjoukkue Riemun hurjan takaa-ajon jälkeen joukkueiden sarja-avauksessa.

Edellisen kerran KaDy ja TPK kohtasivat punamustille aina nihkeässä Samppalinnassa helmikuussa, jolloin TPK vei pisteet Cuong Tranin ja Kari-Pekka Koivusen johdolla. Keväällä TPK joutui säilyttämään sarjapaikkansa karsintojen kautta. Sarjakärjeltä viedyt pisteet olisivat kovaa valuuttaa kilpailussa tämän kauden pudotuspelipaikasta.

Seuraa tätä

KaDyn ykkösketjun merkitystä ei kotiyleisölle tarvitse enää alleviivata. ”Maagi” Hosio hurautti viikolla liigan tehopörssin kärkeen ja on kapteeni ”Kajuk” Kytölän ja ”Ara” Muridiyazdin ohella ollut vauhdissa myös maajoukkueessa. Näitä miehiä Monnari seuraa joka tapauksessa.

”Jatkava” kentällinen sen sijaan on jonkinasteinen kysymysmerkki. ”Kimble” Tolvasen, ”Kaihlos” Kaihlajärven ja ”Jekku” Keskisenviimeaikaiset lasarettivierailut ovat antaneet uusille tulokkaille näytönpaikkoja. Markus Rautiainen käyttikin hyvin tilaisuutensa GFT:tä vastaan ja huudatti kotiyleisöä laukomalla komean yksilösuorituksen päälle toisen liigamaalinsa. Toinen tulokas José Ignacio Marturet del Río eli ”Nacho” (kuvassa) on TPK:ta vastaan kokoonpanossa viimeistä kertaa ennen paluutaan Espanjaan – nähtäväksi jää, millaiset jäähyväiset meksikolaissyntyinen vahvistus Monnarille heittää!

nacho.jpg

Kohtaamiset kaudella 2013–2014

Futsal-Liiga 2.2.2014 KaDy–TPK 4–0
Futsal-Liiga 1.3.2014 TPK–KaDy 4–1

KaDy–TPK kautta aikojen:
5 voittoa, 3 tappiota, 2 tasapeliä. Maaliero 33–26. Ks. aiemmat kohtaamiset täältä.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat