16.12.2014 ENNAKKO: KaDy illalla Valkeakoskelle Maxien vieraaksi
18.6.2019 13:54 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: KaDy illalla Valkeakoskelle Maxien vieraaksi

16.12.2014

Futsal-Liiga, 10. kierros

Mad Max – KaDy

ti 16.12. klo 20:00

Apian liikuntahalli, Valkeakoski

Liput: 5/3 euroa, alle 12-v. ilmaiseksi.

madmax.jpg.jpeg

kady-logo300px.png

Dynamo matkaa tänään tiistai-iltana Liigan 10. kierroksen otteluun Valkeakoskelle, jossa kapuloita voittamattoman KaDy-Hirviön rattaisiin yrittää asetella yksi Suomi-Futsalin tervaskannoista, Mad Max. Ottelu pyörähtää käyntiin vasta klo 20:00, joten KaDy-sotureilla on edessään pitkä arki-iltapuhde, johon sisältyy lähes 400 kilometriä tien päällä.

Ennakkoasetelmat

KaDy lähtee tiistai-illan rästiotteluun liigan piikkipaikalta toistaiseksi puhtaalla pelillä. Pahimmat kilpailijat Ilves FS ja Sievi ovat hävinneet jo kaksi ottelua kumpainenkin, joten voitolla Dynamo kasvattaisi kaulaansa peräti kuuteen pisteeseen. Niin tai näin, jokainen vieras- ja kotipiste vastustajasta riippumatta voi osoittautua arvokkaaksi keväällä pudotuspelien kotietuja jaettaessa. Kuten päävalmentaja Tero Kelhälälauantaina ykskantaan voitokkaan GFT-ottelun jälkeen totesi, ei KaDy:lla ole edes selkeässä ennakkosuosikin asemassa varaa aliarvioida yhtään tämänvuotista liigavastusta.

Mad Maxin alkukausi on ollut varsin mollivoittoinen. Futsal-Liigassa jo yli kymmenen vuotta yhtäjaksoisesti jauhaneiden koskilaisten suurimmat menestyksen vuodet ovat toistaiseksi takanapäin, sillä viime vuosina ”Maxit” ovat miehittäneet korkeintaan viimeisiä puolivälieräpaikkoja, kaukana valtakunnan terävimmästä kärjestä. Heikohkosta sarjasijoituksesta huolimatta Mad Maxin meno ei kuitenkaan ole ollut aivan luokatonta tilastoista ja ottelukoosteista päätellen: lukuun ottamatta lokakuun paikalliskierroksella kärsittyä murskatappiota Leijona Futsalia vastaan Maxien rekordi tältä syksyltä näyttää enimmäkseen niukkoja tappioita. Erityisesti maalinteko on ollut koskilaisille tervanjuontia. Myös viime kauden keskinäiset kohtaamiset päättyivät molemmat Dynamon hyväksi vain yhden maalin marginaalilla.

Alkukaudesta terveellä 14 miehen kupongilla liima.jpgottelusta toiseen porskuttanut KaDy on sittemmin menettänyt pelaajiaan sairastuvalle, jossa majailevat jo surullisenkin tutusti herrat Kimble Tolvanen, Jegge Keskinen ja Jussi Kaihlajärvi. Lisäksi nopeasti kehittyneet joukkueen kuopuksetMarkus ”Marchisio” Rautiainen ja ”Nacho” Marturet del Río joutuvat jäämään tästä arkimatsista sivuun. Poissaoloista huolimatta KaDy saa asiansa osaavan nipun matkaan ysitien pimeyteen; esimerkiksi kesätreenikauden muille tasoitusta antaen lakeuksilla viettänyt Tuomas Linjamäki (kuvassa) on noussut vaihtopenkiltä viime aikoina oivaan vireeseen. Niin ikään Mad Max kärsii nettisivujensa ennakonperusteella parin avainnimensä poissaoloista, joten siltä osin puntit ovat tasan.

Seuraa tätä

Vaikka illan pääfokus on varmasti nöyrässä pelissä, tärkeiden sarjapisteiden haalimisessa ja sarjataulukon piikkipaikan säilyttämisessä, rohkenee ennen ottelua antautua spekuloimaan myös parilla maukkaalla tilastoputkella. KaDy on voittanut tänä syksynä peräti yhdeksän perättäistä liigaottelua, ja kävi syyskierroksen kahdessa viimeisessä ottelussa tällä viikolla kuinka vaan, jää tilastonikkareille ja lajiniiloille joulun vapaille tarkisteltavaa ja laskeskeltavaa. Dynamo lienee jo nyt hyvin lähellä Futsal-Liigan historian voittoputkiennätystä.

Samanaikaisesti taiturimainen maajoukkuemiehemme Miika Hosio on tehnyt vähintään yhden maalin jokaisessa pelaamassaan liigaottelussa tänä syksynä (7 ottelussa 11 maalia). Tämän upean putken arvoa tuskin himmentää se, että ”Maagilta” jäi muutama viikko sitten pari maalirikasta kotiottelua välistä. Lisäksi taikuri on pelannut viisi hienoa maaottelua ”Saliharrien” ykkösketjussa nakutellen tehopisteitä niin Makedoniaa, Ruotsia kuin Norjaa vastaan. Puolustuspelaamisen mestari Ilves FS onnistui marraskuussa suojelemaan maaliaan Hosion kujeilta ja tulisilta ”mintuilta” peräti viimeiselle peliminuutille saakka; mitenkähän kauan ”Maagilla” mahtaa illalla mennä Mad Maxin maaliverkkojen pöllyttelyyn?

Kohtaamiset kaudella 2013–14

21.11.2013 KaDy – Mad Max 5–4 (4–0)

22.02.2014 Mad Max – KaDy 3–4 (1–0)

KaDy vs. Mad Max kautta aikojen (Futsal-Liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

10 voittoa, 2 tasapeliä, 1 tappio (maaliero 51–30)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat