25.11.2014 "Mr. Ever Present" - lähikuvassa Arash Muridiyazd
18.6.2019 13:45 Uutiset / Jaoston pääsivusto

"Mr. Ever Present" - lähikuvassa Arash Muridiyazd

25.11.2014

ara.jpgArash Muridiyazd jos kuka on KaDy-valmennuksen pyyteetön luottopelaaja jo useamman vuoden ajalta. Viime sunnuntaina tasan sata liigaottelua mittariinsa saanut "Ara" on nimittäin ollut edellisen kerran sivussa Dynamon pelaavasta liigakokoonpanosta lokakuussa 2011, joka merkitsee 77:ää perättäistä pääsarjatason kamppailua. Kiitettävää sitoutumista pelikiellot ja loukkaantumiset viime kausina välttäneeltä tyylikkäältä taiturilta: Arash on kirjaimellisesti "ever present" - aina paikalla!

Kuudetta kauttaan KaDyn riveissä pelaavan "Aran" taidot nousivat kansalliselle huipputasolle kevään 2012 aikana ja maajoukkueympyröissä hän oli ensimmäisen kerran mukana tammikuun 2013 leirillä. Edustuksia "Salliharrien" sinivalkoisessa nutussa on kertynyt toistaiseksi viiden ottelun verran.

Kuluvalla kaudella 27-vuotias pelaaja on astunut Dynamossa entistä suurempaan rooliin ja ollut tärkeänä osana punamustien murhaavan tehokkaasti toiminutta ykkösketjua. Nettitoimitus katsoi aiheelliseksi tiedustella "Aran" näkemyksiä lajista, KaDyn hienosti sujuneesta alkukaudesta sekä tietysti myös keskiviikon jännittävästä kärkikamppailusta.

- Ave, "Ara"! Kuinka olet futsalin pariin ja KaDyyn aikoinaan ajautunut?

- Ave. Olen aikoinaan pienempänä pelannut jalkapallon ohella paljon pienpelejä salissa sählymaaleihin ja noin 7 vuotta sitten olin hieman pyöritellyt ajatusta päässäni, että voisin aloittaa futsalin pelaamisen talvisin, joka palvelisi samalla hyvänä oheisharjoitteluna jalkapallolle. Ajatuksenani oli mennä pelaamaan futsalia U.S. Skädämin joukkueeseen, jossa oli jo ennestään useampi tuttu peluri. Pelasin tuohon aikaan samassa joukkueessa (FC Vaajakoski) jalkapalloa "Komikin" (Mikko Kytölä) kanssa ja futsalista keskusteltaessamme otin asian esille, jolloin "Komik" lähes kielsi minua menemästä paikalliseen vastustajajoukkueeseen ja "draftasi" minut samantien Kampuksen Dynamoon.

- Mikä lajissa kiehtoo ja minkälaista futsalia (taktisessa mielessä) tykkäät pelata?

- Se, että saa olla pelissä koko ajan mukana (paljon kosketuksia palloon). Pelaajien fysiikka ei ole välttämättä niin hallitseva osa lajia kuten jalkapallossa, futsalkentällä pärjäävät taitavat ja fiksut pelaajat. Myöskin pienessä tilassa tehdyt kikat ja jalkapohjakisuttelut sytyttävät aina.

- Tykkään pelata vahvasti pallonhallintaan pohjautuvaa peliä, missä korostuu pelaajien syöttötaito ja jossa pallo liikkuu nopeasti pelaajalta toiselle. Rotaatiossa on useita eri vaihtoehtoja pelata palloa eteenpäin aina maalintekosektorille asti.

- KaDy-uran alussa sinulla taisi olla useampiakin loukkaantumisia, mutta mikäli tulkitsin tilastoja oikein, niin olet ollut viimeksi poissa liigapelistä lokakuussa 2011, olet siis ollut varsin sitoutunut asiaan: mitäs muuta ehdit futsalin ohella tekemään?

- Valitettavasti kausi 2010-2011 meni itseltäni kokonaan ohi sitkeän alavatsa-/nivusvamman takia. Tosiaan viime vuodet on paljolti menty futsalin ehdoilla, mutta parkettien ulkopuolella aika on mennyt suurimmilta osin opiskelun ja töiden parissa. Vapaa-aikana tykkään mm. katsella elokuvia ja joskus tulee jokunen kirjakin luettua.

- KaDylla on nyt meneillään kuudes kausi liigassa ja olet ollut mukana koko matkan: kuinka sarja on tässä ajassa muuttunut?

- Futsal-liiga on mennyt joka vuosi pelillisesti eteenpäin ja joukkueet ovat pyrkineet kehittämään systemaattisesti peliään ja varsinkin joukkueiden taktinen osaaminen on kehittynyt vuosien saatossa. On ollut hienoa nähdä, että myöskin sarjan näkyvyys on parantunut mm. televisioitujen pelien muodossa.

- Sinulla tuli nyt sunnuntain PP-70-matsissa sata liigapeliä täyteen ja olet joukkueen kokeneempia pelaajia: minkälainen rooli konkareilla on valmennuksen tukena, kun uusia kavereita ohjataan KaDyn pelitapaan?

- Uudet jätkät on otettava positiivisin elein vastaan, jotta he pääsevät hyvin joukkueen sisään, mikä on joukkuehengenkin takia tärkeää. Sekä on ohjattava heidät pelitapaan keskustelemalla ja kommunikoimalla heidän kanssaan niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Treenattuja asioita toistetaan välillä ihan kädestä pitäenkin, jotta ne iskostuvat päähän.

- Yksi vahvuuksistasi on pallojen riistäminen, oletko tietoisesti kehittänyt tätä nimenomaista taitoa ja millä osa-alueilla koet itse olevasi vahvimmillasi?

- En ole ainakaan tietoisesti tätä kehittänyt, se on mielestäni kuulunut aina hyviin ominaisuuksiini myöskin nuorempana jalkapallon puolella. Tykkään pelata prässäävää ja aggressiivista peliä, jossa tämä ominaisuus tulee myös hyvin esille.

- Koen olevani parhaimmillani pallollisessa pelissä, kun pyöritämme joukkueemme kesken pitkiä syöttöralleja ja pääsen käyttämään ihan ok- tason syöttöarsenaliiniani. Myöskin 1 vs 1- tilanteet niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan tuntuvat omimmilta.

- KaDyn kausi on käynnistynyt tuloksellisesti erittäin hyvin: joitain kommentteja tästä, osasitko odottaa joukkueelta näin vahvaa starttia?

- Tulokset ovat tosiaan olleet hyviä vaikka omiin on mennyt kyllä hiukan liikaa maaleja, mutta ei voi paljoa valittaa kun on tähän asti menty voitosta voittoon. Varsinkin "Kajukin" (Jukka Kytölä) paluun ja muutaman uuden vahvistuksen sekä hyvän preseasonin jälkeen tiesin että tulemme tekemään hyvää jälkeä tämän kauden futsal-liigassa. Tällä kaudella on tuntunut, että meillä on rosterissa enemmän leveyttä ja samalla kilpailu pelipaikoista on ollut entistä kovempaa.

- Ilves-otteluun: kovatasoinen ja sinullekin hyvin tuttu vastustaja kyseessä, lisäksi todella tärkeitä sarjapinnoja jaossa. Kuinka tällaisiin isompiin peleihin valmistautuminen poikkeaa tavanomaisemmasta sarjamatsista ja mitkä seikat korostuvat Ilvestä vastaan pelattaessa?

- Futsal-liigan kestomenestyjä ja moninkertainen mestari vastassa, joten vastus ei tuosta enää kovene kotoisassa sarjassa. Näihin peleihin ei tarvitse valmentajan erikseen motivoida pelaajia, joten sillä saralla kenelläkään ei pitäisi olla ongelmia. Asenteen täytyy olla kaikilla kohdillaan. Muutoin valmistautumisessa en näe hirveästi eroavaisuuksia muihin peleihin nähden. Lähdemme varmastikin pelaamaan omaa hyvää pallollista peliämme ja uskon että tarvittavat maalipaikat saadaan luotua voittoa varten, mutta Ilvestä vastaan on oltava alati tarkkana omassa puolustuspelissä, mikäli onnistumme tässä niin uskon että olemme vahvoilla.

- Spiral-Hallin matolla KaDy oli usein vaikeuksissa, mutta nyt pelataan Pirkkahallin parketilla, näetkö tästä olevan KaDylle etua ja miten itse koet erilaiset pelialustat ylipäätään?

- Mielestäni parketti on se ainoa oikea alusta futsalille. Olemme toki parhaimmillamme parketilla, mutta en usko, että tästä on etua kummallekaan. Molemmat harjoittelevat ja pelaavat kotisalissaan parketilla, joten se on tuttu alusta molemmille.

- Mikä on vieraspaikkakuntien saleista yleisesti ottaen mieluisin paikka pelata?

- Niitä on useampia, esimerkiksi juuri Ilveksellä on nykyään hieno alusta kotiluolassaan, jossa on parketti pelkillä futsalrajoilla. Mutta jos vain yksi pitää valita niin Tervarien kotisalissa on ollut vuosien saatossa mukava pelata ja sieltä on jäänyt enimmäkseen myös hyviä muistojakin.

Kiitokset Arashille erinomaisista vastauksista ja tuloksekasta matkaa Tampereelle!   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat