20.11.2014 ENNAKKO: Haastaja Tampereelta monnarille
18.6.2019 13:39 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Haastaja Tampereelta monnarille

20.11.2014

Futsal-Liigan 7. kierros

Kampuksen Dynamo – Tampereen Peli-Pojat-70

su 23.11. klo 17:00, Monnari

Otteluisäntä: Starkki

Liput: 7/4 €; kausikortit 50/30 €
Facebook-tapahtuma
teemalla "Eka kerta Futsal-Liigassa"

kdilogo2.jpgpp-70_logo.jpg

Ennakkoasetelmat

KaDy on aloittanut kautensa liki satumaisen hyvin: kuudesta liigaottelusta komeilee voittosarakkeessa kuusi voittoa ja pistesarakkeessa siten täydet 18 pongoa. Ravintoketjun päähän KaDy-Hirviön murkinaksi ovat jääneet niin viime vuoden tuplahopeamitalisti Tervarit, paksuja setelitukkoja vahvistuksiin syytävä Sievi Futsal kuin rankalla kädellä ammattimaistunut Leijona Futsal (KylVe). Viidessä ensimmäisessä ottelussa maalikarkeloiden tiimellyksessä välillä jopa huolestuttavasti vuotanut Dynamo-puolustus saatiin kuosiin viime viikonloppuna Hyvinkäällä, josta puna-mustat hakivat vakuuttavan 0–5-vierasvoiton. Alkusyksyn lentoa varjostaakin vain yksi seikka: pahin arkkinemesis Ilves FS porskuttaa niin ikään puhtaalla pelillä ja maalieron – erityisesti vähäisempien päästettyjen maalien – turvin hitusen KaDya edellä.

Ilveksen kotikaupungista saapuu myös tämänviikkoinen vieras monnarille, mutta kyseessä on nuori ja innokas sarjanousija Peli-Pojat (PP-70) Länsi-Tampereelta. Jalkapallon puolella PP-70 on lajiniiloille tuttu jopa miesten Ykkösestä, mutta futsalissa joukkueen nousujohteisuus hakee vertaistaan: viidessä vuodessa eeppisiä mittasuhteita hipovat viisi sarjanousua aina Liigaan saakka!

PP-70 aloitti lokakuussa liigataipaleensa puhtaalla voitolla toisesta sarjanousijasta PS Villasta, mutta sen jälkeen yllätysvalmiit Pyynikin pojat ovat suistuneet neljän ottelun tappioputkeen. YLE:n televisiolähetyksiinkin PP jo ehätti: lokakuun tv-matsina näytettiin Tampereen paikallisderby, jonka vei odotetusti nimiinsä Ilves. Aivan ensi kertaa PP-70 ei ole monnarillakaan, sillä helmikuussa 2014 KaDyn ja Riemun isännöimässä Futsal Cupin lopputurnauksessa joukkue haastoi välierässä uskottavasti rutinoituneen mestari-GFT:n.

Juuri Futsal Cupista ovat peräisin myös KaDy:n ja PP-70:n ainoat aiemmat kohtaamiset: syksyllä 2011 KaDy haki cup-jatkopaikan kaksinumeroisin luvuin Raholasta, loppiaisena 2013 Tampereen messukeskuksesta (Styntyn maalikooste). Selvää lienee, ettei vauhdilla kehittynyt PP-70 enää osoittaudu samanlaiseksi suupalaksi KaDy-Hirviölle kuin vajaa pari vuotta sitten.

Seuraa tätä

kaihlos.jpgPäävalmentaja Tero Kelhälä on operoinut pari edellistä liigaottelua hieman kavennetulla ringillä johtuen pelikielloista, pikku loukkaantumisista ja siviiliesteistä. Sunnuntaina lienee viimein jo viikko sitten rosteriin ounasteltu Jussi Kaihlajärvikin (kuvassa)pelikunnossa näytönhaluja uhkuen. Myös ”Jekku” Keskistä ja ”Nacho” Marturet del Ríoavoi hyvin perustein odottaa takaisin pelaavaan kokoonpanoon pienen hiljaiselon ja huilin jälkeen.

Mikäli KaDy saisi ladottua selvät johtolukemat monnarin tulostaululle jo varhain, säästäisikö ”Quelhis” ykkösmiehiään keskiviikkona odottavaan Ilves-luolassa vierailuun? Toisaalta sarjanousijalla ehkä hieman yllättäen juuri puolustuspeli on ollut paremmassa kuosissa kuin pelätty hyökkäysarsenaali, joten Dynamo saa alkukauden premisseillä luvan myös varautua täyteen iltapuhteeseen ja tasaisiin numeroihin.

Vieraiden ehdoton ykkösnimi on 22-vuotias kahden lajin talentti Sergei Korsunovkorsunov_sillamae.jpg , jonka Suomen maajoukkueluotsi Mićo Martić nosti rohkeasti ryhmäänsä miltei suoraan Futsal-Ykkösestä, vain yhden liigapelin jälkeen. Myös Intalan veljekset Tero ja Jere tekivät viime kaudella Ykkösen puolustuksista muhennosta PP-70:n marssiessa suoraan liiganousuun. Näistä miehistä kuullaan vielä, ja näitä miehiä kannattaa KaDy-puolustuksenkin pallottomina hetkinään pitää silmällä tarkkaan. Liigatasolla heidän maalimässäilynsä on toistaiseksi kuitenkin jäänyt huomattavasti alasarjakausia vaatimattomammaksi.

Koska kohtaaminen on eka kerta joukkueiden välillä liigassa, tarjoaa KaDy-Hirviö ensikertalaisille jotain erityistä pelissä. Ensikertalaiset saavat sisääntulon yhteydessä pienen oppaan lajiin nimeltä futsal ja KaDyn manageri Samu ”Smaug” Kytölä ohjastaa noviiseja kuulutuksillaan lajin pariin. Lisäksi ensikertalaisilla on mahdollisuus voittaa itselleen futsalpallo, KaDyn kaulahuivi tai KaDy-muki.

KaDy-Hirviö ei ole myöskään unohtanut kausikorttilaisia. Kausarilaiset saavat tuoda ensikertalaisen mukanaan otteluun ilmaiseksi! Tässä siis oiva mahdollisuus tutustuttaa parempi puolisko, kaveri, tuttava tai vaikkapa naapurin mielensäpahoittaja tähän hienoon lajiin.

Aiemmat kohtaamiset

16.10.2011 Futsal Cup, Rahola PP-70 – KaDy 1–12 (1–3)

6.1.2013 Futsal Cup, Pirkkahalli (D3) PP-70 – KaDy 3–11 (1–4)

KaDy:n saldo: 2 voittoa, 0 tasapeliä, 0 tappiota, maaliero 23–4


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat