24.10.2014 Madridista Monnarille - lähikuvassa "Nacho" Marturet
18.6.2019 13:30 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Madridista Monnarille - lähikuvassa "Nacho" Marturet

24.10.2014

nacho.jpg

Kampuksen Dynamo sai kaudelle 2014-15 riveihinsä myös kansainvälistä vivahdetta, kun syksyllä harjoitusvahvuuteen liittynyt, Madridista kotoisin oleva 20-vuotias Jose Ignacio Marturet del Río vakuutti pre-seasonilla taidoillaan valmennusjohdon ja lunasti paikan liigajoukkueen ringistä. Jyväskylässä syyslukukauden ajan opiskelijavaihdossa oleva "Nacho" sai harjoitusotteluissa onnistumisia tehopisteidenkin muodossa ja on sittemmin napannut vyölleen jo ensimmäiset liigaottelutkin.

- "Nacho" on ennakkoluuloton, taitava pelaaja, jolla on pehmeä kosketus palloon. Haluamme, että KaDy sekä Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu tunnetaan jatkossakin opinahjoina, joissa hyvien futsal-pelaajien vaihto-oppilasvuosi mahdollistaa lajitekemisen jatkamisen, kommentoi päävalmentaja Tero Kelhälä sopimuksen taustoja.

Kadyfutsal.net nappasi seuran liigavuosien ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksen pieneen haastatteluun.

Ave Nacho! Kerrotko hieman taustastasi: olet syntyjään meksikolainen, mutta asunut suurimman osan elämästäsi Espanjassa?

- Ave! Pitää paikkansa, olen syntynyt Meksikossa, mutta muutimme Madridiin ollessani 6-vuotias. Isovanhempani ovat tosin espanjalaisia, joten koen kyllä identiteetiltäni kuuluvani kumpaankin maahan. Meksikossakin vierailen yhä säännöllisesti.

Näin ollen on pakko kysyä kumpi maajoukkue on suosikkisi kun kyse on jalkapallosta?

- Tuo on kysymys jonka saan kuulla usein ja vastaus on Meksiko. Meksikolla on upeat kannattajat ja toivon maajoukkueen saavuttavan lähivuosina jotain suurta.

Mitä opiskelet Jyväskylässä ja kuinka tulit tänne päätyneeksi?

- Suoritan JAMK:ssa kansainvälisen liiketalouden opintoja, lähinnä hallintoon liittyen. Päädyin Suomeen, sillä halusin ympäristöön joka poikkeaa Espanjasta niin ihmisten kuin ilmastonkin suhteen.

Entäpä mitä reittiä olet ohjautunut KaDyn toimintaan?

- Pysyäkseni kunnossa halusin saada opiskelijaelämän oheen myös säännöllistä urheilua. Ensisijaisesti etsin ryhmää jossa pelata jalkapalloa, mutta löysin sitten vaihtoehdoksi futsal-vuoron mikä olikin iloinen yllätys, sillä en tiennyt Suomessa harrastettavan lajia näinkin laajasti. Ensimmäisen pelivuoron jälkeen juttusilleni tuli muuan kaveri* joka kyseli tekemisistäni ja arveli taitojeni riittävän kovemmassakin porukassa. Annoin hänelle yhteystietoni ja seuraavana päivänä valmentaja jo soittelikin. KaDyn kanssa ehdin harjoitella ja pelata kolmisen viikkoa, kunnes minulle tarjottiin pelaajasopimusta.

(*toim.huom: tarkkasilmäisenä scouttina ja tehokkaana välikätenä toimi ex-KaDy-pelaaja "Yacub" Kinnunen)

Olet pelannut Espanjassa seuratasolla jalkapalloa, mutta et futsalia. Mikä on ollut suhteesi lajiin?

- Pelasin viime kaudella jalkapalloa asuinalueemme seuran edustusjoukkuessa. Seuran nimi on K-2 ja se pelaa Madridin alueellista sarjaa (toim.huom: tässä tapauksessa Espanjan sarjajärjestelmän seitsemänneksi korkein taso). Tarkoitus on jatkaa pelaamista siellä Suomesta palattuani.

- Futsalia en ole pelannut koskaan virallisessa seurassa tai sarjassa. Olemme kuitenkin ystävien kesken koonneet porukan, jolla pelaamme säännöllisesti viikottain. Espanjassa on runsaasti futsalkenttiä (esim.puistoissa) ja tällainen kavereiden kesken pelaaminen on erittäin suosittua ajanvietettä. Näissä ympyröissä mielestäni näkee että espanjalaisilla on yleisesti ottaen runsaasti lahjoja futsaliin, mutta kuten oman porukkani kohdalla, lajia ei varsinaisesti harjoitella, joten taktinen osaaminen tai puolustuspelaaminen ei sillä tavoin juurikaan kehity.

Miltä tekeminen KaDyn liigajoukkueessa on maistunut? Olet myös nähnyt Dynamon ohella läheltä mm viime kauden kolme parasta liigajoukkuetta, miltä suomalainen huippufutsal yleisesti ottaen vaikuttaa?

- Olen todella nauttinut harjoittelusta ja tunnen oppivani lajista paljon. Erityisen hienolta tuntui päästä tekemään liigadebyytti Riemua vastaan käydyssä derbyssä, semminkin kun tunnelma oli huikea ja vielä voitimme ottelun.

- Joukkueet vaikuttavat hyvin organisoiduilta ja niin pelaajat, valmentajat kuin muutkin toimijat ovat erittäin sitoutuneita tekemisiinsä. Kun lahjakkaat pelaajat harjoittelevat hyvin, on tulos ilmeinen: joukkueet pelaavat joukkueina ja pelaajien taidot palvelevat kokonaisuutta.

Minkälaisia tavoitteita olet asettanut vierailullesi KaDyn riveissä?

- Pyrin nauttimaan ajastani, harjoittelemaan hyvin ja oppimaan joukkuetovereiltani, joilla on pitkä kokemus ammattimaisesta lajitekemisestä. Tietysti haluan olla myös hyödyksi joukkueelleni. Kausi on alkanut myönteisillä tuloksilla ja tämä vire täytyisi nyt pitää yllä.

Haluatko lähettää lopuksi vielä terveisä KaDyn kannattajille?

- Pelaajien puolesta haluan kiittää kannattajiamme, jotka ovat käyneet tukemassa meitä alkukaudesta. Kehotan käymään otteluissa jatkossakin, sillä tästä on tulossa erittäin hyvä kausi KaDylle!

- Haluan myös tässä yhteydessä kiittää kaikkia seuran toiminnassa olevia henkilöitä, joiden ansiosta olen saanut tämän hienon kokemuksen. Arvostan todella paljon sitä kuinka joukkuetoverit, valmentajat, manageri ja joukkueenjohto ovat huolehtineet minusta. Tarkoitan esimerkiksi sitä, kuinka kaikki ovat olleet valmiita tekemään ikään kuin ylimääräistä työtä käymällä keskustelut niin harjoituksissa kuin kentän ulkopuolella myös englanniksi vain jotta minä ymmärtäisin. Kiitos.

Kiitos itsellesi haastattelusta, "Nacho" - Muchas Gracias!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat