19.10.2014 ENNAKKO: KaDy matkaa Somerolle
SeuraJulkaistu: 18.06.2019 00.00

19.10.2014 ENNAKKO: KaDy matkaa Somerolle

19.10.2014

Futsal-Liiga, 4. kierros
SoVo - KaDy
su 19.10. klo 16.00
Someron monitoimihalli

sovo_futsal_logo.pngkdilogo.jpeg




Tuskin on pöly ehtinyt laskeutua Hirviö-Luolan parketille KaDy:n härkäviikon kahden voitokkaan kotiottelun jäljiltä, kun jo pelikassit pakataan matkaan kauden ensimmäistä vierasottelua varten. Tilausliikenne Paajasen minibussi on matkalla kohti Varsinais-Suomea ja Someron monitoimihallia; tässä keskeisimmät premissit sunnuntain alkuillan liigavääntöön.

Ennakkoasetelmat

KaDy lähtee Somerolle selvänä ennakkosuosikkina. Kaikki Dynamon ja somerolaisten aiemmat kuusi liigakohtaamista kolmen vuoden ajalta ovat päättyneet KaDy:n voittoon – vieläpä selkein numeroin lukuun ottamatta viime joulukuussa pelattua eeppistä monnarin kamppailua, jossa KaDy nousi voittoon maalivahtina pelanneen kapteeni Kimmo Tolvasen upealla nousulla.

Somerolla tilanne eli kulissien takana kesän aikana, kun aiemmin Someron Voimaa tukenut Forssan kaupunki vetäytyi naapurikaupungin seuran nousujohteisesta liigaprojektista jättäen joukkueen liigavalmiuden hetkeksi vaakalaudalle. Onneksi somerolaiset saivat kuitenkin ajoissa rivit kasaan ilman hämäläisten tukea; ymmärrettävästi Someron Voima lähtikin uuteen kauteen pudottaen tarpeettomaksi jääneen Forssa-liitännäisen edelliskausien SoFo-nimestään.

Kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta SoVo:n saldo on vähintäänkin kohtuullinen: niukka kotitappio kestosuosikki GFT:lle, jatkoaikavoitto paikalliskierroksella Turusta ja juuri eilen komea toisen puoliajan nousu kotihallissa 2–4-tappioasemasta peräti 7–4-voittoon jyväskyläläistä Riemua vastaan. Joukkueen iskukykyä parantavat viimekautisesta Ekenäs SC:n rosterista kaapatut maaliruiskut Arber Istrefi ja Mergim Bushi, joskaan KaDyfutsal.netin saamien tietojen mukaan pörröpäinen ex-Dynamo-ikoni Matias Juvonen ei enää Someron suunnalla kulje reissuvahvistuksena.

KaDy:n alkukausi on ollut hieman uudistuneella joukkueella aivan erinomainen: etenkin hyökkäyssuuntaan maajoukkuekolmikon Kytölä – Hosio – Muridiyazd tehokkuus on ollut murhaavaa. Kolmesta kiperäksi arvioidusta kotimatsista (Sievi, Riemu, Tervarit) Dynamo napsi kolme yllättävän suurinumeroista voittoa, vaikkakin kaksi ensimmäistä ottelua säilyivät jännittävinä loppuminuuteille. Oma pää ei ole pysynyt niin puhtaana kuin lajivalmennuskolmikko Kelhälä – Kytölä – Huhtanenvarmasti olisi halunnut, joten joukkuepuolustuksen tilkitseminen lienee prioriteettina sunnuntai-illan ottelussa.

kajuk.jpgLauantain ehjän esityksen perusteella on oikein mukava lähteä ekalle vierasreissulle, summaa kapteeni Jukka Kytölä (kuvassa).

Meille tulee pitkä bussimatka ja Somerolla on lyhyt kenttä, joten mietityttää miten pallonhallintapelimme lähtee toimimaan. Kehityskohteena on ainakin erikoistilanteiden puolustus. Lisäksi välillä on tämän viikon matseissa juostu hieman päättömästi; ajatus ja maltti pitää nyt saada mukaan jokaiseen tilanteeseen. Rinki on parin poissaolonkin jälkeen sopivan laaja ja luulenpa, että lisää ketjujen kierrätystä on tulossa, osa pelaajista kun istui penkillä joko Riemu- tai Tervarit-pelissä, ”Kajuk” pohtii.

KaDy:lta ovat sivussa suoran punaisen kortin lauantaina saanut Jussi Kaihlajärvi sekä loukkaantumisen johdosta ”ykkösketjun” juonikas vasuri Sadeg Akhawan. Muuten joukkue pääsee Somerolle iskukykyisenä ja terveenä.

Seuraa tätä

Koska tämänpäiväinen Someron-vierasottelu on siirretty tälle viikolle myöhemmältä 4. kierroksen runkopäivältä, KaDy joutuu urakoimaan kolme liigaottelua viikossa varsin lyhyillä palautumisajoilla. Jo lauantaisessa kotiottelussa Tervareita vastaan päävalmentaja Tero Kelhälä pyöräytti pelaajarulettia olan takaa erityisesti ns. kakkosketjun osalta onnistuneella tavalla, sillä herrat Savela, Huusko ja Linjamäkikiittivät lisääntyneestä parkettivastuusta komeasti rakennetuilla maaleilla tärkeisiin paikkoihin. Odotettavissa on vuorostaan KaDy-debyyttisyksyään pelaavien Markus Rautiaisen ja ”Nacho” Marturetin sekä kokeneen Mikko Takalan komennus Someron monitoimitallin ahtaaseen ”askiin”. Niin ikään lauantaina huilannut, mutta keskiviikkona Riemua vastaan loistanut Henri Hytönen palannee maalinsuulle vuorollaan. Nähtäväksi jää, aiheuttavatko ketjuvaihdokset Dynamon myllyyn sekavuutta vai lisää tarmoa ja tuoreen tekemisen meininkiä.

Kohtaamiset Futsal-Liigassa 2013–14

15.12.2013 KaDy – SoFo 3–2 (1–0)

15.3.2014 SoFo – KaDy 3–7 (1–1)

KaDyn saldo SoFo Futsalia vastaan kautta aikojen:

6 voittoa, 0 tasapeliä, 0 tappiota; maaliero 37–12

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.