04.10.2014 Liiga alkaa - lue KaDy:n kausiennakko!
18.6.2019 13:14 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Liiga alkaa - lue KaDy:n kausiennakko!

04.10.2014

futsal_liiga.png

Odotus on päättynyt, pre-season on päättynyt, Hirviö-Luolan ja muiden liiga-areenojen hiljaisuus on päättynyt: Futsal-Liiga 2014-15 on valmis alkamaan!

Liigan runkosarja pyörähtää käyntiin tänään lauantaina 4.10. klo 18:00 yhdellä ottelulla, kun hallitseva mestari, avainpelaajiaan menettänyt Ilves FS saa vieraakseen Leijona Futsalin Akaasta. Vielä viime kaudella emoseuransa Kylmäkosken Veikkojen (KylVe) nimellä esiintynyt Leijona Futsal on tehnyt off-seasonilla hartiavoimin työtä sekä taustoissa että parketilla ja lähtee tosissaan haastamaan liigan ennakkosuosikkeja mm. serbialaisen futsal-osaamisen avuin.

Muut avauskierroksen ottelut pelataan sunnuntaina 5.10. (kolme ottelua, mm. Riemu-TPK 15:00 monnarilla) ja keskiviikkona 8.10. (kaksi ottelua, mm. KaDy - Sievi Futsal klo 19:00 monnarilla).

Kenestä tulee mestari, kuka on vahvistunut, kuka heikentynyt, missä taistellaan kynsin hampain liigapaikasta? Maalis-huhtikuussa (viimeistään toukokuun alussa) saamme nähdä, miten lopulta kävi!

KaDyfutsal.net ruotii liigan voimasuhteita alla olevassa ennakossa, josta löytyy myös linkit kaikkien liigajoukkueiden päivitetyille kotisivuille.

SUOSIKIT

ilves_logo.jpegILVES FS (Tampere) - Ilves on uudistunut voitokkaasti aiemminkin, mutta tällä kertaa lähtijöiden nimilista on poikkeuksellisen painava (Inapshba, Jyrkiäinen, Kallioinen, Laitinen). Jäljelle jäi silti kosolti laatua Monnarin lemmikki Tomi "Loi" Lahtisen johdolla, ja kun uutta nuorta kaartiakin on taas kerran astumassa eturiviin, ovat viisi mestaruutta yhteen jonoon kasanneet tamperelaiset ilman muuta väkevä ehdokas nostamaan pokaalia myös keväällä 2015 - oli runkosarjan sijoitus mikä hyvänsä. Ilves on ollut KaDylle tunnetusti viheliäinen vastus pudotuspeleissä; osutaanko tällä kaudella jälleen vastakkain?

sifu.pngSIEVI FUTSAL (Ylivieska/Sievi) - SiFun viime kausi oli erilaisine ennätyksineen paraatimarssia aina välieriin saakka. Lopulta saaliiksi jäivät kuitenkin ainoastaan pronssilätkät - seurahistorian ensimmäiset mitalit tosin. Tämä ei Kalajokilaaksossa tyydytä, vaan panoksia on lyöty pöytään entistä raskaammalla ranteella. Valmennusvastuun ottaa Ilveksen vanha mestariluotsi Petteri Pulkkinen ja SiFun pelaajalistassa riittää kovien värväysten myötä leveyttä kahteen erittäin tasokkaaseen kentälliseen saakka. Lisäksi kauden ratkaisuhetkillä toisinaan piiputtanutta maalivahtiosastoa on vahvistettu Oulusta naaratulla kokeneella Juho Keskisellä. Sievi on Kadyfutsal.netin toimituksen papereissa niukka ykkösrankki runkosarjan voittajaksi.

HAASTAJAT

KaDy (Jyväskylä) - Monnarin punamustat jäivät kdilogo2.jpgkeväällä mitalisijojen ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten kauden 2009-10. Paluu podiumille ei ole entisestään koventuneessa liigassa tietenkään yksinkertaista, mutta nettitoimitus näkee omillensa saumat runkosarjan sijaluvuille 3-4, joka antaisi hyvät lähtökohdat taistella jopa mestaruudesta. Viime kaudella tiukat pelit kärkijoukkueita vastaan jäivät KaDylta voittamatta ja tämän kynnyksen yli olisi nyt kiivettävä. Saapasmaasta kotiin palanneelta Jukka Kytölältäodotetaan johtajuutta monella saralla, "Maagi" Hosiolta puolestaan maaleja viime kauden volyymillä. Dynamon kannattajien toiveissa on myös ehjä kausi selkärankapelaaja Kimmo Tolvaselle.


gft.jpgGFT (Espoo) - Geftin "kultaisten" pelaajistoon on julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan jonkinasteista vaihtuvuutta ja mikäli syyskuun Super Cupissa esiintyneestä kokoonpanosta voidaan jotain päätellä, muutama GFT-konkari onkin astunut syrjään. Kivikovassa Venäjän liigassa edelliskauden ammatikseen pelannut Panu Autio on tietysti hurja tekijä Suomen saleihin, ja valtakunnan tunnetuimman futsalistan ympärille riittää yhä muitakin maajoukkuetta myöten karaistuneita pelimiehiä Helsingin seudulta. Jokainen helmikuisen Cup-finaalin nähnyt tietää kuinka suvereeniin esitykseen GFT parhaana päivänään kykenee.

Tervarit (Oulu) - Oulussa elettiin keväällä futsalhurmosta ja ltervaritlogo.jpgaji sai Tervarien menestyksen myötä kaupungissa reippaasti ilmaa siipiensä alle. Hopeat pokannut joukkue ei ole kahdesta verraten nimekkäästä lähtijästä huolimatta käytännössä heikentynyt kokonaisuutena laisinkaan ja poppamies Jani Paanasen opeilla haetaan pysyvää jalansijaa terävimmästä kärjestä. Tervareilla on ollut tapana pudotella pisteitä ns. helpoissa kotipeleissä; nämä lapsukset kitkemällä on pudotuspelien kotietu oululaisille todennäköinen.

MUSTAT HEVOSET

leijona_logo.jpgLeijona Futsal (Akaa) - Toijalan kulmilla tapahtui kesän aikana runsaasti: ensin modernisoitiin seuran nimi ja sitten vahvistettiin joukkuetta tuntuvasti. Merkittävimpinä tulijoina ovat Ilveksestä siirtynyt monivuotinen maajoukkuevahti Tuomas Kallioinen sekä kolme kovin odotuksin hankittua serbialaispelaajaa, joista Nenad Veljkovićkantaa myös valmennusvastuun. Kun joukkueessa on jo entuudestaan liigan parhaisiin maalintekijöihin kuuluva Jussi Nyström, on LeiF:lla edellytykset yltää kaiken onnistuessa välieriin saakka.

riemu.jpg

Riemu (Jyväskylä) - KaDyn rakkaan naapurin neitsytkausi liigassa sujui miltei kuin elokuvissa ja sinipaidat kipusivat runkosarjassa komeasti kuudenneksi. Tämän saavutuksen uusiminen tulee olemaan haastavaa, mutta pudotuspeleihin Riemua pitää ehdottomasti odotella, ja tuolloin helposti syttyvä joukkue äänekkäine kannattajineen on kova purtava kenelle hyvänsä. Riemu menetti riveistään muutaman näkyvässä roolissa olleen pelaajan (Autio, Lewis), mutta liikuntatieteellisen käytävillä on massaa josta ammentaa. Lohikoskelta houkuteltu Eetu Parpala on uusi nimi kookkaan hyökkäysaseen roolissa.

pp-70_logo.jpgPP-70 (Tampere) - PP-70 korkkasi kauden 2013-14 Futsal-Ykkösen vakuuttavaan tapaan ja tämän myötä Tampereella nähdään muutaman vuoden tauon jälkeen liigaderbyjä. Monnarilla saatiin esimakua länsitamperelaisten osaamisesta edellisen talven cup-viikonloppuna, jolloin joukkue haastoi GFT:n semifinaalissa täysin uskottavalla esityksellä. Vauhdikkaasti piirinsarjoista liigaan kohonnut PP-70 tuli Ykkösessä tunnetuksi tehokkaasta hyökkäyspelistään ja lajipiireissä seurataan nyt silmä kovana etenkin Tero Intalan ja Sergei Korsunovin taitojen riittävyyttä liigassa. Kadyfutsal.net olettaa PP-70:n säilyttävän liigamandaattinsa vaikeuksitta, eikä paikka pudotuspeleissäkään ole kaukana.

MUUT

tpk.jpg

TPK (Turku) - Aurajoen suulla kausi 2013-14 oli viittä vaille katastrofi ja liigapaikka säilyi vasta karsintaottelujen jälkeen. Ryhmässä on tanakasti rutiinia ja karismaattinen maalivahti Marko Laaksonen kuuluu liigan eliittiin pelipaikallaan. Parempaan on siis varmasti edellytyksiä, mutta kuinka kaukana edellä kärkijoukkueet tekemisissään jo menevät? Tahmeasta matostaan ja korvia riipivästä akustiikastaan tunnettu Samppalinna ei ole ollut KaDylle mieluisimpia saleja vierailla, sillä viidellä yrittämällä on irronnut vain yksi voitto. TPK taistelee alkavalla kaudella viimeisistä pudotuspelipaikoista.

sovo_futsal_logo.png

SoVo (Somero)- Perinteisen nimensä käyttöön ottaneet somerolaiset on nähty kahtena edelliskeväänä pudotuspeleissä, mutta tällä kertaa edessä taitaa olla hankalampi sesonki, joskaan sarjapaikan ei pitäisi sentään olla vaarassa. Forssa-liitännäisestään luopuneen SoVon osanotto liigaan oli pitkään vaakalaudalla, mutta vanhoja tuttuja runkopelaajia on silti ennätetty saada mukaan ja erityisesti Mikko Matinaron jatko oli tärkeä uutinen. Auto tuo pääkaupunkiseudulta edelleen kulkumiehiä, joista mielenkiintoisimpina mainittakoon Westön serkukset.

madmax.jpg.jpegMad Max (Valkeakoski) - Vuoden 2006 Suomen mestari on hiipunut kuluvalla vuosikymmenellä sarjataulukon alemmalle puoliskolle, eivätkä koskilaiset selvinneet enää viime keväänä pudotuspeleihin saakka. Maxien pelaajarinki näyttää suhteellisen leveältä ja joukkue napsii silloin tällöin pisteitä sarjan suuriltakin, mutta koventuneessa kilpailuissa Apialla lienee odotettavissa viime kauden tapaan kamppailua sijalukujen 8-11 maastossa. Viime kauden valopilkku oli nuori maalivahti Mikko Ananin, jolla riittänee kiireitä vastaisuudessakin.

ps_villa_logo.jpgPS Villa (Hyvinkää) - Alkavalle kaudelle saatiin toinenkin nousija Ykkösestä, kun kahtena perättäisenä keväänä liigakarsintoihin selviytyneet hyvinkääläiset pääsivät viime hetkellä takaovesta sarjaan ESC:n heitettyä pyyhkeen kehään. PS Villa on voittanut harjoitusotteluissa ilmeisiin päävastustajiinsa kuuluvat SoVon ja Mad Maxin, mutta pudotuspelipaikka olisi silti suuri yllätys - todennäköisemmin joukkue tappelee suoraa putoamista vastaan. Nähtäväksi jää, saako kotikaupungin joukkueen liigapaikka vanhan maajoukkuepelaaja Jukka Lottosen palaamaan vielä kentille.

Muutamia linkkejä Futsal-Liigan 2014-15 seuraamiseen:

Futsal-liigaseurat ry

Liigaotteluiden live-seuranta (uusi!)

Suomen Palloliiton futsal-sivusto

Futsal-Liiga 2014-15: näin pelataan

Otteluohjelma (muutokset mahdollisia)

Vanha kunnon Ylen teksti-tv (s. 288)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat