11.05.2014  Hosio Futsal-Gaalassa tähtikentälliseen - myös KaDy-valmennus palkitsi omiaan
SeuraJulkaistu: 18.06.2019 00.00

11.05.2014 Hosio Futsal-Gaalassa tähtikentälliseen - myös KaDy-valmennus palkitsi omiaan

11.05.2014

KaDyn Miika "Maagi" Hosion hieno kausi huipentui valintaan Futsal-Liigan tähdistökentälliseen. Säädyttömät tehot 25+13 pelaamissaan 18 runkosarjaottelussa taikoneen Hosion seuraksi liigan ykkösviisikkoon valittiin Juho Keskinen (mv, Tervarit), Henrik Henriksson (GFT), Radik Akhmetkhanov ja Joni Pakola (Sievi Futsal).



Kauden parhaaksi liigapelaajaksi pelaajayhdistys valitsi Sievin Nikola Ercegin. Vuoden futsalpelaajan pystin pokkasi viimevuotiseen malliin KaDysta Italiaan lähtenyt Mikko Kytölä. Toinen ex-KaDy Jukka Kytölävalittiin samoin toistamiseen Vuoden puolustuspelaajaksi.


Loput palkitut löydät Palloliiton sivuilta.

KaDy-valmennus palkitsi omiaan – Laitinen vuoden pelaaja

georg3.jpgPäävalmentaja Kerkko Huhtanen (oik.) ja manageri-apuvalmentaja Samu Kytöläjakoivat kauden päätössaunaillassa perinteeksi muodostuneet mainintansa kauden aikana ansioituneille pelaajille.

Statistics-palkinnot

Tarkastelun aikaväli: 4.6.2013–1.4.2014 (10 kk; 233 treeni- ja ottelutapahtumaa)

Ahkerin treenaaja: Kerkko Huhtanen 185/199 (93,0 %)

Osallistumisprosentti matsit mukaan lukien: Kerkko Huhtanen 216/233 (92,7 %)

maagi2.jpg

Ei-valmentavista pelaajista paras osallistumisprosentti: Mikko Takala 185/233 (79,4 %)

Eniten matseja: Arash Muridiyazd ja Kerkko Huhtanen (33 matsia kaikkiaan 34:stä).

Tehoahmatti ja maaliseppo: Miika Hosio(runkosarjassa 25 + 13 = 38, Supercupissa 0+1, piirinmestaruusfinaalissa 2+0)

Syöttösepot: Jussi Kaihlajärvi ja Miika Hosio, 14 syöttöpistettä

Tehopelaaja (tehot per peli): Miika Hosio 1,71 tehopistettä/peli

”Totaali-Pöre” (sisältää harjoitus- ja hyväntekeväisyysottelut): Miika Hosio 34 + 15 = 49

Valmennusjohdon valinnat:

nippe2.jpg

Kauden paras pelaaja: Niila-Ville Laitinen. Läpi kauden vakuuttavaa työskentelyä maalivahtina, myös jalalla. Vain yksi nollapeli, mutta monta loistopeliä.

Runkosarjan paras pelaaja: Miika Hosio. Vakuuttavimmat perustelut löytyvät ottelupöytäkirjoista ja liigatähdet-tilastoista – Kadyfutsal.netin laadukasta tilastointia yhtään väheksymättä. Runkosarjan huima tehoputki katkesi ”Maagilla” harmillisesti puolivälieräsarjassa Tervareita vastaan, joten nälkää jäi seuraavalle kaudelle. Nousemassa kohinalla maajoukkueen ykkösketjuun Italiassa ammattilaisena pelaavien Kytölän veljesten rinnalle.

Valmentajan luottopelaaja: Jussi Kaihlajärvi. Kun ”Kaihlon” laittoi kentälle, tiesi mitä oli tulossa ja usein sai mitä tilasi. Déjà-vu-tuntemusten tuottamiskykyä kuvaa nimeltä mainitsemattoman pelitoverin kommentti: "Ihan kuin olisin nähnyt tämän joskus ennenkin". Yleensä jossakin kolisi, tällä kaudella merkittävän usein vastustajan maalissa. Jos heikomman jalan kehittämisestä myönnettäisiin oma palkinto, se menisi päättyneen kauden osalta Jussille.

Kehittynein nuori pelaaja: Jere Keskinen. Läpimurto liigatasolle ja tulevien maajoukkueleirien porteille ajoittui lopulta kevättalveen 2014, jolloin ”Jekku” alkoi kääntää omalla henkilökohtaisella työpanoksellaan kokonaisia liigaotteluita omalle joukkueelleen (esim. KaDy–TPK, KaDy–KylVe). Ansaittu nousu liigan kolmannen neljänneksen tähdistökentälliseen. Joukkue- ja omatoimitreenimäärät alkoivat keväällä tosin jo edellyttää ylikunto-oireiden tarkkailua.

Kauden tulokas: Tuomas Linjamäki. Osoittautui kauden mittaan luotettavaksi kahden suunnan pelaajaksi ja potentiaaliseksi tulevien kausien luottopelaajaksi. ”Liima” vakiinnutti loppukaudella paikkansa hyökkäysorientoituneita pelaajia vilisevän, mutta puolustuspelin kurittomuudesta kärsivän joukkueen ”aloittavassa kahdeksikossa”.

Kauden kulttipelaaja: Mikko Takala. Jostain syystä kauden kulttipelaajan nimitys on aiemmin väistellyt tätä kulttipelaajien kulttipelaajaa, mutta ei enää. ”Roisto” on pukukoppi- ja saunailtapelaajien aatelia, joka hallitsee myös KaDy:n sisäistä sosiaalista mediaa.

Kauden joukkuepelaaja (Georgin erikoispalkinto): Arash Muridiyazd.Valittiin uutena nimenä joukkueen kapteenistoon ja täytti vastuutehtävässään valmennuksen odotukset. Harjoitteli ahkerasti ja esimerkillisesti. ”Ara” ei keskittynyt treeniajalla tuolien potkimiseen, pelikavereiden sättimiseen tai pallon lätkimiseen hallin kattoon, vaikka työuupumus saattoi joskus painaa omissakin suorituksissa. Pyrki antamaan rakentavaa palautetta ja kehittämään joukkueen pelaamista, vaikka harjoittelua ja pelaamista ohjasivat varmasti omatkin henkilökohtaiset tavoitteet, kuten huippupelaajalla kuuluukin.

Kauden marttyyri: Kimmo Tolvanen. Joukkueen kapteenin ja valmentajan luottopelaajan urotyöt pelikentällä nousivat jälleen eeppisiin mittasuhteisiin muutamissa syyskauden kovimmissa otteluissa. Syksyn KaDy–SoFo-ottelussa ”Kimblen” otteet lentävänä maalivahtina ylittivät jopa kansainvälisen uutiskynnyksen. Kevät menikin sitten enemmän tai vähemmän penkin takana pyyteettömän parissa, kun kroonistuneet akilles-pohjevaivat kaatoivat "Vuoden miehen" (vrt. antiikin Akilles). Toisena perättäisenä keväänä ratkaisuottelut sivussa: ei näin.

Kauden treenaaja (Georgin erikoispalkinto): Jaakko Kinnunen. Vaikka ei joukkuetreenitilastojen valossa ollutkaan joukkueen ahkerin treenaaja, täytyy nostaa hattua ”Ruhtinaan” omatoimiselle harjoittelulle ja erityisesti muiden pelaajien houkuttelulle omatoimiseen harjoitteluun. Tällaisia pelaajia kun löytyy vielä muutama lisää, KaDy voi ottaa seuraavan askeleen kohti ammattimaisempaa harjoittelua ja aloittaa suunnitelmallisen aamutreenaamisen.

Valmennusjohdon pyyteetön puuhast -palkinto (Georgin erikoispalkinto): Henri Hytönen. Otteluvideoiden editointi on työmaa, mutta niitä purkamalla kehitetään sekä yksilöiden että joukkueen pelaamista. ”Enrico” teki tällä saralla ison pyyteettömän työmaan.

Joukkueessa pelasivat 2013–14 myös:

Kerkko Huhtanen. Toinen kausi päävalmentajana ei tuonut kirkkainta palkintoa, mutta tämä johtui enemmän kolmen ehdottoman avainpelaajan lähdöstä kuin valmennuksesta. Systemaattinen ja monipuolinen harjoittelu vei KaDy:n haastajanakin runkosarjan neljän parhaan joukkoon, mutta suuret päänahat jäivät ottamatta. ”Georg” pelasi yhä suuressa roolissa itsekin, joskin mahdollisesti viimeistä kautta pääsarjatasolla. Jäämässä todennäköisesti sivuun päävalmentajan paikalta.

Juho Mäkiniemi ja Jarkko Ojala. Sekä ”Jugolla” että ”Jarolla” kolmas kausi KaDyssa. Saivat vastuuta useimmissa otteluissa, mutta suuremmat urotyöt jäivät tekemättä; kaipaisivat lisää huippumiehiä ketjukavereiksi loistaakseen. Molemmat onnistuivat maalinteossa pari kertaa tärkeässä paikassa. Valmistuminen yliopistosta lähenee ja seuraavan syksyn osoite voi olla jo muualla.

Juhana Pernaa. ”Håkan” vietti viikot ja treeni-illat kaukana Etelä-Pohjanmaalla töiden perässä. Nostettiin kuitenkin penkiltä kokoonpanoon muutamassa ottelussa, joissa täytti paikkansa vanhalla rutiinilla. Runttasi tärkeän maalin KylVe-kotipelissä.

Tarkko Savela. Huhtasen pallovarma luottomies kärsi loukkaantumisista, mutta terveenä ollessaan täytti paikkansa rotaatiopelaajana. ”Tarkovskin” tehot jäivät vähäisiksi; olisi terveempänä saanut enemmän parkettivastuuta.

Treeniringissä osan kaudesta 2013–14

Sadeg Akhawan

Settyslas Loutelamio

Ayrton Mestanza Vela

Hannu Pernu

Bin Yang

Taustoissa

Samu Kytölä – manageri

Jussi Väisänen – myyntipäällikkö

Ville Rokala – markkinointivastaava

Markku Laitinen – rahastonhoitaja

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.