30.01.2014 TUPLAENNAKKO: KaDy viikonloppuna Tammisaaren kautta Monnarille
SeuraJulkaistu: 17.06.2019 00.00

30.01.2014 TUPLAENNAKKO: KaDy viikonloppuna Tammisaaren kautta Monnarille

30.01.2014

Ennakkoasetelmat viikonlopulle

Kampuksen Dynamon helmikuu alkaa kahden ottelun urakkaviikonlopun merkeissä. Aiemmilta vuosilta varsin tutuksi tullut "tupla" on Dynamolle kuluvan sarjakauden ensimmäinen ja seuraava vastaavanlainen olisi luvassa pudotuspeleissä. Tiivis viikonloppu käynnistyy lauantaiaamuna pikkubussin startatessa kauden pisimmälle vierasmatkalle, joka suuntautuu ESC:n vieraaksi Raaseporin Tammisaareen. Sunnuntaina pelataan puolestaan kotona Monnarilla ja tällöin kentän toiselle puolen ryhmittäytyy tuttu tuima kilpakumppani Turun Pallokerho.

KaDy keräsi viime lauantaina Monnarilla pussiinsa äärimmäisen tärkeät pisteet lyömällä kärkipään ottelussa GFT:n. Voiton avulla punamustat kipusivat sarjataulukossa Tervareiden ohitse neljännelle sijalle ja GFT:kin on Dynamon edellä kolmantena ainoastaan niukimman mahdollisen maalieron turvin. Lisäksi KaDyn etuna edellä mainittuihin lähimpiin kilpailjoihinsa nähden on yksi rästissä oleva ottelu, joka tulee kuitatuksi juuri sunnuntaisen TPK-kamppailun myötä. Siinä missä Dynamo pelaa juuri nyt pudotuspelien kotiedusta, ovat viikonlopun molemmat vastustajat tällä hetkellä liigakarsintoihin langettavilla sijoituksilla. KaDy siis lähtee epäilemättä ennakkosuosikkina kumpaiseenkin otteluun, mutta kuuden pisteen saalistaminen viikonlopulta vaatii huolellista tekemistä, sillä niin ESC kuin TPK ovat pitäneet sarjan terävimmänkin kärjen joukkueita todella ahtaalla.

Dynamon pelaajatilanne viikonlopun lähestyessä näyttää hyvältä, sillä harmina ole pelikieltoja, eikä liioin loukkaantumisia. Käytettävissä pitäsi siis olla myös GFT-kamppailun tiimellyksessä kolhuja kokenut, uransa parasta futsalia pelaava Jussi Kaihlajärvi (kuvassa). Pelaaja-valmentaja Kerkko Huhtasella on täten mahdollisuus nostella kuluttavan viikonlopun mittaan kentälle rotaatiota täydestä paletista.

kaihlo.jpg

Lauantai 1.2 klo 16.00: ESC - KaDy (Tammisaaren Palloiluhalli)

Lauantain kotijoukkue Ekenäs Sport Club Futsal pinnistelee sarjassa kymmenentenä ja on yhä mukana viiden-kuuden joukkueen ryppäässä kamppailemassa kolmesta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kotikenttä runsaslukuisine yleisöineen on eittämättä ESC:n vahvuuksia ja omassa hallissaan joukkue kykenikin hiljattain nappaamaan voittomaalikisan jälkeen kaksi pistettä peräti Ilvekseltä. Jonkinlaisena referenssinä voitaneen pitää myös seitsemää Sievin verkkoon tehtyä maaliakin, vaikka kyseisessä ottelussa tappio lopulta tulikin.

KaDyn piirissä ESC:n vaarallisuus toki tiedetään, olihan joukkueiden välinen syyskierroksen ottelu Jyväskylässä todella kireä. Tuolloin ESC jätti pallonhallinnan KaDylle ja lähti tilaisuuden saatuaan vastaiskuihin kuin tykin suusta. Nöyrä taktiikka kantoi lähes maaliin saakka, sillä Dynamo kykeni kääntämään tappioaseman voitokseen vasta ottelun viimeisen viisiminuuttisen aikana. Viime kaudella KaDy tyrmäsi ESC:n Tammisaaressa suvereeniin tapaan, mutta lauantaisesta visiitistä rannikolle ei uskalla yhtä vaivatonta odotella.

Aikaisemmat kohtaamiset

Futsal Cup, välierä 3.12.2011 ESC–KaDy 3-1

Futsal-Liiga, 3.11.2012 ESC–KaDy 0-7

Futsal-Liiga, 20.1.2013 KaDy–ESC 5-2

Futsal-Liiga, 2.11.2013 KaDy-ESC 4-3

KaDy:n saldo:
Kolme voittoa ja yksi tappio. Maaliero 17-8.

Sunnuntai 2.2 klo 20.00: KaDy - TPK (Jyväskylän Monitoimitalo, liput 7/4€)

Monnarilla pelataan sunnuntaina mannermaiseen tyyliin myöhäisillassa. Totutuista poikkeavan ajankohdan taustalla on ottelusiirto: TPK:n vierailu oli merkitty sarjaohjelmaan itsenäisyyspäivälle, mutta kalenteriin myöhäisessä vaiheessa ilmestynyt PM-turnaus maajoukkuekutsuineen työnsi kohtaamista kahdella kuukaudella eteenpäin. Myös TPK:lla on ohjelmassaan tuplaviikonloppu, sillä joukkue saapuu Jyväskylään jo lauantaina pelatakseen tuolloin Riemua vastaan.

TPK:n vaisu menestys on ollut kuluvan liigakauden ehkäpä suurin yllätys, sillä kelvolliset puolivälierät viime keväänä Ilvestä vastaan taistelleita turkulaisia odoteltiin ennakkokaavailuissa ehdottomasti taulukon paremmalle puoliskolle. Runkosarjan kiertyessä viimeiselle kolmannekselleen on joukkue kuitenkin viimeistä edellisellä sijalla ja pudotuspeliviiva on karannut jo seitsemän pisteen etäisyydelle. Raporttien mukaan TPK on pelannut runsaasti tasaisia otteluita ja hävinnyt niitä viime kädessä kroonisen kehnoon viimeistelyynsä. Väittämään voi ottelutulosten valossa uskoa, sillä TPK:n kahdeksasta tappiosta ainoastaan yksi on tullut kahta maalia suuremmalla marginaalilla. Vilkaisu pistepörssin puolelle paljastaa, että turkulaisten tehoista ovat vastanneet jyväskyläläisenkin futsalyleisön jo hyvin tuntemat nimet Kai Lempinen, Petteri Pitkänen sekä Cuong Tran. TPK:n kohdalla mielenkiinto kohdistuu myös maalivahtipeluutukseen: onko sunnuntaina tolppien välissä Dynamoa usein Monnarilla piinannut kokenut Marko Laaksonen, vaiko maajoukkueeseenkin kuuluva nuori Joonas Puolamäki?

KaDyn ja TPK:n otteluilla on ollut taipumus muodostua varsin fyysisiksi väännöiksi, joka on sitten toisinaan eskaloitunut tulisena otatteluna ja erivärisinä kortteina. Sunnuntaina osuu taas vastakkain toisilleen vuosien varrella tutuiksi käyneitä kilpakumppaneita, joten hermokontrolli ja oikea tilannekovuus lienevät taas merkittäviä osatekijöitä sarjapisteiden suuntaa ratkottaessa.

Aikaisemmat kohtaamiset

Futsal-Liiga 21.11.2009 KaDy - TPK 5-4

Futsal-Liiga 13.2.2010 TPK - KaDy 8-2

Futsal-Liiga 23.10.2010 TPK - KaDy 1-1

Futsal-Liiga 13.11.2010 KaDy - TPK 0-2

Futsal-Liiga 6.1.2012 TPK - KaDy 2-2

Futsal-Liiga 17.3.2012 KaDy - TPK 4-2

Futsal-Liiga 25.11.2012 TPK - KaDy 1-8

Futsal- Liiga 17.2.2013 KaDy - TPK 5-2

KaDy:n saldo:
Neljä voittoa, kaksi tasapeliä, kaksi tappiota. Maaliero 28-22.

Seuraa viikonloppuna tätä

Miika Hosio on pelaaja, jota on syytä pitää alati silmällä. Ja vaikea "Maagia" on tietysti olla huomaamattakaan, sillä Dynamon maalipyssy on aloittanut vuoden 2014 armottoman kovassa tikissä. Viime viikon lauantaina Hosio lapioi GFT:n verkkoon hattutempun, ja kyseessä oli järjestyksessään kymmenes KaDy-paidassa pelaamansa virallinen ottelu, jossa hän onnistui maalinteossa vähintään kolme kertaa. Yksistään viime kaudella "Maagi" työsti kuusi "hattua", painaen kolme maalia kertaalleen niin ESC:n kuin TPK:nkin rysään.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.