23.01.2014 KaDy - GFT: Äänessä Tolvanen ja Sihvonen
SeuraJulkaistu: 17.06.2019 00.00

23.01.2014 KaDy - GFT: Äänessä Tolvanen ja Sihvonen

23.01.2014

Kadyfutsal.net päätti tiedustella lauantain ottelun alla kuulumisia niin KaDyn kuin GFT:n leireistä. Punamustista vastaamaan yhytettiin kapteeni Kimmo Tolvanen ja kultaisten puolelta päävalmentaja Ville Sihvonen.

kimble_peuk3.jpg

Tolvanen: Pystymme haastamaan kenet tahansa

Futsal-Liigan runkosarja on kääntynyt jälkimmäiselle puoliskolleen. "Kimble" Tolvanen, kuinka KaDyn alkukausi on mielestäsi sujunut?

- Joukkueen pelaaminen on mennyt eteenpäin jokaisella osa-alueella kauden edetessä. Toisaalta kehitettävää löytyy vielä ja sen eteen paiskimme kovasti hommia. Sarjassa olemme mukana taistelemassa top 4-sijoituksista mikä takaisi hyvät lähtökohdat playoffeihin.

Sievissä käytiin viime viikonloppuna ilmeisen tasainen kamppailu sarjan kärkijoukkueen kanssa. Minkälainen ottelu oli kyseessä ja mitä jäi yhden sarjapisteen ohella tuomisiksi?

- Pelin Sieviä vastaan aloitimme terävästi. Saimme ahdistettua heidät puolustuskannalle, mutta maalia emme onnistuneet tekemään. Sievin siirryttyä 2-0- johtoon osoitimme hyvää taisteluilmettä ja tasoitimme pelin ennen taukoa. Toinen puoliaika oli tasainen ja olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Jatkoajalla Sievi onnistui maalinteossa emmekä enää saaneet tasoitettua ottelua reikäpaitapelistä huolimatta. Tämä peli osoitti että pystymme haastamaan tasaväkisesti minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa. Se luo uskoa tuleviin koitoksiin, referoi Tolvanen viime lauantain tapahtumia optimistisella mielellä.

Entä mitä ajatuksia herättää tulevan lauantain GFT- kamppailu?

- Lauantaina on varmasti tulossa mielenkiintoinen matsi, koska molemmat pelaavat hyvää futsalia, eivätkä halua hävitä juuri tätä kyseistä peliä. Se kumpi pystyy paremmin toteuttamaan pelisuunnitelmaansa voittaa ottelun, näkee "Kimble" kupletin juonen.

Sihvonen: Puolustuspeli ratkaisee lauantaina

Minkälaisella tolalla on sitten kestomenestyjänä tunnettu GFT valmentajansa Ville Sihvosen silmin?

- GFT:n kausi ollut tähän asti odotetunlainen. Pienellä ringillä mennään edelleen ja se tuo tiettyä haastetta toimintaan. Perustekeminen kentällä on ollut pääosin hyvää ja muutamia pelejä ollaan käännetty voitoksi vahvalla rutiinilla ja kokemuksella. Muutamat tappiot ovat tehneet vain hyvää ja niistä ollaan otettu opiksi. Loppukautta kohden ja playoffseja ajatellen joukkueen sitoutumisasteen pitää parantua. Vain hyvin harjoitellut ja yhtenäinen ryhmä voi voittaa jotain, toteaa Sihvonen.

Kuinka GFT:n keskuudessa suhtaudutaan lauantain otteluun ja vastustajaan?

- KaDy on kenraali Huhtasen johdolla ollut viime vuodet GFT:lle hankala vastus, vaikka tulostakin ollaan tehty. Fyysisesti vahva joukkue, joka hyökkää monipuolisesti. Erikoistilanteet myös hyvin harjoiteltuja ja vaarallisia. Lauantain ottelu ratkeaa siihen, kumpi puolustaa nöyremmin ja paremmin. Odotettavissa varmasti vauhdikas ja tapahtumarikas ottelu!

sihvonen.jpgMaajoukkueen valmennusryhmään kuuluva "Vinnie" Sihvonen on tehnyt pitkän päivätyön suomalaisessa futsalissa. Hän oli mukana myös Malmin Ponnistajien joukkueessa, joka voitti lajin ensimmäisen Suomen mestaruuden. Titteli ratkottin syksyllä 1997 sattumoisin juuri Jyväskylässä pelatussa turnauksessa. Minkälaisia muistoja kuudentoista vuoden takaisista tapahtumista on jäänyt?

- Historian ensimmäisestä mestaruudesta on hienot muistot! Lajin nimi oli futsal, mutta mitalissakin taitaa lukea salijalkapallo. Jalkapalloa salissa ottelut muistuttivatkin. Ottelut kestivät aina reilut kaksi tuntia, kun säännöt eivät olleet ihan kaikkien tiedossa, joten silloisia 12m pilkkuja vedeltiin useita ottelun aikana. Mestaruus ratkaistiin yhdessä turnauksessa kahden päivän aikana. Lajia noista ajoista ei voi verrata tämän päivän liigaan. Silloiset pelaajat olivat toki urheilijoita ja hyviä futaajia, mutta itse futsalin lajitekemisestä ei ollut mitään hajua. Ilmeisen mukavaa oli jo tuolloin, kun vieläkin jaksaa puuhastella lajin parissa!

Kadyfutsal.net kiittää herroja Tolvanen ja Sihvonen vastauksistaan!

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.