13.12.2013 Lähikuvassa kauden uusi KaDy- kasvo Tuomas Linjamäki
17.6.2019 14:52 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Lähikuvassa kauden uusi KaDy- kasvo Tuomas Linjamäki

13.12.2013

Pelaajaliikenne kulki kesän mittaan etupäässä Dynamosta poispäin, mutta yksi uusi kasvokin joukkueeseen ennen kauden alkua saatiin kiinnitettyä. 26- vuotias lapualainen Tuomas Linjamäki lunasti harjoitusringissä antamilla näytöillään sopimuksen ja peliaikaakin on irronnut jokaisessa liigaottelussa. Kadyfutsal.net- toimitus vaivasi "Liimaa" SoFo- ottelun alla ottaakseen selvää miehen taustoista ja näkemyksistä.

liima.jpg

Lapualla Virkiän juniorifutsalin merkeissä lajiin vuosituhannen vaihteessa tutustunut Linjamäki on höylännyt Pohjanmaan suunnalla alempia sarjatasoja useamman kauden ajan, edustaen vuosien varrella Kauhavan Kanuunoita, Lappajärvi-Veteli Futsalia sekä Lapuan Ponnistusta, joista kahta viimeksi mainittua korkeimmillaan Futsal Ykkösessä. Kuinka toisen polven pääsarjapalloilija päätyi sitten tälle kaudelle Kampuksen Dynamon liigaryhmään?

- Hakeuduin kesällä Jyväskylän yliopistoon aikeinani työskennellä vielä jonakin päivänä fysioterapian opettajana. Ennen kuin kerkesin itse kontaktoida Jyväskylän suuntaan, oli Ojalan Jarkko jo toimittanut pelaaja-agentin virkaa, ja lopulta KaDy tarjosi mahdollisuuden päästä testailemaan taitoja treenirinkiin. Aikaisemmin tunsin pelaajistosta siis "Jaroslawin" ja Tolvasen "Kimblen", joiden ansiosta siirtyminen epämukavuusalueelle uuteen ympäristöön oli varmasti pehmeämpi, valottaa "Liima" tapahtumien kulkua.

Missä määrin KaDy oli entuudestaan tuttu ja miltä toiminta kyynaamojen keskuudessa on maistunut?

- Tiesin KaDysta entuudestaan oikeastaan vain sen, että peli on taktistesti valveutunutta ja värit musta ja punainen. Pelejäkin olin tainnut nähdä vain viime kauden cup-matsien osalta Kemin lopputurnauksesta koostettuna. Joukkueen toiminta on kyllä alusta asti vaikuttanut hyvältä ja organisoidulta. On helppo keskittyä oman roolinsa hoitamiseen, kun tehtävät niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin ovat selkeät. Erityisen tyytyväinen olen ollut harjoitusten sisältöön ja laatuun, Linjamäki kiittelee tekemisen kivijalkaa.

Kuinka kommentoisit alkukauden suorituksia niin omasta kuin joukkueen näkökulmasta?

- Kauden alku on arvatenkin ollut erilainen avainpelaajien runsaslukuisten poistumisten myötä, mutta vaikuttaa siltä, että vastuu on hiljalleen lähtenyt jakautumaan joukkueen sisällä. Oma roolini hakee vielä muottejaan. Tähän asti olen profiloitunut ehkä enemmän puolustuspelaajana, mutta toisaalta tiedän omaavani avuja myös hyökkäyssuuntaan. Tällä hetkellä pahin vastustaja tuntuu seisovan peilissä. Kipsin murtumisen merkkejä on kuitenkin jo ilmassa ja itseluottamus kumpuilee toisinaan kolostaan esiin.

- Joukkueen alkukauden ongelmat ovat myös ehkä samansuuntaisia. Puolustus on toiminut mielestäni kohtuullisen hyvin koko ajan. Hyökkäykset ovat puolestaan välillä puhkoneet näyttäviä reikiä tiiviiseenkin puolustukseen, mutta isossa kuvassa yhteispelin ja luovuuden puute on vaivannut hyökkäyspeliämme. Koska tähtäin on kuitenkin myöhäisessä keväässä, en koe asiaa kovin huolettavaksi, sillä pelimme on kuitenkin parantunut koko ajan, analysoi Linjamäki luottavaisena.

Entä mitkä ovat olennaisimmat erot Liigan ja Ykkösen futsalin välillä?

- Liigajoukkueen erottaa Ykkösen joukkueesta taktisuus, kurinalaisuus ja tasaisempi pelaajamateriaali. Myös sarjojen sisäinen tasaisuus heittelee. Tasoerot eivät kuitenkaan ole ehkä niin suuria kuin usein oletetaan ja nähdäkseni Ykkösenkin joukkueet alkavat ottaa taktista puolta enenevässä määrin mukaan.

Linjamäki avasi pistetilinsä heti kauden avausottelussa, mutta ensimmäinen maali on vielä tekemättä vaikka tolpat ovat pariin kertaan jo kolisseet. Uskallatko kuitenkin luvata maalia syntyväksi vielä vuoden 2013 puolella?

- Maalitili on toistaiseksi tyhjä, kuten muutkin omistamani tilit. Koska en kannata lupausten tekemisiä, en lähde myöskään arvailemaan maalintekijöiden tekoaikoja. Omaa maalailuhistoriaa on kuitenkin leimannut piirre, jonka mukaan ensimmäisen maalin jälkeen ketsuppia on saanut pyyhkiä pois rinnuksiltakin. Korkin aukeamista odotellessa lupaisin kuitenkin syöttää yhden, jos siis uskoisin lupausten tekemisiin, väistää "Liima" ketterästi aiheen.

Näin puhui siis Tuomas Linjamäki, jonka ensimmäisen liigamaalin kadyfutsal.net- toimitus uskoo vakaasti näkevänsä - miehen itsensä pidättyväisistä arvioista välittämättä - viimeistään 21.12 Raumalla.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat